keskiviikko 22. elokuuta 2012

Hyvän mielen treenit.. or not

Agilitytreeneissä eilen Ukko pääsi tekemään mutkaputkea, meinas jo hihnassa paikalle mennessä vetää putkeen, joten ei kai ihme ettei tuottanut suurempia ongelmia? ;) Ensin putkea erikseen ja sitten putken jälkeen kaksi hyppyä. Hienosti meni. Parin hypyn takaa tehtiin eteenmenoa ja se toimi tänään erinomaisesti makkarapalkalla, Ukolla oli olevinaan niin kova nälkä että makkara saikin paremmin fokuksen eteenpäin. :D Itsenäisesti tehtiin myös puomin kontaktia ja huomasin, että Ukko on kyllä parempi vaan "kiepauttaa" jalan ympäri kontaktille kuin nostella, Ukko ei siitä kovasti välitä. Ja kun Ukko sai itse asetella itsensä siihen, niin tuntui lamppu hieman syttyvän ja alkoi pysymään siinä aika hyvin. :)
Kuutta keppiä tehtiin myös verkoilla ja ne meni ihan kivasti, mutta olen kyllä itse tässä nyt miettinyt, etten välttämättä noin nuoren kanssa haluaisi keppejä hirveästi tehdä.. Olen siis ajatellut, että ehkä tämän kurssin jälkeen voisi ottaa vielä pienen tauon, ei tässä mikään kiire ole enkä halua liikaa rasittaa kasvavaa koiraa..

Eilen Jerikokin pääsi taas Hannan agilitytreeneihin. Hanna oli suunnitellut meille sellaisen kieputuksen, että siihen tutustumisessakin meni tuhottomasti aikaa, kun yritti painaa mieleensä mikä hyppy mitä kautta. Siis radassa oli muutakin, mutta alkuun mutkaputken jälkeen neljä hyppyä vähän niin kuin neliön muodossa ja niitä sitten mentiin takaakierrellen ja milloin mitenkin. Aattelin jo heti, ettei tota kohtaa pidemälle päästä ja niin kävikin, mutta eri syystä kuin luulin! Jeriko nimittäin meni hypyt todella hyvin, taittui tosi nätisti pieniin väleihin eikä rimatkaan putoilleet, siis tosi loistavaa työskentelyä Jerikolta! Sitten kieputuksen loppu olikin se hankala, kun viimeinen hyppy piti tehdä takaakiertona ja itse vaan kääntyä ympäri ja ohjata vastakkaisen hypyn yli ja putken vastakkaiseen päähän. No, minä en sitten millään meinannut osata kääntyä niin, etten tulisi kahden hypyn väliin ja kun sitä toista sitten juostessani väistin niin vedin Jerikon aina putken väärään päähän. Pitäis tehdä tästä joku kaavio, hankala selittää. :D Alkoihan se sitten onnistuakin, mutta yllättävän vaikeaa oli tuo yksinkertainen asia! Itselle hyvä harjoituksen paikka ja tosi kiva treeni kyllä. Ihanan haastava kieputus ja kun Jeriko vielä meni sen niin loistavasti niin ei voi olla kuin tyytyväinen! :))

Agilitytreenien jälkeen lähdettiin sitten vielä tottistelemaan. Oli kyllä suuria vaikeuksia löytää iso kenttä jossa ei olisi jotain junnujen jalkapallopeliä, ajeltiin sitten puoli tuntia edes takaisin varmaan viisi kenttää läpi käyden ennen kuin sitten satuttiin hakametsän jäähallin pihaan, jossa kyllä myös oli jalkapallopeli ollut, mutta siinä vaiheessa jo päättymässä.

Jälkikäteen päällimmäiseksi ajatukseksi jäi, että miksi piti lähteä?? Mehän oltiin tehty onnistunu kenraali viime viikon lauantaina, miksi piti nyt mennä? Nokun Tuija ehdotti ja halusin tehdä eteenmenon vieraalla kentällä. Voin kertoa ettei se kovin hääppöisesti mennyt. Yritin kyllä varmaan lähettääkin liian kaukaa, mutta Jeriko meni aivan vinoon, suorasta linjasta varmaan 45 astetta ja päätyi kentän sivureinaan lelua etsimään. Hohhoijaa. "Hieman" harmitti. Toinen yritys niin, että vein tennispallon Jerikon nähden kentän päähän, mutta edelleenkään ei meinannut lelu heti löytyä ja meni sellaiseksi pyörimiseksi. Kolmannen tein treenin lopuksi, kun Tuija teki ensin Ronjan kanssa väliin, ja otin nyt pidemmälle sivulle, koska leveyttäkin kentässä kyllä piisasi ihan kylliksi ja aattelin, että lyhyemmällä sivulla olevat maalit häiritsi ehkä turhaan. No, se lähetys meni ihan ok, paitsi että hieman sivussa palkasta oli pahvinen kahvimuki jota Jeriko kävi ensin katsomassa. Joten ei siis kovin hyvin kuitenkaan sekään. Hitto kun jäi paska fiilis treenistä, vaikka kyllähän Jeriko osaa hienosti keskittyä ja seurasi hienosti vaikka suoraan autosta otin ilman hetsauksia, ja jäävän ja luoksetulo sekä tasamaanouto oli hienot.. Mutta se pirun eteenmeno.

Ja sitten vielä otin Ukon kanssa ja häiriö oli Ukolle selvästi liikaa ja jätkä oli aika kuutamolla. Hieman seuraamispätkiä otettiin, sen verran kuin makkaraa riitti eli ei paljoa. Pitäis siis oikeasti ottaa itseään niskasta kiinni tän suhteen ja tehdä seuraaminen kuntoon! Sen lisäksi sitten maahanmenoa niin, että itse peruutin. Jotenkin tosi pitkät piuhat tuntui Ukolla olevan ja välillä kesti tuhottoman kauan, että suoritti liikkeen, vaikka muutenhan se on tosi sähäkkä. Blaah.

Paska treeni kaiken kaikkiaan. Mietin, että oliko eteenmenon vinoiden kanssa jotain tekemistä sillä, että eilen aamulla tehtiin eteenmeno Linnainmaan koulun kentällä Matin illalla viemälle tennispallolle.. Jeriko nimittäin aamullakin lähti aika vinoon ja kas, pallo olikin siellä. Sai siis palkan siitä vinosta, kun en tarpeeksi hyvin tiennyt missä pallo oli ja osannut lähettää..

Joka tapauksessa oli siis pakko tänään aamulla tehdä vielä korjaava eteenmeno. Matti vei taas iltalenkillä pallon valmiiksi, tällä kertaa hieman isomman ja toivoin näkeväni sen sieltä kaukaa, mutta enpä nähnyt. Matti oli myös merkinnyt mulla lähetyskohdan, mutta enhän mä sitä enää aamulla muistanut! :D Joka tapauksessa onnistuin lähettämään oikeasta kohtaa, Jeriko eteni aika lailla suoraan (suorasta linjasta lopussa poikkeamaa ehkä 2 metriä) ja matkaakin oli varmaan 50 metriä. Jerikokin näki palkan selvästi vasta siinä reilu 5 metriä ennen, mutta oli sopivasti kohdillaan ja sai siitä palkan. Meni siis aika nappiin ja nyt kyllä vannon ettei tehdä enää mitään ennen koetta!! :D

Tänään tulee vielä Katriina hieromaan Jerikon, toivotaan ettei ole mitään suurempiä jumeja..

Ei kommentteja: