lauantai 16. maaliskuuta 2013

Muistikatkoksia ja kuperkeikkoja

Torstain agilitytreenit oli hieman tavanomaisesta poikkeavat, kun Tuija tuli ohjaamaan Jerikoa ja itse ohjasin vain Ukon. Tuija on siis lupautunut ohjaamaan Jerikoa SBCAK:n mestiksissä, kun itse olen silloin liikkurikurssilla enkä siis pääse. Pääsee sitten Jeriko kuitenkin rataa juoksemaan ja osallistumaan ja kun Tuijalla on oma koira mammalomalla niin sopii paremmin kuin hyvin kaikille osapuolille. :) Tuija oli siis Jerikon kanssa harjoittelemassa, ettei pitkän treenitauon jälkeen nyt ihan kylmiltään kisoihin tarvi lähteä. Oli kyllä kiva katsoa Jerikon menoa ihan sivustakin ja kaikkein eniten mulle iloa tuottaa katsoa kuinka Jeriko on niin innoissaan ja onnellinen. :) Jeriko lähtee kyllä tosi hyvin tekemään Tuijan kanssa, toki Tuija onkin tosi tuttu, mutta luulisin että Jeriko lähtis melkein kenen vaan kanssa. Tuijan kanssa harjoitellessa Jeriko ei kyllä sitten kertaakaan edes vilkaissut mua radan laidalla, väliajatkin kun Sari neuvoi oli vaan ihan Tuijan kanssa. Jotenkin ihana piirre mun mielestä. :) Ja hienosti parivaljakolla menikin!

Ukon kanssa myös meni kivasti, mutta en nyt oikein muista mitään erityistä siitä treenistä. :D Jerikon kanssa tein vielä treenin päätteeksi pk-hyppyä 85 cm korkeudella ja nyt Jeriko hyppäs tosi hyvin ja puhtaalla tekniikalla, ei yhtään epäröinyt! :)

Tänään oli viimeinen AgiWars-kilpailu. Itse starttasin Ukon kanssa mölliputki-luokassa ja mölliluokassa, Tuija Jerikon kanssa kisaavien luokassa. Itsellä meni kyllä kaikki radat ihan pipariksi, en tajua mikä muhun tänään iski kun ei tollaista mokailua ole ollut varmaan koskaan! :D Ensimmäisellä putkiradalla unohdin radan aivan totaalisesti, pyörin vaan siinä yhdellä putkella kunnes lopulta tajusin, että toinen putki oli jäänyt välistä. :D Ukko oli kyllä tosi vauhdikas ja teki tosi kivasti rataa just niin kuin näytin. ;)



Aluksi ajattelin, etten ottais revanssia, mutta sitten kuitenkin päätin ottaa uusiksi ja antaa Ukolle uusi yritys, kun itse niin mokasin. Ei olis pitänyt! :D Toisella radalla sitten muistin radan, mutta aloin ensinnäkin tekemään persjättöä vaikka Ukko ei osaa vielä sitä hyvin, siitä pientä hämminkiä ja sitten kun Ukon putkeen sain, niin olin niin myöhässä, että Ukko tuli putkesta mun jalkoihin ja kompastuin. :D Ukemit siihen sitten ja rata loppuun niin kuin ei mitään, Ukko vähän meinas kyllä hölmistyä. :D



Ilmoitin Ukon sitten vielä mölliradalle, kun siinä ei edes ollut mitään ihmeellistä, ei mitään kontaktiesteitä ja muutenkin rata periaatteessa sama kuin putkirata mutta yksi putki korvattu kahdella hypyllä ja hieman erilaiset kuviot. No, ei tämäkään rata putkeen mennyt, vaikka muistin radan hyvin enkä kaatunut. :D Nyt Ukko tuli esteistä ohi ja meni väärään putkeen. Lopun esteen ohitus oli kyllä sellainen mikä sattui melkein jokaiselle muullekin, ilmeisesti vierekkäin olevat siivekkeet hämäs niin paljon koiria, että luulivat hypyn olevan siinä välissä..? Joka tapauksesa ei ollut ihan meidän päivä. :D



Tuija tuli sitten tosiaan ohjaamaan Jerikoa. Ensimmäisellä yrityksellä Tuijalla tuli totaalinen black out (sellaista oli selvästikin ilmassa, kun pää meni sekaisin samalla putkella pyöriessä), mutta aivan upeasti Tuija sitten keräsi hermonsa, kun otti uudin yrityksen melkein heti perään ja hienoa rataa tekevät Jerikon kanssa! :) Radan puolivälissä Jeriko sitten livahti väärälle hypylle, mutta muuten tosi hienosti meni! :)) Kännykkä ei jostain syystä tarkentanut koko radan aikana, ilmeisesti ikkunoista paistanut kirkas auringonvalo häiritsi jotenkin ettei osannut päättää mihin tarkentaa. Mutta saa siitä nyt kuitenkin jotain selvää, että näkee kuinka hienosti meni. :)



Ukon kanssa ollaan nyt tosiaan alettu tekemään 2by2-keppejä. Ollaan tehty niitä loppuviikosta tossa meidän parkkipaikalla. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että on kaksi keppiparia viistottain ja toinen lähestulkoon suorana. Ukko vaan on tässä taas sellainen, että välillä menee monta kertaa putkeen oikein niin kuin jo osaisi ja sitten saattaakin yhtäkkiä mennä taas monta kertaa putkeen väärin. Kaksi askelta eteen ja yksi taakse. Voi olla myös, etten malta kuitenkaan riittävän pitkään jatkaa samalla viistotuksella, kuvittelen että kun on jo monta kertaa mennyt helposti jonkun kulman oikein niin että voi vielä jyrkentää. Joka tapauksessa Ukko meni välillä jo niinkin, että toinen oli suorassa, mutta sen kanssa nyt pelataan, että saadaan se onnistumaan koko ajan ja luotettavasti. Ei näiden kanssa kuitenkaan varmastikaan kauaa nokka tuhise. ;)

Ennen epiksiä tein Ukolle ekaa kertaa hallilla myös harjoitusta niin, että keppiparin edessä oli hyppy ja takana putki. Alkuun Ukko meni hyvin, sitten tuli stoppi eikä onnistunut ja meinas kieltämättä pinna vähän palaa. Vein sitten Ukon vaan autoon odottamaan ja Jerikon kanssa otettiin pk-hyppyä. Ja pitihän sen kanssa taas käydä haaveri. :( Olin laittanut hypyn yhdelle seinustalle missä oli sopivasti tulaa, mutta sitten huomasin vielä, että se on liian lähellä seinää ja menin siirtämään. Jeriko sieltä kuitenkin karkas hyppäämään hyppyä vaikka olin siinä just siirtämään menossa ja tiellä, ja niinpä Jerikon hyppy meni ihan pieneen ja kaatoi koko esteen, melkein omaan niskaansa. :( Tämän jälkeen oli taas hypyt sellaista arvontaa, että uskaltaako ja mistä sitä nyt ponnistaisi ja selvästi Jerikoa taas alkoi hirvittämään. Laskin korkeuden sitten 70 cm ja kun siitä sai pari puhdasta hyppyä niin taksa 85 cm ja siitä tuli taas hieno hyppy niin siihen lopetin! Mutta on toi hyppy kyllä yksi murheen kryyni, aina Jerikolle sattuu jotain sen kanssa... :/

Tauon jälkeen Ukko oli taas tosi pätevänä. Vaikka talkooväkeä alkoi jo valua paikalle ja häiriö lisääntyi, niin teki hienosti keppejä niin, että keppiparit oli ehkä 10 astetta vinossa ja lopulta toinen vain viitisen astessa. Vielä kotiin tullessa tein parkkipaikalla pientä treeniä ja sama juttu toistui, välillä onnistui tosi hyvin ja teki niin, että toinen pari oli suorassa ja toinen n. 5 astetta vinossa, välillä ei taas onnistunut mitenkään. Mutta jatketaan harjoituksia, tapansa mukaan Ukko varmaan jossain vaiheessa saa sen lopullisen oivalluksen ja sitten saadaan kepit tohinalla valmiiksi ja varmoiksi. :)

Meinas unohtua siitä tokosta kirjoittaa. :D Vaikkei ollakaan käyty yhteistreeneissä kenenkään kaverin kanssa pariin viikkoon eikä varsinaisesti missään erikseen treenaamassa muutenkaan, niin ei se tarkoita etteikö oltais jotain tehty. ;) Jeriko on tehnyt tokotreeniä parkkiksella niissä väleissä kun Ukko tehnyt keppi-treeniä. Jerikon kanssa on seuraamista hinkattu, että olis suorempi ja hiljaa, pieniä ynähdyksiä on taas aika ajoin alkanut kuulumaan. Ei mitään maata kaatavaa siis, mutta helpompi vetää raja tähän kuin sitten johonkin pienen äänekkään huohotuksen ja jonkun haukahtelun välillä tms. ;) Kyllä Jeriko hienosti malttaakin, kun siihen kiinnittää huomiota. Lisäksi Jeriko on tehnyt kaukkareita 25 metrin etäisyydellä ja onnistuu kyllä hyvin. Tänään keksin vielä tehdä niin, että Ukon 2by2-keppiparit oli siinä suoraan välissä häiriöksi. Ensimmäisellä kerralla sekoitti seisomisen istumiseen, mutta sitten sujui ja mallikkaalla tekniikalla. Hyvä häiriö! ;)  Lisäksi Jerikon kanssa on tehty Z:taa siinä määrin kuin parkkiksella mahtuu, lähinnä siis jääviä suoraan kävellen. Hyvin Jeriko kyllä tällä hetkellä erottaa eri käskyt. :) Hyvältä siis näyttää, tosin ruutua ja ohjattua noutoa ei olla sitten tehty pariin viikkoon.

Ukon kanssa (samoin kuin Jerikonkin) on tehty myös lenkkien lomassa pieniä pätkiä seuraamista. En tiedä miten sen teen, mutta olen kyllä opettanut Ukonkin tosi tiiviiksi jollei vähän jopa painamaan jalkaa. Mutta Ukolla on kyllä nyt todella hyvä fiilis seuraamisessa ja tykkään kyllä siitä millaista se on nyt ja kestää pidempiäkin matkoja jo. :) Pitäis nyt oikeasti vaan orientoitua treenaamaan tokoa kunnolla, mutta kun on niin paljon kaikkea muutakin ja hauskempaa... ;) 

Ei kommentteja: