lauantai 16. helmikuuta 2013

Tokoilua

Tänään oltiin taas Tiinan kanssa tokoilemassa. Hitsi, kun on kivasti mennyt tokot nyt ja on ollut kiva treenata. Olen malttanut tehdä pojille melko lyhyitä harjoituksia ja into on selvästi kasvanut varsinkin Ukolla. Lisäksi otin palkkaamiseen Ukollekin Jerikon lempilelun, kumisen verkkopallon ja tossa yksi päivä esittelin Ukolle ajatuksen, että sitähän voi vaikka kytätäkin ja sitten potkaisen pallon maasta. ;) Jerikolle tämä nimittäin on paras mahdollinen palkka ja leikki, Jeriko tiputtaa aina pallon jalkojen eteen ja perääntyy kyttäämään. Ukko ei kuitenkaan tähän tyytynyt, vaan alkoi flänkkaamaan palloa ympäri. Pysähtyi yleensä mun viereen, niin kuin poispäin ajoon olisi lähdössä. :D Mutta siis tämä palkka nostatti Ukkoa kovasti, kun sitten potkaisin pallon siitä menemään. ;)

No, ihan aluksi Ukko teki kehikkoa maassa. Tajusin, että olin ihan liian vähän vahvistanut pelkkää kehikkoa, tehnyt sitä lähinnä treeneissä eli pari kertaa viikossa, ja liian nopeasti siirtänyt sen ylösmenolle ja puomille. Kehikko itsessään vaati vielä vahvistamista ja nyt ollaankin sitä otettu melkein päivittäin viime viikosta lähtien ja nyt on alkanut hyvä fiilis löytyä. :)
Alkuleikkien jälkeen Ukko teki ensin seuraamista ja Tiina naksutteli. Fiilis oli tosi hyvä ja tehtiin suoraan jo vähän pidempääkin pätkää juoksun kera, kivasti meni. :) Käännöksiä otettiin myös, niissä vähän hiomista, mutta kun autoin vähän kädellä niin tuli oikein hienosti mukaan. Kroppaansa Ukko käyttää luonnostaan tosi hyvin! :) Seuraamistreenin jälkeen pari ruutuun lähetystä ja sitten autoon hyvässä fiiliksessä mennessä palloa paimennellen. ;)

Jeriko teki ensin seuraamista ja haettiin sitä suoruutta, Tiina taas naksutteli. Ääntely on nyt lähtenyt vähän taas lisääntymään, saman olen huomannut kotona ulko-ovella ulos lähtiessä. Aiemmin tässä Jeriko odotti uloslähdöt jo aina aivan täysin hiljaa, mutta nyt on vähän rauhattomampi ja meinaa aivan hiljaa inahdella. Tästä kun mainitsin, niin kuulin että Matin kanssa tätä on tapahtunut jo pitkään. Selvästikin asiassa siis lipsuttu ja kurin palautus paikallaan... ;) Seuraamista tehtiin hitaasssa seuraamisessa pientä neliötä vasemmalle ja hitaassa käynnissä Jeriko alkoikin tosi hyvin keskittymään takaosaan ja sen pitämiseen suorassa. Jatkossa siis paljon hidasta seuraamista ja suoruuden hakemista siinä, sitten pikku hiljaa tempoa enemmän.

Toisena Jeriko teki pitkästä aikaa luoksetuloa. Ensin tein edestä muutaman seisomisen ja maahanmenon muistin virkistämiseksi. Ensimmäisellä toistolla lähti tulemaan niin hirveän lujaa, ettei siitä kauheen nopeasti seisomaan pysähdytty, vähän oli siis valuva. Sitten tuli se sama ongelma, että maahanmeno jäi seisomiseksi, en tajuu. No, uudestaan kokonaan ja taas jäi seisomaan, otin itse etäisyyttä ja uudestaan kutsu ja maahanmeno-käsky joka sitten toteutuikin. Kokeilin vielä takapalkan kanssa jos saisi vauhtia vähän pois, että tulisi parempi seisominen, mutta sittenhän ei itse luoksetulosta tullut mitään, vaan tassut oli kuin tervassa. :D Voi voi mitä tasapainoilua. Ei mitään ihan tyydyttävää toistoa saatu, mutta en jäänyt sitten enempää hinkkaamaan, kun yksi toisto saatiin ihan kohtuullisella vauhdilla ja kohtuulliset pysäytykset. Väliin siis tuli pari suoraakin luoksetuloa kyllä.

Sitten Jeriko teki ruudun kokonaisena. Tosi hienosti teki merkin ilman alustaa ja siitä ruutuun, vaikka ruutu olikin vähän hankalassa paikassa: varjossa niin, että näkyi vähän huonosti ja ympärillä paljon hämääviä isompia likaisia lumikökköjä, lisäksi parkkiksella oli kaksi ruutua ja toisen lähetysmerkki oli siinä tähän ruutuun mennessä sivussa hämäämässä. Hyvä häiriötreeni siis ja näki, kun Jeriko katsahti näitä häiriötekijöitä, mutta jatkoi ihan samalla temmolla varmasti ruutuun. Ruudussa meni kyllä suoraan maahan, mutta käskytin sitten takaisin seisomaan ja sitten vasta maahan. Loppuliike oli oikein hyvä, paitsi että seuraamisessa takaosa tässäkin aukeaa. Sitten Jerikokin pääsi tauolle.

Ukon kanssa olen tosiaan ihan alusta asti ottanut tavaksi, että kentälle mennään aina yhdessä ja hallinnassa ja tämä onkin oikein hyvä juttu. Jerikon kanssa tämäkin on mennyt vähän metsään ja nyt saa edelleen Jerikolle harjoitella sitä kentälle menoa. Ukko tulee kuitenkin tosi kivasti mukana. :) Toisella vuorolla Ukko teki avo-kaukkareita, täsmällisesti ja teknisesti moitteettomasti Ukko kyllä tekee, etäisyyttä en vielä ottanut kuin 1,5 metriä. Sitten jostain syystä meinas taas tulla jumittamista maahan, voi hitto tota jumittamista! Sitten otin vähän niin kuin lennosta pari istumista (siis Ukolle vapautus ja siitä uusi istu), sitten maahanmenon kautta istuminen ja vaikka se olikin hidas niin onnistui ja siihen pallopaimennukset. ;) Pari vauhtinoutoa kapulalle ja sitten Ukko alkoi aavistuksen vaikuttamaan siltä, että saattaa kyllästyä/väsähtää, niin lopetettiin vaan siihen leikkimiseen. Kivaa oli! :)

Jeriko teki vielä ohjatun noudon liikkeenomaisena. En tiedä tekikö se, että ruudussa oli nyt päässyt merkiltä jatkamaan, niin nyt Jeriko meinas ensin painella ihan suoraan ensimmäisenä viedylle kapulalle ja unohtaa koko merkin. Kutsuin takaisin ja toisella kertaa meni hyvin merkille ja nouti varmasti oikean kapulan. Tämän jälkeen otettiin muutamia pelkän merkin vahvistamisia, ei varmaan yllätä... ;) Kaukkareita tehtiin 15 metrin matkalta takapalkalla, ensin seiso-istu ja palkka, sitten istu-seiso-maahan ja palkka. Molemmissa sarjoissa täysn virheetön tekniikka, varvaskaan ei värähtänyt ja seisomaannousut oli juuri mun mieleisiä, ei yhtään liikaa etupainoiseksi mennyt vaan huolellisesti jäi kaikille neljälle jalalle. :) Viimeisenä Jeriko teki zetaa maahan-seiso-istu. Ensin meinas maahanmeno jäädä seisomiseksi, sanoin jotenkin hassun terävästi käskyn. Sitten koko sarja virheettömästi läpi ja vapautus palkalle. Jeriko oli kyllä taas niin liekeissä. :)) Hyvältä näyttää, mutta näyttäköön. ;)

Ei kommentteja: