tiistai 15. marraskuuta 2011

Tokoa ja agsaa

Sain Matilta synttärilahjaksi kameralle jalan/tripodin ja kun tänään sitten oli niin kiva sää, että päätin käydä vähän tokoilemassa ja samalla kuvata treenejä. Mielenkiintoista myös siinä mielessä, että ekaa kertaa näin kuinka kauan meidän perustreenit kaksin kestää. Nämä oli 20 minuuttia, aika lailla sopiva mun mielestä kun välissä on leikkimistäkin.

Sopivan videon käsittelyohjelman löytäminen ei sitten ollutkaan helppoa. Ensin pitkien taistelujen jälkeen sain ladattua koneelle Windows Movie Makerin, mutta se ei tunnistanut tiedostomuotoa johon kamera videot tallentaa. Nyt sitten yritetään löytää joku toimiva ohjelma, jolla saisin videoita leikeltyä, katsotaan siis saanko tähän jossain vaiheessa liitteeksi videota tokoiluistamme..

Ekana ruutuun lähetys 25 metristä alustalle. Tosi kivasti meni. Toinen samanlainen perään. Pitäis kyllä alkaa käyttämään jotain tiettyä virittelyä ennen ruutua, että Jeriko oppii etsimään katsellaan ruudun ennen liikkeen alkua. Kolmas lähetys ehkä 10 metristä ilman alustaa, hyvä. Viimeisenä vielä 25 metristä ilman alustaa ja hienosti meni keskelle ruutua. Välillä pyysin Jerikon maahan, välillä en, en niinkään maahanmenon treenimielessä, vaan Jerikolle vahvistaakseni sitä, että sitten kun ruudussa ollaan niin sinne jäädään paikalleen

Sitten seuraamista. Sitä ollaan kyllä tehty tosi vähän viime aikoina (ei kyllä olla muutenkaan kovinkaan ahkerasti tokoiltu) ja huomaa, että Jerikolla on vähän turhan paljon virtaa, poikittaa jo aika reippaasti. Pitää siis muistaa tehdä seuraamistakin jatkossa enemmän ja varsinkin käskytettynä, koska siitä Jeriko kuumuu.
Otettiin myös hidasta käyntiä, pysähdyksistä juoksuun lähtöjä ja juoksusta pysähtymisiä, sekä paikallaan kääntymisiä ja askelsiirtymiä sivuille ja taakse. Vielä ei ole täydellistä, mutta aika hyvältä näyttää, pitää vaan taas aktivoitua treenaamaan tokoa.. ;)

Sitten metallinouto. Olen nyt ajatellut, että Jerikon lempilelu eli frisbee näyttäytyy vain metallinoudon yhteydessä, jos sillä saisi liikkeeseen vähän edes motivaatiota. Ensimmäisen tein valelähtönä ja vapautin jo kun lähti tulemaan kohti, toisen kokonaisena liikkeenä. Kokonainen liike menee kyllä sinänsä ihan hyvin, muttei ole kovin vauhdikas ja eteen pysähtyessä suu aukeaa ja kapula siellä sitten vaan killuu. Pitotreeniä siis lisää ja yritetään saada metallista vähemmän inhottava..

Kaukkarit vielä. Tästä tuli kaksi sarjaa, joista toisessa siirsin kameraa vähän ja olisi näkynyt paremmin, mutta muistikortti olikin mennyt täyteen heti ensimmäisen vaihdon jälkeen. :( Vähän oli kuitenkin hapuilua välillä, tai sitten musta ehkä vaan tuntui siltä, olisi ollut kiva nähdä videolta. Tuntui, että Jeriko saattoi seisomasta istumaan mennessä siirtyä aavistuksen.. ehkä..
Mutta siis hyvältä näyttää, varsinkin ruutu alkaa olemaan aika hyvässä kuosissa. Pitäisi vaan muistaa alkaa ottamaan niitä seuraamaan kutsumisia erikseen. Luoksetulokin unohtui tänään ottaa, mutta eiköhän tossa ollut jo tarpeeksi treeniä yhdelle päivälle. ;)

Paitsi että tokihan tänään oli vielä Männistön Päivin agilitytreenit. ;)
Nyt meni kyllä tosi kivasti, saatiin rataa tehtyä läpi useampaan kertaan ja kokeiltiin vielä erilaisia ohjauksia eri kohtiin joilla haettaan Jerikolle jyrkempää kääntymistä. Poispäinkäännöskin onnistui nyt oikein hienosti. Itse kiinnitin huomiota siihen, että ohjaisin ihan rauhassa ilman turhaa nykinää ja ilmeisesti siinä onnistuinkin, kun rata sujui niin jouhevasti. Jeriko oli myös nyt hiljempaa kuin viime kerralla, vaikka kyllähän se aina välillä haukahteli. Rimojakaan kovin montaa kertaa tippunut. Jerikossa on kyllä se hyvä, että sen voi lähettää tai jättää suorittamaan estettä ja itse jo siirtyä eikä Jerikolle silti iske paniikki ja rynni esteiden läpi, hyvin keskittyy aina. Jeriko myös on oppinut esteiden nimiä jo aika hyvin, esteen nimellä hakee oikean esteen vaikka alun perin olisi menossa vähän väärään suuntaan. Ihan hyvä juttu kisoja ajatellen, voi pelastaa huonoa ohjaustaan. ;)

Tehtiin oman vuoron jälkeen vielä viereisellä kentällä toista lyhyttä pätkää jossa huomasin, että takaakierto toimii Jerikolla paljon paremmin kuin niisto. Tiedän kyllä, että niistolle ja takaakierrolle voi olla hieman toisistaan poikkeavat parhaimmat käyttökohdat, mutta kun kuitenkin yritin esteelle niistoa Jeriko haukkui enemmän ja kuumui, kun taas takaakierto meni ihan jouhevasti ja kivasti. Siinä pääsen myös ottamaan etumatkaa ja radan rytmi säilyy parempana. Ei ole mitään kiveen kirjoitettua, mutta vähän sellainen olo tuli, ettei niisto ole se meidän juttu.


Lisäys: Saatiinhan sitä videota muokattua. Windows Movie Makerilla loppujen lopuksi, mutta ei ollut helppoa. En oikein ymmärrä miksi ohjelma automaattisesti jakaa videon vaihtelevan pituisiin pätkiin... mutta no, ei mun kai kaikkea tarvitsekaan ymmärtää. Olisin kyllä kaivannut työkalua jolla olisi voinut jälkikäteen zoomata, varsinkin seuraamisessa ja noudossa tapahtumat on kyllä hyvin kaukana.. Ja kuvan laatu on kyllä jo turhan huono, kun jouduin ensin tiedosto-tyyppiä vaihtamaan ja sitten vasta muokkailemaan, liian huonolaatuiseksi taisi mennä.. Mutta mä vasta harjoittelen sekä itse kuvaamista että tätä muokkausta, koittakaan kestää siis. ;)
Kaukkareista laitoin nyt kuitenkin sen myöhemmän lyhyeksi jääneen pätkän, kun siitä sai paremmin. Siinä olikin seisomasta maahanmeno huono, enkä siitä sitten palkannutkaan, mutta otin istumisen perään mikä oli hyvä. :D Taisin kyllä sen maahanmenonkin ottaa videon katkeamisen jälkeen ja meni ihan hyvin..


3 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Tosta videon käsittelyohjelmasta, ootko koittanut ladata windows liven elokuvatyökalua? :) Se on uudempi versio tosta movie makerista, löytyy multa ainakin koneelta ja toimii ihan hyvin.

-Heidi- kirjoitti...

Meillä on kaks kameraa, tämä enemmän käytössä oleva tallentaa videot semmoiseen muotoon, ettei Windows Movie Maker niitä tunnista. Käytän Any Video Converter- ohjelmaa, että saan videoita muokattua. Kokeile :)

Sabina kirjoitti...

Mä luulen, että toi mikä meillä on, on juurikin se elokuvatyökalu.. Tuli kauheen kasan muita Windows Live -ohjelmia kanssa..

Mikä kamera sulla Emmi on? Tallentaako se MOV-tiedostoja? Kun toi ohjelma ei sitten niitä tunnista, vaan pelkkää AVIa. Ja sitten taas isojen videoiden muuttaminen AVI:ksi on aika ärsyttävää jos sen joutuu joka kerta tekemään..