keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tavoitteet vuodelle 2013

Olen tässä panttaillut meitin tavoitteita, kavereiden blogeista lukenut että muut alkaneet julkaisemaan, mutta jotenkin itse halusin venyttää mahdollisimman lähelle vuodenvaihdetta ettei sitten tule mitään muutoksia suunnitelmiin..? :D Lähemmäksikin toki pääsisi, mutta johonkin se munkin itsehillintä loppuu. ;) Totta puhuen kirjoitin nää tavoitteet jo joskus viikko sitten. :D

Mietin, että olinkohan tehnyt tälle kuluneelle vuodelle jotkut varsinaiset tavoitteet ja jos tein niin kuinkakohan lennokkaita ne oli... :D Tällaiset oli Jerikon tavoitteet ja miten ne toteutui:
 
Toko: EVL-luokan korkkaaminen, ykkös-tulokseen/tuloksiin toki tähdätään.. Toivon mukaan ei jumituta siis koko vuodeksi VOI-luokkaan! ;)
Melkein koko vuodeksi sinne VOIVOI-luokkaan jumitettiin sitten, kesällä vihdoin se ykköstulos eikä sekään millään huimilla pisteillä. EVL-luokan korkkaaminen olisi kuitenkin ollut aivan mahdollista vielä tämän vuoden puolella, ilman tuota ikävää jalkavammaa jonka johdosta pidettiin kaksi kuukautta totaalista treenitaukoa.

Agility: Kakkosiin tai jopa kolmosiin siirtyminen.
Kolmosiinhan sitä siirryttiin kesällä ja ehdittiin jo yksi nolla saada kolmosista. :)

Paimennus: PPR ja PAIM1, runsaasti paimennustreeniä kesän aikana ja ehkä jopa PAIM2 loppusyksystä.. ehkä...
Näiden tavoitteiden toteutuminen tuottaa mulle kyllä eniten ylpeyden aihetta, siis noiden ensimmäisten. :) Periaatteessa olisi voinut 2-luokassakin startata, kun ei se pidempi hakumatka tuntunut treeneissä Jerikolle vaikeutta tuottavan, mutta sitten mietin, että mihin tässä kiire on ja maltoin kerrankin mieleni. ;)

 Jälki: Loppukesästä ehkä kokeeseen ja JK1..
Voi kun olisi se JK1 tullutkin, mutta ensimmäistä koetta edeltävästi Jerikolla alkoi jo pahat lihasjumit selässä, jälkiosuudella kokeessa juoksi irrallaan isokoinen uros meidän jäljellä ja pilasi hyvin alkaneen jälkiosuuden. Lisäksi metrin hypyn Jeriko kaatui. Eikä siitä seuraavastakaan kokeesta sitten mitään tullut, ei ehtinyt hyppyä uudelleen vahvistaa ja jäljellä Jeriko lähti harhalle. Tulipa kuitenkin käytyä ja Jeriko kyllä hienosti yritti parhaansa ja teki molemmissa kokeissa hienot esineruudut. :)

Tarkoitus olisi myös käyttää Jeriko luonnetestissä ehkä huhtikuun tietämillä..
Yhdityksen luonnetestissä käytiinkin ja hyväksyllä "arvosanalla" kotiin lähdettiin. :)

Enpä osannut noita tavoitteita tehdessäni myöskään arvata, että vuoden sisään mulle tulisi myös toinen koira. Mutta olen kyllä todella iloinen ja kiitollinen siitä, että Marika silloin laittoi Ukosta facebookiin kuvan, (ilman sitä olisin todennäköisesti saanut välteltyä pennunottoa loppuun asti eikä meillä olisi nyt Ukkoa) ja suostui Ukon vielä mulle antamaan. On toi aika hyvä yllätys ollut vaikka välillä harmaita hiuksia on aiheuttanutkin. :)

Sitten niitä tavoitteita vuodelle 2013, vähintäänkin yhtä lennokkaita kuin viime vuodella. ;)

Jeriko
Toko: EVL:n korkkaus alkuvuodesta ja toivon mukaan niitä ykkösiäkin sitten tulisi nopeammin kuin voittajaluokasta. Mahdollisimman monta ykköstä ennen kesää, jolloin toko jää taas enempi tauolle muiden lajien tieltä. TVA-titteli olis myös tähtäimessä, jos kaikki sujuu hyvin, niin ennen kesää... ;)

Agility: SM-nollat kasaan kevään aikana. Valiokelloja olis kiva käynnistellä, mutta se edellyttäisi että saisin ohjauksen oikeasti kuntoon ja yhteysfiilikseen hiottua kohdilleen. Vielä on kisoissa kovasti sellaisia aloittelijan mokia, asioita mitä en tajua ajatella enkä huomaa tehdä ohjauksia riittävän hyvin. Ja Jeriko ei saa sitten tiputella rimoja... :D

Jälki: Jälkikokeeseen alkukesästä uudelleen yrittämään ja JK1.

Paimennus: 2-luokan korkkaus ja toivon mukaan PAIM2, ei vaan ole sen saaminen sitten mitenkään helppoa, mutta onneksi tiedossa on paljon treeniä. ;)

Ukko
Paimennus: Paljon treeniä ja mahdollisesti loppukesästä 1-luokan korkkaus ja mikäli se toteutuu, niin onhan se PAIM1 sitten myös tähtäimessä. ;)


Agility: Heinäkuun lopulla Ukko täyttää 1,5 vuotta ja sen jälkeen varmaan sitten 1-luokkaa starttailtais. Joku nollakin olis toki kiva jo saada, mutta kun vielä nyt ollaan niin alkuvaiheessa niin en tavoitteeksi iske muuta kuin 1-luokan korkkauksen, kaikki sen yli on sitten plussaa. ;)

Toko: Tokoa tehdään nyt sitten sivulajina, vailla kiirettä tai paineita. Silti uskoisin, että ALO1 tai jopa AVO1 olis ihan kohtuullisia tavoitteita.

BH-koetta en ollut miettinytkään aiemmin, muistin koko kokeen olemassaolon vasta Immin päivityksestä. :D Sen kanssa tehdään sitten miten tehdään, riippuen vähän siitäkin jaksanko Ukon kanssa jälkeä tehdä ja tähdätäänkö jälkikokeisiin joskus...

Tavoitteena voisi myös olla muuttaa ensi vuoden aikana vihdoin pois tästä persreiästä missä asutaan. ;)

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Johan tätä on ootettu! :D Meillä taas saattaapi olla, että BH menee TOKOn edelle. Katsellaan. Ihan ekalle sijalle ajaa kuitenkin rauniot/haku ja paimennus. ;D Onhan sitä jo siinäkin.

Sabina kirjoitti...

Mä en oikein tiedä ollenkaan noiden tottelevaisuusjuttujen kanssa kuinka paljon jaksan treenata. :D Tokon alemmat luokat on kuitenkin helpompi saavuttaa kuin BH-kokeeseen vaadittava taso, joten siinä mielessä pidän niitä ensisijaisina.. Mutta saas nyt nähdä mitä kevät ja kesä sitten tuo tullessaan... ;)

Unknown kirjoitti...

Aika hassua, kun musta taas tuntuu, että BH ois jotenkin iisimpi kuin TOKO tai emmä tiiä. :D Ehkä ne menee molemmat. Eniten ehkä ongelmia aiheuttaa se, että saa ajoitettua kokeet hyvin. Töissäkin, kun pitää varmaan käydä... ;D