sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ensimmäiset SPKY:n 1-luokan paimennuskisat

Huh, pääsinpäs vihdoin kotiin ja koneelle. On ollut aika vauhdikas viikonloppu ja kieltämättä nyt hieman jaloissa jo painaa! :D Perjantaina kävin ratsastamassa rästejä ja saman tien kaksi tuntia esteitä putkeen, tuntuu tosi hyvältä muutaman viikon tauon jälkeen. ;D Eilen tosiaan agilitykisat ja tänään paimennuskisat Somerolla, joiden jälkeen kävin vaan nopeasti kääntymässä kotona sen verran että vilkaisin videon, tein leivän ja kuorin satsuman, jotka sitten söin matkalla autolle, kun lähdin taas normiratsastustunnilleni. Alkoi kieltämättä hieman väsyttämään tunnin aikana, mutta nyt ollaan kotona. :)

Tänään oli se suuri päivä, kun Jerikon kanssa korkattiin paimennuskisat. Olipa jännää, vaikka toisaalta en kyllä silleen jännittänyt, paimennus on niin erilaista kuin muut suoritukset. Siinä on niin monta liikkuvaa osaa, että turha sitä on jännitellä. Melkeinpä kellä tahansa voi mennä miten tahansa, hyvillä koirillakin on huonoja päiviä ja päinvastoin. :D

Mun päällimmäinen toive ja tavoite oli, että Jeriko tekisi sellaisen hakukaaren kuin se osaakin eikä hätäilisi sen kanssa, ja että työskentely olisi Jerikon osaamisen tasoista. Nämä tavoitteet täyttyikin sitten ihan kivasti, joten voin olla ihan tyytyväinen. :)

Hakukaari oli hyvä, videolta sen laajuus ei oikein tule oikeuksiinsa, kun on kuvattu kohtisuoraan, mutta kyllä sen tolpalta näki että Jeriko teki sen kivan laajaksi. Itsenäisesti hidasti tasapainoon (harmi kun ei näy videolla), mutta itse jotenkin jäin taas vähän liikaakin ihastelemaan Jerikon työskentelyä ja olisi voinut käskeä maahan aikaisemmin. :D Nosto olisi siten ollut nätimpi, mutta itseäni voin syyttää. Lampaat oli aika liukkaita tänään, tuli aika vauhdilla kohti ja piti sitten siinä pistää Jerikoa oikealle kaarelle jarruttelemaan. Hienosti kuitenkin homma hallussa kierrettiin tolppa. Poispäinajoon lähtö oli vähän hankala ja siinä tuli yksi pyörähdys lauman ympäri, toinen hieman myöhemmin. Sitten kun homma lähti toimimaan niin se toimi hyvin. :) Peruskuljetuksessa Jeriko piti poikkeuksellisen hyvin etäisyyttä laumaan, taitaa sille itsellekin lampaanlukutaito olla sen verran kehittynyt, että ymmärsi näiden puskevan tosi herkästi ohi jos yhtään liikaa työntää. Hienosti meni. :)

Häkitys oli sitten meille liian kova purtava, yritin ottaa rauhassa aikaa ja olla hätiköimättä, suunnitella hyvin miten lähetän, mutta ensinnäkin Jeriko lähti ensimmäisestä käskystä vasemman sijaan oikealle kaarelle, ja kun lampaat oli niin nopeita niin paahtoi häkistä ohi. Siinä sitten pyörittiin hetken aikaa ennen kuin aika loppui. En vaan millään saanut Jerikoa käskytettyä oikeaan aikaan, omat taidot uupui näiden vikkelien lampaiden kanssa. Lisäksi tosiaan Jerikolle ei ole suuntakäskyt vielä riittävän vahvat (vaikka ton ekan väärän jälkeen taisikin tehdä kaikki oikein), ja toisaalta sisäflänkit liian tiukat eikä osaa laajentaa niitä, jonka vuoksi lampaat lähti aina liian vauhdikkaasti. Tänään ei onnistunut, mutta ei se paljosta kiinni ollut, joku toinen kerta onnistuu varmasti paremmin, ja joskus voi mennä huonomminkin. :D
Tyhmä juttu sinänsä, että miksi ei treenattu viime sunnuntaina häkitystä enempää, kun ollaan sitä muutenkin tehty TOSI vähän.. Tyhmästä päästä kärsii kisasuoritus vai miten sitä sanotaan..? ;)
Pisteitä kertyi hakukaaresta 15/20, nostosta 7/10, kuljetuksesta ohjaajalle 10/20, kuljetuksesta 17/30 ja häkityksestä 0/10 eli yhteensä 49 pistettä. Sijoitus 6/11.

Joka tapauksessa olen siis tyytyväinen, muutenhan meni ihan kivasti ja häkillä oli vaan harjoituksen puutetta. Sisäfläkkit on siis seuraava treenikohde ja samalla vahvistuu suuntakäskyt ja häkitys helpottuu. :)
Ja toisaalta, kun treeniä alla on kuitenkin aikas vähän (blogin mukaan 51 kertaa, todellisuudessa korkeintaan 60 kertaa, ei siis todellakaan mitään kerta viikkoon tahtia puhumattakaan että enemmän), niin olen todella tyytyväinen Jerikoon. Lampaat ei karanneet Jerikolta vaikka sitä pari kertaa yrittivätkin, Jerikolla pysyi hyvä työskentely ja maltti siitäkin huolimatta, että häkillä pyörittiin aikamme. Tuomarikin totesi, että hyvin jaksoi yrittää ilman, että olisi käynyt kiinni, vaikka alkaahan tollanen koiraa ärsyttämään kun ei tule valmista. :D Ja paikoin kuulemma tosi hyvänkin näköistä suoritusta.

Itse olen erityisen tyytyväinen hakukaareen ja Jerikon malttiin yrittää, ja omaan malttiin olla hermostumatta häkillä, niin Jerikonkin oli helpompi työskennellä rauhassa. Ja siihen erityisen tyytyväinen kuinka iloisen näköinen Jeriko oli suorituksen jälkeen vaikka oli hankalaan paikkaan loppunutkin. <3 Ihan hyvin kuitenkin showbortsuksi mun mielestä. ;)





3 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Mähän en lajista ymmärrä yhtään mitään! Mutta kylläpäs te näytätte taitavilta ja koko homma tosi upeelta! :) Että tää keltanokka sanoo et ahkerasti ootte treenannu ja taitavia ootte! :D

Sabina kirjoitti...

Vielä on vähän treenin puutetta ja kyllähän tosta selvästi näkee, että on showlinjainen kyseessä. Ei Jeriko voikaan viettivoimakkuudessaan koskaan yltää paimenlinjaisen tasolle, eikä sitä siltä voi odottaakaan. Mutta kiitos, ja ihan hyvin Jeriko tosiaan tekee showlinjaiseksi. <3

ksuomin kirjoitti...

Hyvïn Jeriko hommat hoiti :) siitä se ura urkenee !