sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Canicross-kisat

Eilen ajettiin Mäntsälään, missä Ukko pääsi ensimmäistä kertaa canicross-kilpailuihin junnuluokkaan Jennan kanssa. Junnuluokassa oli kolme osallistujaa, Jenna ja Ukko starttasi keskimmäisinä. Lisäksi kilpailuissa oli harrastajaluokassa Sisu-veli Iljan kanssa, sekä harrastajakärryluokassa Simo-veli ja Uuno, jonka setäpuolia nää nuoremmat herrat on. Vetäminen verissä. ;)

Ukko oli lähdössä selvästi jotenkin hämillään. Jäin itse maaliin jo odottamaan ja kurkin vaan kauempaa ettei Ukko ottaisi musta häiriötä, mutta jotenkin Ukko näytti siltä ettei tiedä mitä on menossa tekemään, katseli sivuille ja taakse, heilutteli vähän häntää koikkerille, eikä Jennan suuntaamisestakaan edellä lähtevän perään noussut yhtään. Kuntokoirassa Matin kanssa kiljui innoissaan jo autosta ottaessa ja Matti ei kehdannut odottaakaan ihan lähtöviivan tuntumassa, kun Ukko huusi niin kovasti.Vähän meinasin sitten huolestua, että lähteekö Ukko ollenkaan vetämään tai lopettaako kesken, mutta hyvin lähti ja oli vetänyt tasaisesti koko matkan. Maalisuoralla kiihdytti kun huusin ja heilutin purutyynyä. :)

Ilja ja Sisu voitti yhdeksän koiran harrastajaluokan aivan älytömällä ajalla 7.34,1/2,3 km. Hurjasti onnea hienosta suorituksesta! Jenna ja Ukko tuli luokassaan toisiksi ajalla 8.41,2, sama matka, todella hieno suoritus heiltäkin! Tästä on sitten hyvä jatkaa. Hyvä olis kyllä saada kimppatreenejä Jennalle ja Ukolle, että Ukko olis paremmin kartalla...

Tänään on koko päivän sadellut, oikein koiran ilma. Päivällä meillä oli alueellisen valkun agilitytreenit, jossa mulla oli molemmat koirat mukana. Jerikon kanssa ekana vuorossa ja oikein kivasti meni. Kolmea kohtaa Tero kellotteli ja aika hyvin olin osannut valita Jerikolle nopeimmat ja sujuvimmat ohjaukset. Hyvällä sykkeellä mentiin. :)

Ukon kanssa alkuun vähän ongelmia Ukon hakea itse vahvasti sivussa oleva ensimmäinen este. Siihen pari kertaa vahvistamista ja pikku hiljaa alkoi sujumaan. Palkkailin nytkin pelkällä namilla vaikka se itsestä tosi kököltä tuntuukin (mä haluaisin leikkiä! :D ) ja ainakin Sanna sivusta katsoen oli sitä mieltä, että Ukko oli paljon rennomman oloinen, kun ei ollut lelua ollenkaan. Ukon kanssa samoja kohtia kelloteltiin kuin Jerikon kanssa, yksi kohta meni parhaiten samalla tavalla kuin Jerikon kanssa, mutta kaksi muuta kohtaa meni eri ohjauksella. Loppusuorallakin yllättäen takanaleikkaus oli Ukolle nopeampi kuin persjättö, en olis uskonut! Ukko pääsi ihan tykittämään kunnollakin ja kyllä se pinkoikin, mulla meni jalat jo ihan hapoille sitten vikassa vedossa, mutta ihme kyllä siitä huolimatta Ukko jatkoi hyvää menoaan! Suunta on siis oikea! :)

Otin ja ilmoitin molemmat pojat Lietoon, molemmat neljälle radalle. :D Mutta osallistujia on onneksi aika vähän, joten kisat menee sen puolesta melko nopeasti ja ehkä mä sitten jaksan ne kahdeksan rataa ihan ok... :D

Sateisesta säästä huolimatta päätin vähän paimennella. Oltiin siirretty lampaat jo alalaitumelle, kun siellä kasvaa ruoho ihan kivasti, mutta otin niitä häkiteltäväksi pienempään aitaukseen. Isoon pyöröhäkkiin sitten häkiteltiin, ensimmäinen kerta vaati aika paljon työstämistä, toinen ja kolmas häkitys meni jo vähän paremmin. Molemmille pojille myös häkissä pyörimistä ja samalla lampaita siihen totutettiin, kivasti meni. :) Kuraista oli, mutta ei haitannut näiden pitkäkarvaistenkaan kanssa, vähän näytin puutarhaletkua (Ukko oli savisempi!) ja se siinä. ;)

Ei kommentteja: