torstai 17. marraskuuta 2011

Sama meno jatkuu..

Eli tokoa ja agsaa. Onpa tylsää kyllä, koko talvi sitten valtaosin tällä.. Kaipaan viikottaisia paimennustreenejä! :(

Eilen siis Ylökk:n agilityvuoro. Treenit veti tällä kertaa Tero Mesiranta, kun Nina oli työmatkalla. Treenit oli tosi kivat, Tero neuvoi tosi tarkkaan ja oli tosi tarkkaavainen jokaisen koirakon ongelmien suhteen. Itse keskityin taas erityisesti siihen, että ohjaisin rauhassa ja tempo säilyisi. Luulen, että onnistuinkin aika hyvin ja pääosin radat meni ihan mukavasti, sain Jerikoa jopa kääntymään näppärästi poispäinkäännöksellä hyvin pienestä välistä missä olisi ollut tarjolla myös putken suuta. Kuuliaisesti Jeriko kuitenkin aina lähtee mun perään. :) Nyt kyllä on toi haukkuminen tullut vähän ongelmaksi.. Tai ongelma taitaa olla se, etten ole tottunut haukkumiseen enkä tykkää siitä yhtään. Kuitenkin viime viikosta lähtien Jeriko on haukkunut radoilla tosi paljon, huomattavasti enemmän kuin ennen! Teron kanssa tätä pohdittiin ja kokeiltiin erilaisia ohjauksia että vaikuttaako se asiaan. Lähdössä myös tuli selväksi, että Jerikolle täytyy jättää tarpeeksi tilaa ennen ensimmäistä estettä (viisi reipasta askelta), että ehtii ottaa pari laukka-askelta ja keskittyy sitten paremmin siihen ensimmäiseen hyppyyn. Jos jättää liian lähelle niin ensimmäinen ja muutama este sen jälkeenkin menee vähän hätiköidessä. Teron kanssa myös puhuttiin, että jos haluan tuohon haukkumiseen apua, niin täytyisi tehdä aina välillä tosi helppoja pätkiä joissa Jeriko ei hauku.
Hyvin treenit kuitenkin meni haukkumista lukuunottamatta, kepit meni tosi hyvin ja A:n kontakti myös. Jeriko tajuaa kyllä kontaktit nyt tosi hyvin, jos lipsahtaa yli, niin "koske"-käskyllä peruuttaa itse takajalat kontaktille. Eikä yhtään himmaile liian aikaisin. Hienoa! :) Keinua ei olla nyt hetkeen tehty radoissa, toivottavasti siis ensi viikolla sekin tulee eteen.

Tänään oltiin Tuijan ja Ronjan kanssa tokoilemassa Pirkkahallin parkkiksella. Tarkoitus oli ollut mennä pk-kentälle Pirkkahallin lähellä, mutta sehän oli ihan kämänen pelto vaan, ei valoja eikä mitään ja esteetkin aika paskat. :D Hyppyytin Jerikon siinä viereisiltä tonteilta loistavassa pienessä valossa pari kertaa harjoitusesteen yli, joka oli ehkä 75 cm korkea, enempää lautoja ei ollut. Kokeilin kyllä hyppyyttää myös metrisen yli, mutta eihän se mennyt. Sitten siirryttiin Pirkkahallin parkkikselle.

Otin seuraamista ennen kuin Tuija oli vielä tullut. Hyvin meni, nyt oli kyllä aika tokoseuraamista, kontakti pysyi kyllä hyvin, mutta mua vähän hämäsi välillä kun en tuntenut Jerikoa heti reidessä kiinni. Sen nyt vaan kuuluu mun mielestä olla ihan kiinni reidessä. :D
Puukapulalla tasamaanouto ihan vaan fiilistellen, tämähän nyt on ihan kiva liike.
Luoksetulon pysäytystä otettiin kun Tuijakin tuli. Aluksi Jeriko ennakoi ihan älyttömästi pysähtymistä ja otettiin muutama suora. Sitten välissä vähän kaukkareita, ja uusi luoksetulo. Hyvällä vauhdilla tuli ja pysähtyi niin hyvin kuin sillä alustalla pystyi (isoja teräviä irtokiviä). Hyppynouto oikein bueno. :)

Mutta on noita voittajaluokan liikkeitä vaan niin hitosti... Koskaan ei viitsi kaikki ottaa kerralla ja rakentuu hyvin hitaasti siis. Ja nyt on tunnari vielä hyllyllä niin kauan, kunnes Jerikon nenä alkaa taas toimimaan.. :( Mutta minnekäs tässä nyt olisi kiire.. Ensi vuoden puolella, ehkä tammi-helmikuussa voisi alkaa olemaan valmista.

Ollaan edelleen jatkettu takatassujen nostamisen treenaamista. Voisi senkin ajan käyttää jonkun metallikapulan pitoharjoituksiin tai kaukkareihin, mutta kuten sanoin, ei ole kiire mihinkään ja näin on kivempaa. :) Nyt olen siirtänyt jalkojen nostamista ulos ja Jeriko nostaa jalkojaan jo pystysuorille isoille kiville. Haparoivaa ja hieman kömpelöä vielä on, mutta kyllä se siitä.

Ei kommentteja: