torstai 9. elokuuta 2012

PAIM1 Jeriko

Tänään oli sitten meidän toiset SBCAK:n paimennuskisat, nämäkin Somerolla, mutta ei niitä kisoja kyllä liikaa järjestetäkään. Loppukesästä tulossa Mahnalassa joihin olen ilmoittautunutkin ja Kiikalassa olisi parin viikon päästä, mutta en ole vielä ihan varma päästäisiinkö sinne..

Joka tapauksessa tänään siis Somerolla, sama pelto kuin viime kerralla, mutta hieman eri lailla suunnatta rata, ei kuitenkaan paljoa. Nassu oli mukana seurana ja kuvaamassa, sekä hyvän onnen tuojana (Nassu on siinä hyvä! ;)). Kiitos kuvaamisesta ja erityisesti seurasta, sen verran myöhään oltiin taas kotona, että yksin ajellessa olis voinut alkaa pikkasen väsyttämään! Ei kuitenkaan, kun nauraa räkättää koko matkan! ;)

Yritin itseäni nyt todella tsempata olemaan mokailematta ja tolpan onnistuinkin nyt kierrättämään oikein. Silti mokasin taas vähän poispäinajossa. Lampailla oli taas veto sinne vasempaan takanurkkaan, tai ainakin niin laskelmoin, kun yritin sitä linjaa pitää. Yhdessä kohtaa vaikka lampaiden päät osoitti viistosti oikealle eteen, laskelmoin, että todennäköisesti kaartaa vasemmalla jos laitan Jerikon siitä ajamaan. No, eipä kaartaneetkaan, vaan sain sitten juoksuttaa Jerikoa hakemaan ne takaisin linjalle, kun ne ampaisi oikealle! :D Kuitenkin yritin nyt kiinnittää enemmän huomiota siihen, että jos linjalta poiketaan, niin palataan takaisin samaan kohtaan ja jatketaan siitä. Porttien jälkeen lampaat meinas taas ottaa hatkat, vaikka portille mentiin jo tosi rauhassa, hienosti Jeriko kuitenkin pysäytti ja kuljetus onnistui hyvin, kun Jeriko piti hyvää etäisyyttä lampaisiin. Onneksi oltiin loppupäässä suorittamassa, ehdin nimittäin siinä vielä kuulla edellisiltä suorittajilta tärkeän pointin linjasta viimeisiltä porteilta hakutolpalle ja niitä portteja sitten vilkuilin selkäni takaa koko ajan, jotta olin varma että ne jäi selän taakse ja tolppa suoraan edessä. Häkityksessä tuli taas vähän turhaa säätöä, kun siirtelin Jerikoa ja lampaat ei pysyneet aluksi paikallaan, pistevähennys tuli käsittääkseni tuosta lampaiden ja häkin linjan ohittamisesta.

Tuloksena hakukaari 19/20, nosto 6/10, kuljetus ohjaajalle 15/20, poinpäinajo 5/10, kuljetus 15/20, häkitys 9/10, häkistä ulosajo 10/10. Yhteensä 79 pistettä, PPR1, PAIM1 ja 4. sija kisassa (16 koiran joukossa). Itse asiassa ennen viimeistä koiraa oltiin vielä 3. sijalla, mutta se kiilasi sitten kakkospaikalle ja jäätiin kolmannesta yksi piste. Itse asiassa myös 2. sijalla oli 80 pistettä, mutta hakupisteillä sijoittunut ylemmäksi. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen!

Tuossa joitain päiviä sitten satuin katselemaan vanhoja blogipäivityksiä paimennuksesta ja muistui mieleen syy, miksi ylipäätään lähdettiin Jerikon kanssa ensimmäistä kertaa lampaille. Jerikon kasvattaja Anita oli nimittäin kerran meillä käydessään lenkillä kommentoinut Jerikon leikkitapaa omien koiriensa kanssa, että Jerikossa taitaa olla jonkin verran paimennusviettiä (kaarsi aina eteen pysäyttämään). Siitä innostuneena lähdettiin siis Jerikon kanssa kokeilemaan lampaille sytyttelyä ja koska Jeriko heti osoitti innostusta (ja kai sitä voi taipumukseksikin sanoa vaikka onkin showlinjainen..), niin homma vei meidät molemmat täysin mukanaan. Osittain voin siis kyllä kiittää Anitaa siitä, että ollaan eksytty paimennuksen pariin! :) Olen sanonut ennenkin, mutta toistan silti itseäni, olen Jerikosta todella ylpeä! Kyllä tälle jää muut koulutustunnukset kirkkaasti kakkoseksi! ;)





Ukkokin pääsi luonnollisesti lampaille kisan jälkeen. Hieman ensin kuitenkin koulittiin kiljumista vähäisemmäksi odotellessa.. ;) Lampailla Ukko meni ihan kivasti, vähän oli kyllä vauhdikasta menoa.. :D Ukon pysäyttämistä myös harjoiteltiin ja alkoihan se sujuakin. Reilun viikon päästä paimennuspäivänä taas jatketaan. :)

Ei kommentteja: