torstai 31. toukokuuta 2012

Toimelias viikko

Tiistaina käytiin sitten Somerolla paimentamassa. Ukkokin oli taas jo lampaista kiinnostunut eikä ollenkaan kakasta, alkoi jopa kiertää laumaa. :) Toki vielä vaatii lisää vauhtia jalkoihin, että pystyisi juoksemaan kauemmaksi lampaiden eteen, nyt oli vielä aika tiiviisti kiinni lampaiden villoissa.. ;)

Jerikolla oli häkkisulkeiset. Tehtiin muutama häkitys ja Marika neuvoi sivusta. On se kyllä sellaista shakkia, että vielä tarvii aikaa, että itse oppii kunnolla arvioimaan tilanteet, mutta tuli sieltä yksi sellainen aika lailla suoraan häkkiinkin häkitys. :) Ja Jerikolle alkaa homma hahmottumaan ja alkoi tosiaan tasapainottamaan lampaita häkin suhteen, mistä tietenkin on suuri apu jos lampaat vähän liikahtelee. Ei sillä, että Jeriko tekisi työn mun puolesta ja itse veisi suoraan häkkiin, mutta lampaat yrittää vähemmän mitään karkailuja, kun huomaa että koira on kyllä ihan ajan tasalla ja valmiina estämään. :)

Tehtiin myös hakukaaria muutamat ja poispäin ajoa niin, että Jeriko ajoi lampaat Marikan luo, josta kutsuin Jeriko takas luokse ja lähetin hakukaarelle. Jerikolla oli kyllä aika vauhdikas päivä eikä taaskaan ne maahanmenot onnistuneet ihan niin kuin pitäisi. Tehtiin sitten sellaista harjoitusta, että lähetin Jerikon kyllä ihan viereltäni, mutta sitten menin reippaasti vastaan, että sain Jerikon heti maahan tasapainossa ja pystyin säätelemään vauhtia. Seuraaviin kisoihin on enää vajaa pari viikkoa, vielä pitäisi ehtiä treenaamaan.

Somerolta ehdin pyörähtämään kotona nopeasti ja sitten mentiin jo Hannan agilitytreeneihin. Treenit oli kivat, mukava rata jonka teemana vastakäännökset. Vastakäännöshän se oli, mihin meillä viime kisoissa toinen rata kosahti, joten hyvä homma että niitä treenailtiin! :) Meni oikeestaan aikas kivasti, en nyt osaa mitään tarkempaa sanoa. Puomia ja A:ta otettiin myös erikseen tarkoituksena hinkata nopeaa menemistä kontaktille, mutta tietenkin Jeriko siinä sitten kaikki tekikin tosi nopsaan ja tarkasti. :D

Keskiviikkona käytiin äidin työpaikalla palvelutalolla vanhuksia viihdyttämässä. Kyllä taas asukkaat tykkäs ja Jeriko oli innoissaan. :)
Keskiviikkoiltana taas agilitytreenit. Putkijarru toimii nyt tosi hyvin (treenattiin sitä Hannan treeneissä muistaakseni viime viikolla) ja Jeriko kääntyy putkesta tosi jyrkästi, kun on jarruttanut ensin. Tosi kivasti meni treenit muutenkin, ei mitään valittamista. :)

Tehtiin myös vähän pk-esteitä. Harjoitus-A:ta ensin josta nyt Jeriko oli jotenkin vähän pihalla. Ei meinannut palauttaa esteen yli vaan piti käydä selkeesti aina taputtamassa estettä, että palasi sitä kautta. Pari kertaa taisi kyllä tuoda ihan suoraakin. Ihan hyvällä alulla kuitenkin.
Hyppyä otettiin ensin pari toistoa lelun kanssa tais olla 80 cm. Sitten 650 g kapulan kanssa 80 cm ja sitten lopulta 90 cm. 90 sentissä paluuhyppy oli hieman epäpuhdas ja tassut hieman hipoo lautoja, mennessä puhdas ja hyvä tekniikka. Pohdittiin asiaa Tuijan kanssa ja ongelma on varmaan siinä, että noudon palautus on liian hidas. Noutamaan Jeriko lähtee nopeasti ja saa hyvän vauhdin hyppyyn, mutta palatessa tulee vähän sellaista löysää laukkaa ja onhan siitä vaikeampi ponnistaa. Niinpä jatkossa täytyykin sitten hinkata ihan vaan tasamaanoutona sitä noudon palautusta ja saada siitä nopea ja intensiivinen. Sitten kun se on hyvä, niin esteellä pelkkää paluuhyppyä, kun mennessä menee tosiaan hyvin.

Tänään kävi sitten Katriina hieromassa Jerikoa. Jeriko kellahti ihan heti Katriinan jalkoihin ja laittoi silmät kiinni heti, kun Katriina alkoi hieroa. Selkeesti nautti täysin rinnoin, hieronnan lisäksi varmaan siitä että sai Katriinan huomion kun Ukko oli sivummalla syömässä luuta. ;) Mitään isompia jumeja ei ollut. Rintarangassa joku lukko joka siitä hyvin aukesi. Katriina kehui kuinka Jerikon lihakset on edelleen kehittyneet tosi paljon, erityisesti etuosan lihakset ja syvät vatsalihakset oli edellisestä kerrasta kehittyneet huimasti. Takaosan lihaksethan ovat olleet hyvät jo pitkään. Edellisen kerran Katriina oli hieromassa tammikuun lopulla. Kivahan se on kuulla, että koiran lihaksisto on erinomaisessa kunnossa, lupaa hyvää harrastusten kannalta. :)

Katriina sitten vähän harjoitteli Ukonkin kanssa hierottavana olemista ja hienostihan tuo pikku-Ukko jaksoi maata. Ukolla on kyllä jo tässä vaiheessa aika hyvin kehittyneet lihakset, muskeliäijä. ;) Varmaan vaikuttaa, kun koko ajan juoksee Jerikon kanssa ja toisaalta nyt ollaan jo näin varhaisessa vaiheessa siirrytty raakaruokaan. Ainakin Jerikolla alkoi lihakset selkeästi kehittymään nopeammin sen jälkeen, kun alkoi saamaan lihaa.

Ukon tulon jälkeen olen lisännyt Jerikon ruokamäärää, alkanut antaa sille taas aamuisinkin ruokaa ettei joudu vaan vierestä katsomaan kun Ukko syö. Ja herkkujakin menee varmaan Jerikonkin suuhun nykyään lenkeillä aikaisempaa enemmän. Siitä huolimatta Jeriko on mielestäni laihtunut ja alkaa jo olemaan niillä rajoilla onko se liian laiha. Ilmeisesti Ukon kanssa mötvääminen kuluttaa niin paljon energiaa sitten, että tarve on kasvanut! :D Mutta nyt sitten lisäillään vielä ruokamäärää, ettei poika aivan kuihdu. Nää koirathan syö mut pian perikatoon! :DD

Tilaamani Kulkukoira-veräjä on myös saapunut matkahuoltoon. Lähdenkin sitä tästä hakemaan niin Matti saa sitten asentaa sen meidän autoon. ;)
Jälkeä haluttais päästä tekemään, mutta menee varmaan huomiseen. Antaa Jerikon nyt hieronnan jäljiltä lepäillä. :)

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Mäkin aikoinaan aloin antamaan Imalle aamuruokaa, kun annoin pennulle =) Kun eihän sitä voi antaa sivusta vaan katsoa, kun toinen saa syödä :D

Sabina kirjoitti...

No ei voikaan! Jerikon ilme oli kyllä sellainen, että vaikkei muuten ole ahne, niin koki kyllä suurta vääryyttää siinä! :D Ja tosiaan, kun nyt näyttää energiantarvekin kasvaneen, niin ihan hyväkin antaa aamulla myös ruokaa. Aikaisemmin Jeriko pärjäsi sellaisella hassulla pikku nökäreellä kerran päivässä eikä suostunut enempää syömään. :D