torstai 21. helmikuuta 2013

Tekniikkatreeniä videoin

Tehtiin tänään Ylökkin treenivuorolla tekniikkaa. Ensin hyppytekniikkaa kahdella eri hyppysarjalla. Ensimmäinen oli ihan perus hyppysuora normirimoilla, etäisyydet jaloissa 7-7-11-11-7. Ukko oli ensimmäisenä vuorossa ja näytti olevan kyllä aivan lällyn helppo harjoitus. :D Itsevarmasti ja rauhassa keskittyen Ukko teki sarjan kolme kertaa peräkkäin ilman virheitä, mihinkään väliin ei tullut edes ylimääräisiä askelia vaan Ukko hienosti venytti tai kokosi tarpeen mukaan. On sillä vaan hyvä hyppytekniikka! :) Toisena harjoituksena tehtiin etäisyyksin 7-11-7-7-11, joukossa tuplarima, ristikko ja viimeisenä okseri. Viime kerralla, kun tehtiin treeneissä hyppytekniikkaa oli pituussuuntaan asetettu ylimääräinen rima suuri häiriötekijä kaikille koirille, nyt kukaan ei tainnut sitä edes huomata. Ukko meni tämänkin sarjan tosi varmasti, ei ylimääräisiä askelia, ei riman tiputuksia. Pyysinkin sitten tähän Ruotsalaisen Saria kuvaamaan. Kivasti näkee kuinka Ukko menee. Jos nyt moitittavaa pitää keksiä, niin hieman on turhan ilmavat hypyt, mutta aika vähän vasta ollaan tällaisia tehtykin. Ukko tekee aina tällaiset tekniikat niin huolellisesti, ettei vaan tule virhettä. ;)


Jerikolla samat sarjat myös. Ensimmäisellä kertaa ekalla sarjalla vauhti nousikin yllättävän kovaksi ja Jeriko oikein itsekin säikähti, kun laskeutui toiselta tai kolmannelta hypyltä melkein nenä seuraavassa. :D Hienosti kuitenkin korjasi tilanteen. Noihin pidempiin väleihin Jeriko kuitenkin välillä meinasi ottaa väliaskelia, ei venytä niin hyvin kuin Ukko. Jerikolle tein vielä lisäkiusaa sillä, että annoin 650 gramman kapulan suuhun ja sitten hyppysuoralle. Kapulan kanssa Jeriko otti pidempiin väleihin aina väliaskeleen, mutta muuten meni varmasti eikä väliaskel sinänsä mikään virhe ole, kunhan koira arvioi itselleen sopivan tekniikan eikä räiski rimoja tms. Toisella hyppysarjalla sama homma, pidempään väliin varsinkin kapulan kanssa herkästi väliaskel, ilman kapulaa sai venytettyäkin. Kerran rima tippui. Siinä missä Ukko hyppää vähän turhankin ilmavasti Jeriko hyppää niin matalana kuin vaan pystyy. Mutta siis tuohan on taloudellista, ettei siinäkään vikaa ole. :) Tyytyväinen olin molempien hyppytekniikka treeneihin.



Lisäksi pojat teki tekniikkatreeniä radalla. Ukko teki keinua ja puomia, sekä sitten niiden välissä putkia. Ukko teki ylösmenokontaktin nyt tosi hyvin, ihan yksi tai kaksi virhettä taisi tulla, mutta muuten keskittyi hyvin siihen, että osuu kontaktille. Alasmenokontaktitkin oli pääasiassa hyviä, pari kertaa oli vauhtia sen verran, ettei sitten ihan pysähdyttykään. Selvästi kuitenkin tehotreenaus kotona auttanut molempiin ja näissä selvemmät sävelet Ukolla.

Jerikon kanssa tein leijeröintiharjoituksia. Ensin puomin jälkeen kepeille sylkkärillä, mikä meni kyllä ensimmäisellä yrittämällä ihan nappiin! Sitten kun saatiin kamera valmiiksi, niin johan alkoi mokailu. :D Siis ongelmana saada Jeriko työnnettyä puomin takaiselle hypylle. Kolmannella yrittämällä sain sitten onnistumaan, mutta huomaa kyllä vauhdista, että on tahkottukin. Hienosti kuitenkin Jeriko haki kepit, kun olin puomin toisella puolella ja kesti leijeröinnin. Vauhtikin kiihtyi kepeillä, kun ei tarvinnut enää koko ajan miettiä, että mihin yritän sitä viedä. ;)


Lopuksi tein Jerikolle vielä hieman erilaista harjoitusta, jossa yritinkin hypyltä saada kepeille avokulmaan. Se ei nyt ihan leijeröiden onnistunut, mutta kylläkin siitä ihan puomin vierestä näyttäen. Mietin jopa, että peruutanko ja vaihdanko toiselle puolelle, mutta en sitten raaskinut. Pari peruutusasekeltakin Jeriko kuitenkin kesti ihan hyvin. ;) Tätä harjoitusta ei sitten kuitenkaan tullut enää videolle, kun alettiin jo vähän lopettelemaan treenejä.

1 kommentti:

Siiri kirjoitti...

Heipähei, laitan haastetta eteenpäin :)

http://karkuteille.blogspot.co.nz/2013/02/haastettelu.html