Jupiter

 bordercollie uros
syntymäaika: 15.1.2017
väritys: tricolour
emä: PAIM2 Kemi Lee
isä: HK3 BH TK1 Arrow

lonkat: A/A
kyynäret: 0/0
olat: terveet
selkä: LTV3
TNS-vapaa (DNA-testi)
CL/NCL-vapaa (DNA-testi)
CEA-kantaja (DNA-testi)
IGS-vapaa (DNA-testi)
MDR1-vapaa (DNA-testi)
Hampaiden hypomineralisaatio-vapaa
SN-vapaa

paimennus: PAIM2 PPR1
agility: 3-luokka
valjakkohiihto: yksilö SM2 + joukkuekulta 2020, yksilö SM2 2019 + joukkuepronssi, sprintti SM3


Jupiter on vilkas ja kaiken kaikkiaan iloisuutta täynnä oleva kengurun poikanen. Se tulee juttuun kaikkien kanssa ja on hyvin leikkisä, mutta myös erittäin kunnioittava vanhempia koiria kohtaan. Jupiter rakastaa myös aivan kaikkia ihmisiä ja mielellään kiipeilisi kaikkien syliin. Kotona se onkin oikea sylikoira ja tykkään tulla syliin tai kainaloon nukkumaan.

Jupiter on herkkä, se uskoo hyvin pienestä ja miellyttämisenhalua löytyy todella paljon. Jupiter on erittäin halukas oppimaan ja sitä on ollut pääosin erittäin helppo viedä koulutuksellisesti eteenpäin. Jupiter on kuitenkin hyvin ääniarka ja kuormittuminen muutenkin vaikuttaa sen tekemisen tasoon melko voimakkaasti.

Kropaltaan Jupiter on erittäin tasapainoisesti kulmautunut ja sillä on sopiva hyvä lihaksisto. Sillä on ollut aina hyvä koordinaatiokyky ja se selvästi nauttii hypellä ylipäätään tai vaikka kiveltä kivelle. Erittäin elastinen ja nopea koira.

Paimenkoirana Jupiter on erittäin luontainen ja syttyi heti. Flänkit ja kaaret on Jupiterilla todella hyvin avoimet, eikä niitä ole pitänyt erityisesti treenata. Miellyttämisenhalun ja herkkyyden vuoksi Jupiter on alusta lähtien kuunnellut erittäin hyvin ja ohjattavuudeltaan se on ollut erittäin hyvä. Liiallinen herkkyys on kuitenkin noussut etenemisen esteeksi, kun Jupiter kuormittuu ohjaajan kannalta hyvinkin hämmentävistä asioista ja kuormitustilanteessa Jupiterin ratkaisu on häipyä paikalta.

Agilityssä Jupiter on erittäin luontaisesti ja helposti ohjattava. Se lukee erittäin hyvin rataa, lukitsee esteitä ja pitää lukitukset hyvin ilman että sinkoilisi minnekään ylimääräisiin suuntiin. Se on erittäin nopea ja hyvä hyppäämään. 

Agilityn lisäksi valjakkolajit on Jupiterin vahvuutta. Se tykkää juosta kovaa ja pitää yllä samaa kovaa tahtia väsymystilasta riippumatta. Sillä on hyvä työmoraali tässä, eikä löysäile. Lisäksi Jupiter on rakenteellisesti hyvä juoksija. Jupiter myös ohittaa vaivattomasti ja jatkaa samalla tahdilla eteenpäin, eikä jää ohitustilanteisiin nysväämään. Jupiterin heikkous valjakkolajeissa on jälleen herkkyys, jonka vuoksi yhteislähdöt eivät Jupiterin kanssa onnistu. Näin ollen sprinttikisat ovat jääneet yhdeksi kokeiluksi. Muuten valjakkolajeissa Jupiter on niittänyt menestystä kaverini vetoparina.


Ei kommentteja: