lauantai 26. marraskuuta 2011

Tokottelua

Käytiin perjantaina Tuijan ja Ronjan kanssa cittarin parkkihallissa treenaamassa. Olin etukäteen kysynyt ruokapuolen kauppiaalta luvan satunnaiseen treenailuun talvella hallissa, jotain hyötyä siitä että olin pari vuotta sitten siellä töissä. ;) Onneksi olikin lupa kysytty, koska yhdessä välissä kävi vartija kyselemässä mitä ollaan siellä tekemässä. Kun sitten sanoin, että lupa on kysytty, niin asia oli ihan ok ja saimme jatkaa treeniä. Oli kyllä ihan mukava paikka treenata, jonkin verran ihmisiä ja autoja kulki, ilmastointi humisi ja maassa lojui häiriönä kaikenlaista mielenkiintoista karkkipapereista kurapaakkuihin. Lisäksi yhdessä välissä jotkut ääliö-mopoauto-teinit kaahasi ihan täysiä nurkan takaa renkaat ulvoen halliin eikä paljoo hiljentänyt meidätkään ohittaessaan (Jeriko oli juuri juoksemassa lelulle niiden kulkulinjalle, mutta tuli kutsusta hienosti takaisin ja turvaan) ja sitten vielä jatkoi kaahaamistaan toiseen päähän hallia ruutuun. Mä en ihan ymmärrä miksi pitää ostaa kakaroille jotain mopoautoja paikassa, jossa bussit kulkee 10 minuutin välein?? Mihin ne niitä tarvii? Onko sitä rahaa oikeasti niin paljon liikaa..? Sitten ne kaahailee ympäriinsä ja hyvin voisi ajaa jonkun yli.

Mutta joo... Jeriko oikeastaan yllätti mut, ei olla tuolla (tai parkkihalleissa ylipäätään) aiemmin treenattu, ja Jeriko alkoi heti ihan hyvin tekemään hommia. Ihan heti autosta ottaessa olisi kiinnostanut tutustua ympäristöön, mutta tosi hyvin irtaantui hajuista ja tuli hommiin. Hyvä häiriötreeni. :)

Ensin otettiin metallikapulan pitoa. En nyt lämmittänyt sitä käteen ollenkaan, koska hallissa oli muutenkin melko lämmin. Ajatus on kuitenkin päästä kisaamaan joskus talven aikana, eikä silloin kapulaa koskaan tuon lämpimämmäksi saa vaikka kuinka kädessä hinkkaisi. Tuijan kanssa molemmat kehuttiin sitten Jerikoa kapulan pitämisestä. Vähän tuppasi suu aluksi aukeamaan ja tiputti kapulan kerran tai pari, kun odotin varmaan vähän liian pitkää pitoa uuteen häiriöpaikkaan. Alkoi kuitenkin tosi hyvä pito taas sitten löytyä, ja kun liikuttiin vähän Jerikon häntä nousi kivasti pystyyn. Alkaa siis hyvä fiilis metallikapulalle löytymään. :)

Sitten hyppynouto. Kapula liukui liukkaalla lattialla aikas pitkälle, mutta mitäpä sen nyt väliä, hienosti Jeriko nouti. Aavistuksen vino eteen (siis tosi vähän, on ollut joskus kokeessa tuollainen ja saanut kympin, kauempaa ei siis edes huomaisi) ja hiukan väljä, mutta en nyt sitä jäänyt hinkkaamaan. Perusasentoon siirtymisessä oli aika pitkä matka siirtyä, kun oli tavallista väljemmin edessä, mutta hienosti perä edellä peruutti oikealle paikalle. Upeaa takapään hallintaa! :)

Luoksetulo törpöillä merkittynä. Ensin pysäytys seisomaan vasta toiselle törpölle ja siitä palkka, toisella toistolla pysäytys ensimmäiselle törpölle seisomaan ja toiselle maahan, ja siitä sitten palkka. Tosi hyvät toistot molemmat, ei ennakoinut. Pysähtymiset napakat vaikka lattia oli kyllä tosiaan liukas.

Pienen tauon jälkeen ruutuun lähetys. Olin tehnyt ruudun parkkiruutuun, törpöt reunoille siis ja ruudun viivat muodosti etu- ja takarajan. Ensin lähetys 25 metristä alustalle, hieno suoritus toki kun on niin helppo. :D Sitten otettiin alustaa pois, mutta Jeriko oli vähän epävarma paikasta, hienosti kyllä haki paikkaansa vaihtamalla sitä, että mistä palkka tulee. Lähinnä jäi ruudun eteen ja sitten tajusin, että Jeriko hahmotti vain ruudun etutötsät ja kun ylitti edellisen parkkiruudun toisen viivan, luuli olevansa jo ruudussa ja pysähtyi. Oma moka siis täysin. Kun lähetti viivan päältä ettei ollut enää hämyviivoja niin meni tasan keskelle. :) Eipä tuotakaan tyhmä ihminen tajunnut, ensi kerralla pitää ajatella vähän tarkemmin.

Kaukkareita otettiin myös, vaihtelin vähän etäisyyttäni, olisiko ollut pisimmillään 10 metriä...? Nyt meni kyllä TOOOOOOSI hyvin. :) Maasta seisomaan nousussa edelleen odotin, että siirtää hieman etutassujaan eikä se nyt ihan heti onnistu, mutta kyllä se sieltä tulee. Ja vaihdot oli täysin puhtaat. Takajalat pysyi koko ajan samalla viivalla. Tosi hyvä! :)

Paikallaistuminen sitten viimeisenä vähän niin kuin Ronjalle häiriönä paikkamakuuseen. Helpostihan voi kokeessa käydä niin, että joku nousee kesken istumaan. :) Ja siis Jeriko tarvii treenata istumista. Jätin Jerikon vähän ennen kuin Tuija Ronjan enkä sitten tajunnut, että Tuijan jättökäsky on "maahan". Jerikohan oli siitä sitten mennyt maahan ja jouduin uudestaan käskemään istumaan. Tolle asialle pitää kyllä tehdä jotain, Jeriko aina kuuntelee liikaa muiden käskyjä, tai ainakin nyt Tuijan, mutta siis pitää treenata sitä, ettei mitään tehdä muiden käskyistä. Tuleehan tämä eteen sitten myös paikkamakuussa, kun laitetaan aina vuorollaan maahan tai otetaan perusasentoon.. Treenin alle tämä siis, Jeriko on liian kuuliainen kaikkia kohtaan. :D
Noh, istumaan palauttamisen jälkeen istui tosi ryhdikkäässä ja hyvässä asennossa pitkään. Kumpikaan ei huomannut ottaa aikaa, olisko siinä mennyt 2 minuuttia..? Kävin välissä kerran palkkaamassa, kun oli niin topakan näköinen (siis ehkä minuutin kohdalla), mutta sitten Jeriko yhtäkkiä kävi maahan parin minuutin kohdalla. Kaukokäskytin Jerikon (ilman käsiapua) istumaan ja paikallaoloa jatkettiin ehkä puoli minuuttia. Loppu oli taas hyvä.
Pitää kyllä paikalla istumisia alkaa ihan oikeasti ottaaa enemmän, että päästään siirtymään EVL:ään sitten sen puolesta hyvin. Nyt on niin vähän treeniä alla (muutaman kerran ehkä tehty) ettei ihmekään, että on vähän hämillään. Jättökäskynä käytin nyt "paikka"-sanaa, mutta sitten aloin taas miettimään, että "istu" olisi ehkä parempi, alleviivaisi vielä sitä mitä nyt ollaan tekemässä..

Ei kommentteja: