lauantai 5. toukokuuta 2012

Agikisat Valkeakoskella

Tänään olimme siis Valkeakoskella agilitykisoissa, toisissa kakkosluokan kisoissamme. Tuomarina toimi Johanna Wutrich. Radat oli oikein kivoja, varsinkin viimeinen hyppyrata todella vauhdikaskin. Mutta siis kivoja ratoja. :) Nassu oli mukana ja kuvasi radat. Kiitos! :)

Ensimmäiseltä radalta tulos 10, kaksi rimaa tippui. Harmittava ensimmäisen riman tiputus ja sitten toinen tippui persjätöllä ennen putkea edeltävää hyppyä. Persjätöissä siis edelleen on vähän sellaista epävarmuutta, vaikkei viimeksi Päivin treeneissä rimat tippuneetkaan. Mutta niitä sitten vaan tarvii treenata. :) Putkella sai hieman huhuilla enemmän Jerikoa, mutta muuten rata oli oikein hyvä ja Jeriko hienosti kuulolla. Olen siis tyytyväinen. :) Tällä radalla Jeriko sijoittuikin toiseksi sai oikein kivan uuden lelun. :)


Toiselta radalta tuloksena 20 vp, toinen rima tippui kun aloin kai liikkumaan juuri kun Jeriko hyppäsi, pituudella Jeriko meinasi tulla ohi ja kun ohjasin takaisin sinne, niin hyppäsi sivusta, sitten vielä yksi rima tippui ja kielto hypyltä, kun hieman yliohjasin. Oli vähän enemmän pelastelun makua kuin ensimmäisellä radalla, mutta edelleen Jeriko teki tasan niin kuin käskin ja voin syyttää vain itseäni virheistä. Tyytyväinen olen siis tähänkin. :)


Kolmannelta radalta sitten tuli HYL. Hyppäri oli tosi nopea ja hätiköin sitten itse jo vähän liikaa hypyn ohjauksessa ja Jeriko tuli siitä ohi, siitä kielto. Ennen keppejä valssatessa tuli rima alas. Kepeillä Jeriko ei jostain syystä nyt kestänytkään mun irtoamista kohti muuria, hämäävästi kyllä nostan ohjauskäden juuri siinä kun alan irrota. Miksi en pitänyt sitä koko ajan ohjaamassa? ;) Sitten yritin tovin saada Jerikoa oikeaan väliin keppejä, mutta kun koskaan ei oikein tällaisia käsiapuja ole käytetty, niin Jeriko ei yhtään ymmärtänyt mihin piti mennä ja meni aina väärään. Otettiin sitten kepit suosiolla ihan alusta. :D Tästä sitten eteenpäin meni ihan kivasti, kunnes Jeriko karkasi putken väärään päähän. Loppusuora meni tosi hienosti, vaikka etukäteen mietin että miten saan Jerikon tulemaan tokavikan hypyn oikein. Hienosti se meni ja tähänkin voi olla ihan tyytyväinen vaikka alkoikin ehkä vähän jo väsymys (erityisesti ohjaajan ;)) näkymään.



Jerikosta olen tässä viime aikoina ja erityisesti Päivin treeneissä oppinut, että mun liike vaikuttaa hyvin paljon Jeriko vauhtiin. Parhaimmillaan se tulee tosi lujaa, mutta jos itse jään jotenkin seisomaan ja hitaaksi niin Jeriko hidastaa myös.  Agi.fi -lehdessä oli juuri juttua ohjauskäsialasta ja yrittämättä nyt analysoida sen enempää omaa ohjaustyyliä, niin mulle ja Jerikolle yksikkönä toimii parhaiten ohjaus, jossa liikun mahdollisimman paljon Jerikon kanssa. Se taas vaatii multa tietynlaista kykyä temmottaa omaa juoksua ja suunnitella omat linjat ja ohjaukseni tosi soljuvaksi, mitä en ihan vielä hallitse. Erityisesti hidas rytmi ja käännöksissä oikea rytmittäminen on vielä vähän hakusessa. Mutta siis tiedä kyllä mihin mun pitää pyrkiä, jotta Jeriko pystyy toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. :) Ei siis kuin takaisin sorvin ääreen ja uutta matoa koukkuun! ;)

Ei kommentteja: