tiistai 14. elokuuta 2012

Jumia ja kehitystä

Sunnuntain agilitykisan jälkeen olin päättänyt, että Jeriko joka tapauksessa hierotaan, vaikka olinkin sitä aika hyvin auki saanut venyttelemällä. Luottohierojaa Katriinaa ei alkuviikolle onnistuttu saamaan, mutta Susanna Myllynen pääsi maanantai-iltana hieromaan. Ja kyllähän sitä jumia sitten olikin: vasemmassa lavassa ja oikeassa takajalassa (niin kuin olin itse loppuviikosta venytellessä ja hieroessa huomannut) sekä keskiselässä. Siis kunnolla jumissa Jeriko ei ole ollut aikoihin, mutta nyt kyllä oli. :( Siinä sitten jutellessa mietiskelin mistä voisi johtua, ihan ensimmäisenä tuli mieleen kova treenitahti ja kisaaminen, erityisesti pk-esteharjoitukset.

Mutta sitten muistui myös mieleen tapaus viime tiistailta, kun Remo hieman pölläytti Jerikoa Iman liehittelystä.. Silloin tapaus oli tosi nopeasti ohi eikä vaikuttanut pahalta, Jeriko kyllä vingahti, mutta aattelin että Jeriko säikähti/aneli armoa. Toisaalta on kuitenkin voinut käydä niinkin, että siinä on vähän johonkin sattunut ja sitten se on poikinut jumeja ympäri kehoa. Ja kun bortsuhan ei voi näyttää jos johonkin sattuu, varsinkaan silloin jos tehdään töitä.. :( Jumittelut alkoi kuitenkin näkyä siinä keskiviikkoiltana, voisi sinänsä ajallisesti sopia tuohon tapaukseen. Johtui sitten mistä vaan, liiasta treenistä, tosta välikohtauksesta tai molemmista (itse luulen, että varmaan molemmista), niin nyt on selvä, että jumit pitää hoitaa.

Susanna kyllä sai Jerikoa jo aika hyvin auki, tänään itse venytellessä eron kyllä huomasi varsinkin vasemmassa lavassa! Nyt siis jätetään tän viikon treenit väliin, lauantaina paimennuspäivänä tehdään tilanteesta riippuen todennäköisesti vain lähityöskentelyä, jakoa tms. Ja tässä päivittäin sitten venyttelen ja hieroskelen Jerikoa itse, ja Katriina tulee käsittelemään vielä keskiviikkona. Silloin sitten nähdään mikä on tilanne, jälkikokeeseen metristä hyppimään ei toki mennä jos on jumia jäänyt. Mutta nyt vaikuttaa ihan hyvältä. Ja pieni treenitauko tekee varmasti muutenkin hyvää. :)

Ukko pääsi tänään kuitenkin agilitytreeneihin. Tehtiin suoraa hyppy (siis ilman rimoja), putki, hyppy, hyppy. Hienosti Ukko kyllä irtoaa eteen, on se hieno. :) Kuuteen keppiin tutustuttiin verkkojen avulla, tosin olin kyllä ajatellut, että kiinnostaisi kokeilla 2by2-menetelmäää Ukon kanssa ja muutenkin ehkä jättää keppien harjoittelua hieman myöhemmäksi.. Pohdiskelen tätä vielä. Puomin kontaktia tehtiin, mutta Ukolle on vielä tosi vaikea tajuta, että jalat pitäisi pysyä mukana. Ja mun on tosi vaikea hahmottaa miten mun pitäis se kunnolla opettaa. Pitää varmaan vähän palata Susan Garrettin kirjan pariin.. ;)

Ukko on myös harjoitellut kapulan pitoa ja ottaa sitä jo suuhun, mutta ei varsinaisesti vielä kannattele. Ja edessä istumista ollaan myös aloitettu harjoittelemaan. Seuraamisessa pitäisi nyt oikeasti saada edistymistä aikaan, on tää noloo etten tän pidemmälle ole sitä vielä vienyt! :D

Jerikokin teki tänään pientä sisätreeniä ja kaksi ihanaa asiaa tuli esille: 1. Ukko ei kiljunut, odotti pääosin rauhassa ja pahimmillaankin päästi pari vinkaisua. 2. Jeriko ei häiriintynyt Ukosta ollenkaan ja teki innolla vaikka Ukko olisikin vinkaissut, aiemmin lopetti heti jos Ukko yhtään vaikutti levottomalta. Ja siis ei olisi voinut kuvitellakaan mitään uutta sheippaavansa Jerikolle siinä mielentilanssa, nyt onnistui hienosti ja hiottiin Susannan neuvojen innoittamana kumartamista (samalla selkä venyy). Jeriko innostui niin, että alkoi sitten tarjoilemaan vähän kaikenlaista ja tehtiin sitten vanhoja hauskoja "turhia temppuja". :)

Ja sitten sokerina pohjalla: Ukko on ryhtynyt sisäsiistiksi!! :)) Otettiin vaan tylysti paperit pois lattioilta eikä niitä pidetä öisin eikä yksinolon aikanakaan ja kas kun loppui pissailu. Toivotaan, että pissojen ja kakkojen siivoilu oli nyt tässä! ;)

2 kommenttia:

Sabina kirjoitti...

Tietenkin, kun menin tollasta sanomaan, niin yöllä Ukko pissaa kaksi kertaa sisälle ja sitten vielä aamulla olohuoneen matolle ennen kuin ehdin ulos lähteä. En kyllä mitään kiirettä pitänytkään, kun aattelin että nyt ei ainakaan pitäis enää hätä olla, mutta oli sitten kuitenkin..

Unknown kirjoitti...

Nonni! Eipä hättäillä siellä! :D No, eivais! Kyllä Ukosta sisäsiisti tulee. :) Mutta mitä siellä noloilet. Ei meidän liikkeet ole varmasti lähelläkään teidän tasoa. ;D