sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tokoa ja vetoa

Ukon kanssa on jatkettu 2by2-keppien parissa, välillä edistyen, välillä hieman takapakkia ottaen. Suunta on kuitenkin koko ajan eteenpäin ja tänään Ukko teki keppejä todella hienosti niin, että toinen keppipari oli välillä aina suorassa. Liukkaalla parkkiksella tosi herkästi keppien asento aina muuttuu ja niitä yritän korjailla, mutta sitten huomaankin, että olen laittanut liikaa tai liian vähän. Hieman säätämistä tämä, mutta edistytään, hienosti Ukko jo menee ja tänään onnistuin tosiaan itse malttamaan mieleni enkä kiirehtinyt liikaa. Saatiin enemmän onnistumisia ja tehtiin treenit lyhyinä, että Ukko oli koko ajan tosi innokas. Jeriko teki väliin omaa merkkitreeniä, lähetin merkille ja palkkailin siitä ja sitten lähetin merkiltä kepeille n. 6 metriä suoraan sivulle. Hienosti Jeriko kyllä itse hakee kepit. Sitten taas pelkästä merkistä palkkaamista vaikka Jeriko olisi mielellään mennyt jos kepeillekin. Hyvä treeni. :) Lisäksi Jerikon seuraaminen on taas siistiytynyt.

Tänään käytiin Ylökkin tokovuorolla Pinotien hallilla ja huomas kyllä Ukosta ettei olla aikoihin sellaisessa häiriössä oltu. Ensimmäisellä vuorolla seuraamisessa meinas kontakti tipahdella, kun ohitettiin muita koirakoita tekemässä omia harjoituksiaan. Toisella vuorolla kuitenkin selvästi paransi. Otettiin hyppyä ja sain huomata, että senkin edelllisestä treenikerrrasta on aivan liian pitkä aika ja piti muistutella kosketusalustalla. Sitten olikin ongelma seisomisen kanssa, sitä otettiin ihan erikseen ja sai kyllä vääntää ettei menisi maahan. Ja sitten yhtäkkiä lamppu syttyi Ukon päässä ja teki tosi nopeita stoppeja. :) Lisäksi otettiin hyppyliikkeen loppuosaa, eli mun siirtymistä Ukon viereen. Koskaan ei olla tätä otettu, ja meni aika kivasti. Ensimmäisellä kerralla Ukko ei liikkunut ollenkaan, toisella kerralla aivan aavistuksen, mutta ei ollenkaan pahasti. Toisella vuorolla vielä stoppeja ja oli kyllä hyvät! Sitten vauhtiluoksetulo loppuun. Ukko riehaantui aivan tosissaan verkkopallon kanssa ja oli oikein hurjana ja sitten kun laitoin sitä maahan niin palloa taas kierreltiin sopivalta paimennusetäisyydeltä. ;)

Jeriko teki merkkiä ruudun yhteydessä ja merkiltä ruutuun kerran, minkä jälkeen taas merkkiä. Jerikolle sitten metallihyppynouto kertaalleen, mikä oli kyllä priima. Sitten pk-hyppyä 85 cm. Voihan hitsiläinen, taas Jeriko kaatoi alkuun sen hypyn. Piru vie kun on vielä niin epävakaa este! Sitten yksi lauta pois ja pari uutta hyppyä ja alun arkailun jälkeen lähti taas hyppäämään hyvin. Lauta takas ja yksi hyppy mua kohti hyvin ja yksi menohyppy hyvin.

Tokoilujen jälkeen mentiin hiihtovuorolle haavistolle. Molemmat koirat vetämään ja kun meno oli niin hyvää, niin mentiin lenkki kahteen kertaan. Tällä kertaa koko lenkki onnistui ilman sotkeutumisia ja pojat veti tasaisesti koko matkan eikä kumpikaan tuntunut edes suuremmin väsyneeltä. Loppusuoralla kaksisuuntaisella osuudella meitä tuli vastaan hiihtäjä hoffin kanssa, jota kieltämättä hieman vastaantuleva vauhtikaksikko kiinnosti ja hieman tuli ladulla meitä kohti. Ohitus onnistui kuitenkin aivan mallikkaasti, kun reunaan -käskyllä Jeriko kiilasi Ukonkin perinteisen uran metikön puoleiseen reunaan. Jeriko on kyllä näissä tilanteissa mun luottokoira, se ei koskaan keksisi mitään typeryyksiä ja samalla Ukkokaan ei ehdi keksiä mitään. ;) Yhteensä matkaa siis n. 6,8 km, keskivauhti 2:35/km ja keskinopeus 23,1 km/h. Vauhti kyllä tuntuikin ja mun tekniikka hajosi vielä entistäkin pahemmin. :D Tai siis eihän toi vauhti sinänsä kummoinen ole, moni menee yhdelläkin koiralla parempaa vauhtia, mutta mulle se on kova vauhti enkä selkeestikään oikein osaa hiihtää tollasta. Mutta ehkä tää onkin hyvää treeniä molemmille, pääsee kuitenkin harjoittelemaan vähän kovempaa vauhtia mitä yksin vetäessä ei koskaan onnistuisin ja toisaalta jospa mä harjoituksen myötä oppisin hiihtämään tässäkin vauhdissa. Sitten kun yksin hiihtelemällä saisi sitä hiihtotekniikkaa ylipäätään paranneltua, niin ehkä meidän vauhti vähän kasvais...Aattelin, että tälleen yhteisvedolla vois treenailla tän loppukevään vauhtikestävyyttä ja sitten ensi talvena taas palata yksilötreeniin. Ilman koiraa hiihtämisiä unohtamatta. ;)

Ei kommentteja: