sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Niin lähellä, mutta niin kaukana..

Tänään oli meidän toisen 2-luokan agilitykisat. Kilpailut oli Takkujen 10-vuotis kisat, jotka pidettiin Hakametsän jäähallin pihassa, tosi kivasti järjestetyt kisat, järjestäjille siitä kiitos! Hieman kyllä meinasi jopa kiire tulla ratojen välissä, kun niitä tehtiin useammalla kentällä ja me oltiin 4. aloittamassa. Ensimmäiselle radalle varsinkin tuli hieman yllättävä lähtö! :D Ensimmäinen rata oli muutenkin ehkä näistä kolmesta ennakkoon ajatellen vaikein ja lisäksi rataan tutustumisessa harjoittelin ensin rataa niin kuin se oli mineillä ja medeillä, mutta siellä olikin yhden esteen suoritustapa vaihdettu. Onneksi yksi ystävällinen kanssakilpaili huomautti, että este tehdään takaakiertona. Kiitos, kuka ikinä olitkaan! :) Rataan tutustumisessa myös jumitin alun ja lopun harjoitteluun, ja vasta juuri ennen tutustumisajan loppua tajusin, että keskiosa on täysin treenaamatta! :D Hyvin vähäiseksi jäi treeni niiltä osin ja hyvä, että muistin koko rataa. Rataa suorittaessa tuntui, että mulla oli koko ajan vähän hätä, että mihin pitikään mennä ja mitä tehdä, mutta siitä huolimatta tämä oli meidän päivän paras rata. Nollaa tehtiin, kunnes tokavikalla esteellä tuli rima alas! Pentele! :D Oma ohjauskäsihän siellä alas tulee just, kun Jeriko hyppää..
Tällä radalla sijoituttiin kolmansiksi. :)



Toinen rata oli hyppäri. Tällä olin itse aivan kateissa, valssi valui ja valui ja olin yhtäkkiä seuraavan hypyn edessä ja ihmettelin, että mihin mä tähän tulin ja missä on koira? :D Rimoja tuli alas 3 ja tältä hypyltä kielto, lisäksi kepeiltä virhe ja HYL siis tuloksena. Jeriko meni putkeen ennen keppejä aika ryminällä, kun jotenkin katsoi vaan mua (ohjasin huonosti, en kertonut ajoissa?) ja sitten aivan viime hetkellä sukeltaa putkeen! :D Hyvää tässä radassa oli se, ettei rima tippunut persjätöllä ja se kuinka itsenäisesti ja sujuvasti Jeriko suoritti hypyt kaarteessa niin, että pystyin itse hieman irtoamaan ja tekemään sen persjätön ajoissa. :)



Kolmas rata meni taas aika kivasti, rataa vaan päätettiin muokata juuri kun oli meidän lähtövuoro. Radalta otettiin turvallisuussyistä A (ilmeisesti liian liukas) ja rengas (en tiedä miksi) pois ja tilalle tavallinen hyppy ja muuri.. Mutta ihan fiksua tuomarilta muuttaa, jos näkee että on vaarallista koirille.
Tämä rata meni ihan jees, kepeillä tuli virhe kun Jerikolla takajalka lipsahtaa ja menettää rytmin. Toinen virhe tuli radan lopussa, kun Jeriko joutui hyppäämään mua kohti eikä Jeriko ole tällaiseen oikein tottunut ja varmaan varoi törmäämästä muhun.



Meillä tuntuu nää ensimmäiset radat yleensä menevän paremmin, itsellä alkaa usein keskittyminen jotenkin pettämään myöhemmillä radoilla. Kokemattomuuden piikkiin, mutta eiköhän se turnauskestävyys tästä pikku hiljaa harjaannu. ;) Lisäksi huomasin nyt videoilta, että voisin itse liikkua aktiivisemmin radalla ja sillä tavalla saada Jerikoon enemmän vauhtia tai toisaalta ehtisin vielä paremmin ohjaamaan. Jotenkin laiskasti juoksen.. :D

Ei kommentteja: