Troija

bordercollie narttu
syntymäaika: 6.3.2019
väritys: mustavalkoinen
emä: Kautuksen Blenda
isä: FI TVA FI AVA JK3 HK2 BH PAIM2 PPR1 RTK2 Briskness Jack Daniel'skorkeus: 45,5 cm
paino: 13,3 kg
lonkat: A/A
kyynäret: 0/0
olat: ei oireita, INCOC-lausunto terve/terve
selkä: LTV0 VA0
hampaat: leikkaava täysi purenta
silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia pentuna
CEA, TNS, CL, hampaiden hypomineralisaatio, SN, IGS, MDR1 vapaa
BCG (glaukoomariskigeeni) kantaja
EOD/EAOD-kantaja

Tulokset:
Paimennus: PAIM1 PPR1, kilpailee 2-luokassa
Toko: ALO1
Agility: pikkumaksi 1-luokka, 0-tulos

Olin jo pitkään haaveillut, että saisin Jerikon jälkeläisen itselleni kasvamaan yhdistelmästä sopivan nartun kanssa. Pentue Mandin kanssa oli kyllä aika lailla nappiosuma mulle, tykkään kovasti myös Mandin luonteesta, siinä on itsevarmuutta ja tasaisuutta kuten Jerikossa, mutta on kyllä vilkkaampi. Haaveissa on ollut "toinen Jeriko" ja koko ajan ajattelinkin, että urosjälkeläinen totta kai olisi tulossa. Loppumetreillä ennen luovutusta Troija kuitenkin kiinnitti huomioni ja niin meille tuli Troija.

Troija on erittäin tomera, reipas ja rohkea. Se on omanarvonsatuntoinen ja omilla jaloillaan seisova, puhuu hyvin koiraa ja osaa kunnioittaa aikuisia, mutta ei toisaalta nöyristele ja arvostaa omaa tilaansa. Troijalla on omaa tahtoa, mutta myös paljon koulutettavuutta ja se tekee mielellään yhteistyötä.

Troija on hyvin vilkas ja vauhdikas, ja tykkää juosta täyttä vauhtia. Hyppiminen on myös kivaa ja Troija käyttää kroppaansa todella hyvin. Vilkkaudesta huolimatta Troija keskittyy treeneihin erittäin hyvin. Se oppiikin todella nopeasti ja selvästi nauttii työskentelystä. Vire pysyy opettelutilanteissa optimaalisella tasolla, vaikka muuten sillä vire nouseekin helposti hyvin korkealle.

Troijalla on hyvä taistelutahto, se tykkää vetoleikeistä ja palkkautuu niistä todella hyvin. Troija oppi myös nopeasti palauttamaan lelut ja tuo vetoleluja välillä oma-aloitteisestikin takaisin vetoleikin jatkumisen toivossa. Aivan pikku pentuajan jälkeen Troijalle on maistunut ruoka erittäin hyvin. Palkaksi käy leikin ja ruuan lisäksi hyvin myös kehu.

Jäljestyksessä Troija on hyvin paljon Jerikon kaltainen. Nameilla ei ole ollut suurta roolia jäljellä, mutta melko nopeasti Troija innostui itse jäljen seuraamisesta ja seuraakin sitä luontaisesti tarkasti ja nenä matalalla. Jäljestyksen lisäksi on aloiteltu tottisliikkeiden harjoittelua ja agilityä.. Paimennuksen suhteen mulla ei ollut odotuksia, mutta Troija aloitti itse oman sytyttelynsä 10 viikkoisena karkaamalla lampaille ja hakeutumalla heti pysäyttämään niitä. Ainakin kaartaminen lampaiden ympäri on lähtenyt tulemaan luonnostaan, joten mielenkiinnolla odotan, että mitä palikoita Troijasta muuten löytyy. Vailla sen kummempia tavoitteita, uteliaisuus on kuitenkin herätetty.

(c) Taru Sinervä


Ei kommentteja: