keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Agsamietteitä

Taas perinteisesti kahdet agsatreenit tällä viikolla. Havaittiin jo Päivin treeneissä tiistaina (ja uudestaan myös tänään Ylökk:n treneeissä), että Jeriko kääntyy peruskäännökset löysästi ja käy hitaaksi (varsinkin jos on hämyesteitä), jää vähän arpomaan, että mihin sitä sitten menis.. Hidastelu johtuu ehkä osittain siis siitä, että välillä Jeriko on niin kuuliainen, että jää vähän liiaksikin miettimään oliko lupa mennä joku este, siinä missä toinen koira olisi jo juossut jonkun esteen, oli oikea tai väärä. Peruskäännöksiä pitäisi siis treenata ja palkkailla siitä, että kääntyy nopeasti ja lähtee heti kiihdyttämään uuteen suuntaan. Oman ohjauksen parantamisellakin tietty varmasti suuri vaikutus tähän.
Jeriko ei myöskään tule helposti käteen, päinvastoin, välillä ei oikein yhtään katso kättä vaikka yrittäisin ottaa haltuun. Näitä treenailtiin Päivillä. Toisaalta Jeriko irtoaa tosi hyvin jos kerron hyvin mihin ollaan menossa, ja ottaa etäisyyttä jos käsi on pitkällä sivulla, leijeröinti on tosi helppoa tollasen kanssa. :)

Summa summarum: Jeriko pitää opettaa kääntymään peruskäännökset nopeasti ja tiukasti, ja täytyy oppia ohjaamaan niin tarkasti ja rataa eteenpäin ajatellen, ettei Jerikon tarvitse yhtään arpoa esteiden välillä, kyllä se sitten tulee lujaa! :)
Kaiken kaikkiaan kivat treenit molemmat tällä viikolla. :)

Kisajalkaa alkaa kyllä jo pakottamaan aika pahastikin. Marjukka kertoi treeneissä tänään, että lauantaina olisi epikset.. Olin kyllä ajatellut Pälkäneellä lähteä käymään, mutta jos se reissu ei toteudu niin sittenhän voitais vaikka mennäkin. ;)

Ei kommentteja: