perjantai 28. joulukuuta 2012

Tekniikan hiontaa

Joulunpyhät takanapäin ja päästiin taas treenailemaan. Sarin treeneissä torstaina tehtiin hyppytekniikkaa ja keppejä, jaettiin kenttä kahtia ja tehtiin molempia rinnan. Hyppytekniikassa ensin perushyppysarjaa mikä meni Jerikolta vailla mitään ongelmaa, samoin Ukko meni nyt jo tosi varmasti hyppysarjan niin kuin olisi tekniikkaa pidempäänkin tehnyt (tämä oli toinen kerta)! Toinen sarja kasvavilla etäisyyksillä ja Jerikokin joutui vähän vaivaamaan päätään. Alkuun pari rimaa tippui, mutta ei se mitään kun koko ajan päässä raskutti ja muokkasi hyppyjään ja lopulta pari kertaa puhtaasti koko sarja, viimeinenkin 10 jalan väli yhdellä askeleella. :) Samoin Ukko joutui vähän miettimään, mutta ei kyllä Jerikolle jäänyt tässä yhtään kakkoseksi, tosi hyvä tekniikka Ukolla kyllä on ja hyvin ymmärtää muokata tekemistään tilanteen mukaan. :)
Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä oli optisen harhan sarja, rimoja siis niin maan pirusti, että itselläkin meinasi huimata, oli ristikkoa, oli kahta rimaa samassa siivekkeessä, okseria ja siivekkeitä aivan vinosti ja lopussa vielä ylimääräinen rima pitkittäin viimeisen hypyn riman päällä. Varsinkin toi viimeinen okseri jonka jälkeen oli tää pitkittäinen rima tuotti molemmille pojille vaikeuksia, ei hahmottanut ollenkaan okserin ylempää rimaa vaan hyppäs ihan täysin sitä päin. Lopulta kuitenkin sekin onnistui tosi hienosti ja olin kyllä ylpeä pojista, hienoa menoa! :)

Jeriko teki sitten keppiharjoitusta, lähettelin avokulmista lopulta ihan keppien päästä asti hakemaan ja erehtymättä joka kerta oikeaan väliin. Samoin sulkukulmista puolesta väliä keppejä lähettelin eikä mitään ongelmaa. :) Ja kun kerrankin palkkailtiin kepeistä suoraan tai mutkaputken jälkeen heti, niin kyllä alkoi keppityöskentelykin nopeutua. Tätä just tarvittiin!

Ukko teki vain putkea ja hyppyä, tehtiin takaakiertoja ja sitten tiukkoja vastakäännöksiä. Ukko meinaa jarruttaa vastakäännökseen vähän liikaakin ja meinaa hyppy jäädä suorittamatta, mutta sitten kun tekee niin tekee kyllä niin hienosti siivekkeen ympäri että! :)

On kyllä tosi kiva, että Sari teettää tolleen paljon hyppytekniikkaa ja muutenkin pikkujuttuihin on voinut kiinnittää erilailla huomiota. Joskus aiemmin sitä halus vaan rataa tehdä melkein koko ajan, mutta nyt sitä on tajunnut, että eniten meidän kisasuorituksiakin Jerikon kanssa auttaa se, että treeneissä hiotaan yksityiskohtia ja palkkaillaan usein, eikä aina tehdä vaan pidempää rataa. :) Puhumattakaan siitä kuinka paljon Ukolle ton tyyppisestä treenistä on hyötyä! Jerikohan teki ensimmäisen kerran hyppytekniikkaa joskus vähän ennen kisaikää, Ukko saa kyllä nyt tosi hyvät eväät alkuun Sarin hellässä huomassa. ;)

Tänään käytiin päivällä Sarin kanssa vapaaharkkavuorolla tokoilemassa ja kyllähän niitä hyviä neuvoja tuli siitäkin aiheesta! :) Ensin tehtiin Jerikon kanssa liikkuroituna metallihyppynouto, tunnari ja kaukkarit. Kaksi ensimmäistä oikein mallikkaat, tunnarissa Sari oli vielä laittanut kapulat hämyksi kahteen riviin, mutta ei Jeriko antanut sen itseään hämätä. :) Kaukkareissa s-i-s-m-i-m. Ekan seisomisen jälkeen Jeriko meni maahan, mutta nousi sitten toisella käskyllä istumaan ja ihan hyvässä vireessä teki loppusarjan, mikä oli kyllä työvoitto meille!! Liikkurointi heti selvästi sai Jerikon jähmimään kaukkareita enemmän, mutta olin tosi tyytyväinen kun virheen jälkeen edelleen jatkoi hyvällä fiiliksellä, eikä jäänyt kauhistelemaan virhettään. :D Hieman vaihdoissa Jeriko oli liikkunut, ehkä 10 cm, mutta tässä sarjassa halusinkin kiinnittää huomiota siihen, että jatketaan vaan eteenpäin. Eri kerralla sitten hiotaan taas sitä tekniikkaa, mutta koetta ajatellen meille on nyt ensiarvoisen tärkeää saada liikkuroituna paine pois ja hyvä fiilis vaikka tuliskin tuplakäskyä.

Merkin kautta ruutua tehtiin myös, merkin takana oli rengas, keinu ja taisi olla vielä joku harjoitushyppykin, paljon roinaa siis ihan 2 metrin säteellä merkin takana. Hienosti Jeriko kuitenkin hahmotti merkin, palkkasin kerran suoraan siitä ja sitten ruutuun mikä meni kyllä oikein mallikkaasti. :) Ohjattua noutoa sitten otettiin myös ja kylläpäs nyt oli taas Jerikolle tosi hankalaa vaikka käänsin nyt katsetta kapulaa kohden. Jerikolla meni pasmat sitten aika sekaisin, kun monta kertaa peräkkäin väärin, mutta Sari neuvoi, että antaisin hieman rauhallisemman käsimerkin (olen antanut aika nopeasti ja terävästi sen) ja sittenhän Jeriko taas ymmärsikin mistä on kyse. Mutta hitsi tää liike tarvii harjoitusta!

Loppuun Jeriko otti vielä jääviä ja seuraamisen käännöksiäkin alettiin hinkkaamaan, kun Sari huomasi että siinä olisi parannettavaa. Olen jotenkin tuudittautunut siihen, että seuraaminen on se meidän varma liike eikä sitä olla treenattu tai kiinnitetty huomiota. Nyt sitten käännökset ei ole ihan niin teräviä kuin pitäis, vaikka takaosan hallinnasta se ei kyllä jää kiinni, siitä vaan ettei ole vaadittu! :D No mutta hienosti alkoi sujua ja hauskaa oli, kun Sari halusi kokeilla Jerikon kanssa miten sen saa käyttämään takapäätään ja Jeriko lähti niin hienosti Sarin mukaan tekemään. Jotenkin vaan tykkään hirveesti Jerikossa tosta piirteestä, että tekeminen on niin kivaa, ettei sitten mun perään tarvi yhtään haikailla. Reipas partiolainen tekee kenen kanssa vaan. :))
Jäävissä edelleen käskyjen painostusta pitää itse harjoittaa, mutta itse asiassa ihan kohtuullisen hyvin Jeriko erotti, yksi kokonainen Z meni ihan oikein! ;)

Ukko teki seuraamista ja kontaktia perusasennossa, kun Sari häiritsi. Hitsin hienosti Ukko tsemppasi koko ajan, välillä näki kun silmät meinas pyörähtää nurin, kun teki mieli katsoa, mutta piti tiukasti kontaktia. :D Kyllähän alkuun kontakti tippuikin välillä, mutta paransi ihan huimasti koko ajan. Ja seuraaminen oli kyllä tosi näppärää muutenkin. :) Lisäksi Ukko teki jääviä ja nyt alkaa seisominen ja maahanmeno hahmottumaan oikein hyvin, seisahtaa napakasti ja maahanmenot välissä ei hämänneet yhtään. Hyppyä tehtiin myös kosketusalustalle ja takana seisahtuminen otettiin mukaan, hienosti meni. :) Ruutua Ukon kanssa ihan loppuun eikä siinäkään moitteen sijaa, hieman vauhdikkaampi ehkä voisi olla, mutta siinä vaiheessa oli häiriötäkin ihan riittämiin kun Sari teki Ruutin kanssa samaan aikaan. Koko ajan vahvistuu kuitenkin. :)

Tokoilujen jälkeen mentiin Jerikon kanssa äidin työpaikalle vanhusten palvelutalolle Keihäsniementiellä ja Jeriko sai vielä vähän esittää temppuja ja olla rapsuteltavana. Vähän oli kyllä poika ruosteessa, kun ei olla temputeltu aikoihin! :D Ennen seuraavaa käyntiä olis varmaan reilua vähän palautella kotona mieleen... ;)

Pieni lepotauko sitten äidin luona ja vielä illaksi agilityvuorolle. Nyt keskityin Jerikonkin kanssa enemmän tekniikkaan ja yksittäisiin hyppyihin tai parin esteen sarjoihin, joissa vastakäännöksellä tiukkaa käännöstä hain. Bonuksena harjoitukselle saatiin myös Jerikolle aivan erilainen eteenpäin pyrkiminen hypyltä alastulon jälkeen, just sellaista mitä haluaisinkin! :) Lisäksi vähän takaakierron vahvistamista kauempaa lähettäen, vasen puoli oli Jerikolle selvästi helpompi tai sitten hyppy jolle lähetin oikealta puolelta oli jotenkin hankalammassa paikassa, tiedä häntä...

Ukko teki pientä sarjaa ja myös vastakäännöstä ja takaakiertoa. Takaa kierto vaatii selvästi lisää harjoitusta, Ukko ei sitä kyllä ihan riittävän hyvin vielä tajua, vaan pitää olla ihan siivekkeen luona näyttämässä. Ja sitten Ukko teki kokonaista puomia, kun se kerta oli sinne kasattu ja olin ottanut kehikonkin mukaan. Ei sitten viitsinyt alkaa sitä purkamaan, kun muut sitä kuitenkin teki. Ensin pariin kertaan nostin Ukon aina puomin tasaiselle osalle aina kauemmaksi ja sitten lopulta ihan ylösmenolta suoraan. Halli on niin pieni, ettei puomin molempiin päihin jäänyt kuin n. 1,5 metriä tilaa, ei siis ollut paljoa tilaa ottaa etäisyyttä että ylösmenokontaktissa olisi edes teoriassa voinut virheitä tullakaan. Mutta siis hyvin meni eikä Ukko yhtään ihmetellyt puomia, täysillä ei mennyt mutta ei se Ukon luonteeseen kuulukaan, että heti mentäis. Vauhti kasvoi kuitenkin joka toistolla ja hienosti kyllä meni, alastulokontaktikin oli tosi hyvä! Alastulos kyllä vähän varmaan hidasti sekin, että seinä oli niin äkkiä vastassa ja mäkin jouduin siinä himmaamaan... Hienolla alulla on nyt kuitenkin sekin. :)

Ei kommentteja: