sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Niin pienestä kii...

Tänään lähdettiin kisareissulle Seinäjoelle Marjukan ja Sentin kanssa, jossa kolme Henri Luomalan rataa. Pikkasen jäätävä aamuherääminen, kello soittamassa klo 4.30, mutta heräsin itseasiassa jo tuntia aiemmin enkä saanut unta. Noh, joka tapauksessa nokka kohti Pohjanmaata, kyydissä siis Sentti ja Ukko. Jerikon kohdalla päätin jättää nämä kisat astuttamisen vuoksi väliin, vaikka todellisuudessa se olisi varmaan tehnyt aivan normaaliin tapaan jollei jopa paremmin, kun on ollut viikon totaalisella treenitauolle. Ainakin Jeriko olisi kovasti halunnut tulla autoon pihassa. ;)

Tavoitteena tällä reissulla nyt tehdä rataa ihan tosissaan ja hakea sitä toimivaa ohjausta ja tuloksia radoilta. Ei nyt siis mitään "fiilis tärkein, ei hylyt haittaa" tai muutenkaan löysin rantein fiilistä. Ja nyt kun mulla oli pelkästään Ukko kisoissa, niin pystyin keskittymään siihen ihan eri tavalla. Tiistaina viimeksi agilitytreenit ja siellä esiin nousi A:n kontaktiongelma. Siinä missä Ukko on aiemmin tehnyt juoksukontaktin 95-100% puhtaasti kahdella laukka-askeleella, niin tiistaina se alkoi samalla prosentilla loikkaamaan ylhäältä. En saanut sitä tekemään jouksukontaktia kunnolla muuta kuin pistämällä lelun alastulon eteen, ei siis yhtään onnistunutta suoritusta ilman tätä hyvin näkyvää apua.

Niinpä saattoi olettaa, että agiradoilla A:n kontaktit kusi. Muuten aika kivaa menoa. Putken jälkeiset hypyt 5. ja 6. päätin juuri ennen rataa ottaakin pakkovalssilla vaikka olin harjoitellut takaakierto-persjättönä. Näin sitten yhden ohjaajan tekevän pakkovalssina ja aattelin, että sehän toimis meillä, että  miksi ei tullut aiemmin mieleen ja tein sillä. En vaan osannut odottaa, että Ukko lukisi takana olevaa putkea, sain kuitenkin kutsutta takaisin. Sitten A:n kontaktilta loikkaus viime treeneistä tuttuun tapaan ja vielä muurilta turhan pitkäksi mennyt hyppy, mutta muuten ihan kivaa menoa. Ukko taitaa kyllä luulla, että nilkkojen ojentamisesta saa jotain bonuspisteitä, niin pitkälle se ojentaa jalkojaan aina välillä. :D


Sitten toinen agirata. Tähän oli Luomala tehnyt jännän kohdan, jossa oli käytännössä pakko leijeröidä puomi kepeillä ja vähän mietin miten Ukko sen ottaa. Periaatteessahan olen opettanut sen itsenäiseksi kepeillä ja sen pitäisi osata hakea sisäänmeno täysin itsenäisesti, mutta kepeissä on ollut viime aikoina vähän ongelmia, joten en voinut olla varma. Tämä kohta meni kuitenkin ilman minkäänlaista ongelmaa, Ukko ei edes vilkaissut mua! :) A:lla taas kontaktin roiskaisu vaikka yritän vielä jarruttaa valssaamalla edessä...


Viimeisen hyppyrata, ei enää A:ta, jee! :D Tästä olis voinut ihan hyvin nolla tulla, hitsi kun oli pienestä kiinni tässäkin. Sitten oletin Ukon tulevan takaakierrosta tulevan hypyn enemmän suoraan linjaan seuraavan hypyn kanssa ja aattelin, että se hyppy tulee automaattisesti oikealta puolelta. Oletin siis ja jätin kokonaan ohjaamatta, jolloin Ukko tulikin väärältä puolelta ohitse, tästä siis vitonen. Muuten oikein hyvä rata. :)


Nyt sitten A:n kontakti syyniin. Täytyy miettiä saanko sen juoksukontaktin korjattua vielä toimivaksi vai mitä tehdään. En ole kauhean fanaattinen kyllä tuon juoksarin kanssa ja melkein olen jo valmis vaihtamaan takas pysäytykseen jos sen saisi ilman hiippailuja, koska juoksaria ei ole mahkuja treenata niin paljon kuin sitä ehkä olisi tarpeen. Mutta katsotaan nyt ensin vielä saadaanko juoksari uudelleen toimimaan. Seuraavaksi on sitten varmaan Jerikon vuoro päästä kisaamaan ja Ukon jäädä kotiin, kun sillä nuo kontaktitkin vielä hajalla. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä fiilis kisoista ja mikä parasta Marjukka ja Sentti teki upean tuplanollan ja sai arvokisanollat kasaan! Onnea! :)

Ei kommentteja: