tiistai 5. toukokuuta 2015

Maraton-kisat ja päivitys

Päivittäminen on taas jäänyt. Pintaraapaisuna siis viikon treenejä. Maanantaina Musti kävi treenaamassa. Otettiin edelleen liinassa ajoa ja maahanmeno alkaa sujumaan jo selvästi nopeammin ja helpommin, samoin lampaista luopuminen. Välillä tulee kuitenkin edelleen tilanteita, kun Mustilla menisi kuppi nurin. Harjoituksia jatketaaan. :)

Tiistaina kävin Ukolle tekemässä lähinnä kontaktitreenin ja se menikin oikein kivasti. Jerikolle torstaina Harrin treeneissä vähän rataa, mutta toisella vuorolla sitten pelkästään kontaktit.

Perjantaina käytiin tokoilemassa Emmin ja Mistin kanssa. Ukolla oli joku ihme jumipäivä, oli heti kentälle ottaessa ihan jumissa ja seuraaminenkin ihan paskaa, varsinkin kun muuten seuraaminen nykyään on ihan huippua! Siinä sitten räpiköitiin liikkuroituna läpi seuraamista, mutta vaihdoin hihnaseuruuseen, että voisi vähän huomauttaa laamailusta, auttoi ehkä vähän.. Jäävissä jähmimistä edelleen ja vääriä liikkeitä. Lopulta loppui mun kärsivällisyys ja ärähdin Ukolle tyyliin "ei kelpaa ollenkaan, nyt kunnolla". Annoin sitten käskyn haukkua ja Ukko haukkuikin ihan röyhkeästi ja riehakkaasti mulle. Ei siis ilmeisesti kuitenkaan oikeasti ollut missään paineessa..? Loput liikkeet meni sitten ihan ok.

Jerikolla ei mennyt kauhean paljon paremmin. Nostatustreeniä luoksetuloon ja noutoon ja nämä ihan ok, mutta hyppyharjoitukset meni jotenkin ihan päin seiniä. Blaah.

Lauantaina oltiin Jerikon kanssa Tampere KV-näyttelyssä ensin Kaveri koirien rapsuttelupisteellä ja sitten Kaveri koirien palkitsemistilaisuudessa, jossa siis palkitaan pidempään toiminnassa aktiivisesti mukana olleita koiria. Jerikokin sai siis Kennelliiton kunniakirjan ja mitalin ja pääsi "isoon kehään". ;)


Sunnuntaina ajelin sitten Lietoon agilitykisoihin, joihin olin ilmoittanut molemmat pojat neljälle radalle! :D Ensimmäinen rata oli Tomas Berglundin hyppyrata. Oikein kiva rataprofiili, jossa haastava keppikulma heti alussa, mutta ei muuta erityisen haastavaa. Jerikon kanssa ekana radalla ja hienosti menikin. Kolmanneksi vikalla esteellä sylivekki meni vähän plörinäksi ja Jeriko kiersi toisen siivekkeen kuin mitä olin ajatellut, mutta siitä sitten vaan jatkettiin matkaa ja nollana maaliin. Aika - 4,57, etenemä jotain 4,20 m/s, sijoitus vasta 10./42.


Sama rata Ukonkin kanssa meni tosi kivasti. Ukko otti myös itsenäisesti vaikean keppikulman, joka oli tosi hieno juttu! :) Ihan melkein loppusuoralla Ukko sitten tuli ohi esteestä, näytin sen kyllä, mutta sitten katkes katsekontakti koiraan ja Ukko tuli vaan ohi. Tuloksena siis 5, aika -1,12 eli ihanneaikaan silti päästiin tosta kiellosta huolimatta. Ukko tuntui kulkevan ihan hyvin. :)


Toisena Eija Berglundin agilityrata ja tämäkin oikein kiva rata. Ei mitään erikoista lukuunottamatta käännöstä puomilta putken kauimpaan päähän. Jerikon kanssa päädyin leijeröimään putken, koska ajattelin olevani sille selkeämpi jos en varmasti ole sen tiellä (katso Ukon ohjausversio) vaan sijainnillani näytän selkeästi heti mihin pitää mennä. Paitsi että en näyttänyt. :D Ja Jeriko ei meinannut mennä puomin loppuun saakka. Putkelta siis kielto, vaikea keppien avokulma meni hienosti. :) Tuloksena siis 5 aikaan -6,43.


Ukon kanssa myös meni oikein kivasti, ei mitään erityistä. Ukko kulki hyvin ja sille taas päätin jo rataantutustumisessa ohjata puomin jälkeisen putken kuljettamalla itse, koska tällaiset ohjaukset taas sopii Ukolle selvästi paremmin. Putkeen lähetys ja puomi menikin hienosti, mutta vaikea takaviistoon lähtevä avokulma oli Ukolle liikaa, otti kyllä oikean välin, mutta sitten ei millään taipunut kakkosväliin. Siitä kielto, mutta toisella yrittämällä onnistui kun näytin kakkosvälin oikein tiukasti ja suorastaan vedin Ukon siihen. Tuloksena 5 aikaan -2,47.


Kolmas rata Asko Jokisen agilityrata. Taas tykkäsin. Mikäs näitä juostessa, kun on kivoja ratoja. :) Tosin, en mä koskaan ole erityisen ronkeli radoista, agility nyt vaan on kivaa. :) Jerikolle nolla tältä radalta, aika -2,82, sijoitus 10./37.


Ukon kanssa rata meni muuten kivasti, mutta heti alussa jätin A:n näyttämättä Ukolle kunnolla ja Ukko tuli siitä ohi. Muuten kiva rata. Tuloksena 5 ja nyt mentiin kiellon myötä yliajalle pari sekuntia.


Viimeisenä vielä Asko Jokisen agilityrata. Jeriko karkasi puomin alastulolta ja siitä vitonen. Oma ohjaus hajoili keppien jälkeen, juoksin missä sattuu ja persjättö meinas jäädä tekemättä, mutta kiltti Jeriko paikkasi. :D Alkoi ihan itseäkin naurattamaan oma paska ohjaukseni. :D Jeriko on. :) Tuloksena 5 aikaan -2,87.


Ukon kanssa meni vähän plörinäksi. Ukkokin karkas puomilta, mutta sujahti mun edestä putken väärään päähän ja melkein kompastuin siihen, kun en osannut yhtään odottaa. Sitten hetki ihan hyvää pätkää, välissä esteen ohituksia, kepit hyvin ja sitten taas ohiteltiin esteitä. Vähän oltiin väsyneitä, mutta ei Ukko silti tahmealta tuntunut. Tästä siis hyl.


Kivat kisat siis, kivoja ratoja ja kivat halli. Ekaa kertaa oltiin Liedossa. Jerikolle pari nollaa lisää SM-joukkuehakua varten, katsotaan päästäänkö. Hienoa oli se kuinka Ukko jaksoi koko päivän ja hyvässä vireessä oli. Kaikissa lähdöissä nousi hienosti, haukkui mulle vimmatusti eikä tosiaan tuntunut tahmealta millään radalla. :)

Huomasin myös hauskan jutun tuolla kisoissa. Nimittäin Turun seudulla on jotenkin aika erilainen ohjauskulttuuri kuin Tampereella. Sanotaanko nyt vaikka niin, että turkulaiset kikkailee paljon enemmän, kun sitten taas Tampereen alueella kisoissa näkee paljon enemmän ihan perusohjausta. Mäkin vetelin sitten ihan omalla tyylilläni perusohjauksella kohtia mihin muut heitti vastakäännöksiä ja vaikka mitä. Mutta hei, ei saa loukkaantua, ei se väärin ole. :D Eikä me voitettu. Tosin, vastassa olikin kyllä ihan Suomen huippunimiä. Mutta siis hauska huomio, jota en ole aiemmin kisoissa tehnyt, jotenkin ihan selkee ero. :)

Ei kommentteja: