keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Keskiviikon treenailut

Aamulla oli paimennustreenit, ikävä kyllä sisällä. :( Pelto oli niin huonossa kunnossa, kuulemma tosi liukas, joten oli parempi treenata sisällä. Sisätreeneistä en kuitenkaan alkanut pyytämään ketään ottamaan videota, koska valaistus videolle on huono ja koska se on sellaista pienessä tilassa nysväämistä, ettei siinä ole oikein mitään mielenkiintoista näytettävää.

Ensimmäisen vuoron alkuun Jeriko oli vähän hämmennyksissään sisätilasta, juokse pari ensimmäistä kaarta häntä pystyssä, mutta kun päästiin ajamaan laski häntäkin ja Jeriko alkoi keskittymään hyvin. Tehtiin molemmilla vuoroilla poispäinajoa portin siivekkeiden ympärillä kiemurrellen. Jeriko ajoi nyt tosi hyvällä tahdilla, tosi rauhallisesti, johtuisikohan siitä että sisällä ylipäätään on tilaa vähemmän..? Pieni tila teetti myös sen, että tilaa virheliikkeille on tavallista vähemmän, vähän niin kuin häkittäisi peräjälkeen kun yrittää pienessä tilassa saada lampaat menemään siivekkeen ja seinän välistä. Mutta Jeriko tosiaan työskenteli ihan hyvin ja alkaa suuntakäskytkin pikku hiljaa vahvistumaan niin, että voin antaa käskyn Jerikon takaa.

Otin lisäksi odota-käskyn käyttöön, merkityksessä "pysähdy seisaalleen". Olen käyttänyt odota-käskyä myös lenkillä samantyyppisessä merkityksessä, mutta myös tokon paikkamakuussa. Mutta koska paikallaoloa ajatellen käsky oli jo "pilattu" epäjohdonmukaisuuksilla, niin sen voi hyvin ottaa käyttöön paimennukseen ja Jeriko ymmärsi hyvin mitä siltä odotan. Nyt täytyy taas vaan yrittää olla johdonmukainen sen suhteen haluanko todella pyytää Jerikon maahan vai pysähtyä seisomaan, aina kun pyydän maahan niin Jerikon pitäisi kuitenkin mennä maahan, vaikka huomaisinkin jälkikäteen, että olisi ollut parempi pyytää seisomaan.. Johdonmukaisuutta siis.
Paikallaoloihin ei välttämättä edes tarvitsisi mitään lisäkäskyä, mutta ajattelin alkaa käyttää "paikka"-sanaa paikallaolon merkkinä.

Ylökk:n agilitytreeneissä alkoi taas löytymään vanhaa tuttua Jerikoa, vähemmän haukkumista ja parempaa keskittymistä. Varsinkin, kun tehtiin ihan kunnolla rataa niin sitten ei tippunut enää rimat ollenkaan. Ja siis tärkeintä se, ettei haukkunut enää niin paljoa, se alkoi jo käymään raskaaksi! :D
Mutta siis rata meni aika kivasti, tulihan niitä virheitä, mutta alkoi loppu kohden löytymään tosi hyvä tekemisen meininki. :)

Ei kommentteja: