tiistai 8. marraskuuta 2011

Perus tenttiviikko....

Tenttiviikko taas päällä. Eilen oli koululla lukemassa, mutta tänään jäin kotiin lukemaan. Lukemiseen tulee mukavasti pieniä taukoja, kun temppuilee Jerikon kanssa. ;)
Myötäpäivään pyöriminenkin on nyt nimetty ja ollaan alettu harjoittelemaan suuntien erottamista toisistaan. Aluksi oli tosi vaikeaa, kun Jeriko jäi vaan pyörimään siihen suuntaan mistä oli viimeksi palkkailtu eli myötäpäivään, eikä meinannut millään lähteä vastapäivään vaikka sillä oli jo ennestään oma käsky. Ei tainnut poika oikein malttaa kuunnella mitä sanoin, mutta lopulta viimeisellä harjoituskerralla alkoikin taas yhtäkkiä sujumaan niinkin hyvin, että otin vuorotellen eri suuntia (ja välillä samaan suuntaan peräkkäin) ja Jeriko teki oikein. Onhan sillä joka kerralla 50/50 todennäköisyys veikata oikein, joten en vielä uskalla sanoa, että osaisi, mutta hyvältä näyttää. :D

Laatikkoharjoitus ei ole vielä edennyt mihinkään, kätevämpää tosiaan olisi, jos olisi aluksi ollut niin iso laatikko, että olisi jalat helposti mennyt sinne kerralla, ja sitten vasta kun Jeriko ymmärtäisi tehtävän olisi ollut pienempi laatikko.. Tää lahjalaatikko on siis 29x38 cm, hieman liian pieni ehkä. Mutta yritetään vielä.. Tai jos kohdalle osuisi isompi laatikko niin voisi alkaa sillä ensin harjoittelemaan..
Kirjakasa on nyt 31 cm korkea, tähänkin Jeriko kyllä saa jalat vielä nostettua, mutta tämä on kyllä maksimi, saa ihan tosissaan nostaa jalkaa :D Tohon kun vielä yksi kirja lisää niin on pakko jo hypätä.. Jälkikäteen ajatelleen tuntuu, että olisi pitänyt edetä nopeammin tähän korkeuteen ja vasta tässä alkaa himmailemaan, mutta eipä sillä kai nyt sitten väliä.. :)


Lenkkien lomassa ollaan harjoiteltu myös peruuttamisen ja istumisen sekä istumisen ja "stopin" erottamista toisistaan. Pyydän siis vuorotellen peruuttamaan ja istumaan, keppi ei tietty lennä jos istu-käskyllä ensin peruuttaa ja sitten vasta istuu. Tämä on Jerikosta tosi hauska leikki ja tuo keppiä aina vaan uudestaan mulle. Ihana touhottaja. <3
Myös stoppia ja istumista ollaan siis otettu ihan normi kävelystä yleensä ennen kuin vapautan Jerikon. Nyt alkaa nekin olemaan hyvin vahvasti selvillä, eikä enää olen hetkeen tehnyt väärää liikettä. Tämäkin on Jerikon mielestä hauskaa, kun välillä käyn palkkaamassa herkulla ja otan uudelleen viereen kävelemään ja käskytän uuden liikkeen, välillä vapautan Jerikon pinkomaan metsään. Olen myös välillä varoittamatta pyytänyt Jerikolta kaukkarivaihtoja eri etäisyyksiltä, ja peruuttamis-istumis -harjoituksen myötä kaukkaritkin on mennyt tosi hyvin.

Tänään on ensimmäiset Päivi Männistön agilitytreenit. Olen ylipäätään ihan intona, että on toiset agilitytreenit viikossa! :) :)

Ei kommentteja: