lauantai 4. elokuuta 2012

Kaksi mainitsemisen arvoista tuotetta

Välillä mä innostun jostain tosi hyvistä tuotteista oikein kunnolla ja nyt mun täytyy hehkuttaa paria sellaista. ;)
Jerikolle on jo aikoinaan ostettu Hurtan pelastusliivit veneessä käytettäväksi ja sitten niihin tilanteisiin, kun mennään itse uimaan, että Jerikon olisi helpompi tulla halutessaan mukana ilman, että väsähtää niin pahasti. Ennen Hurtan liivejä Jerikolle oli jotkut halpis-liivit, sellaisiin ei kannata yhtäkään kymppiä tuhlata mun mielestä, ne oli aivan surkeet! Nyt sitten Ukollekin ostettiin omat liivit ja Hurtalla oli tullut liiveihin uusi malli. Joskus jo jostain lehdestä katselin, että onpas fiksun näköiset, mutta ne on kyllä vielä paremmat kuin aattelin!

Uroskoiran kannalta ajatellen vanhojen liivien huonoin puoli oli mahan alle tuleva kiristys, taaempi hihna nimittäin kiinnittyy aivan pissavärkin eteen hieman epämiellyttävän näköisesti. Ei Jeriko koskaan (tai Ukko liivejä käyttäessään) niistä valittanut, mutta ei sitä hihnaa koskaan kauheen tiukalle uskaltanut kiristääkään. Toisen huono puoli oli etukiristys, tarranauha oli liian lyhyt ja säätövaraa muutenkin niukasti, Jerikolla melkein loppuu kesken. Lisäksi säätövarat nyöreissä on vähän hassut, taaemmassa jää kymmeniä senttejä yli, joka sitten sotkeutuu jalkoihin jollei sitä pujottele jonnekin.
Alla Jeriko vanhoissa liiveissä.



Uuteen malliin oli kyllä tehty merkittävät parannukset! Ensinnäkin mahan alla on pelkkien nyörien sijaan leveä tarranauha joka lukitaan noilla hihnoilla. Tukialue on leveämpi ja siten paljon tukevampi ja mukavampi, eikä kiristys tule urosparan herkkien paikkojen eteen. Myös etuosassa on pidempi ja pehmustettu kiinnitys, jolla saa etuosan pysymään tukevammin paikoillaan eikä liivi pääse liukumaan koiran päällä. Lisäksi vaikka kellutusteho on sama 10-20 kg, niin uusi liivi on muutamia senttejä pidempi ja siten kuvittelisin sen kelluttavan voiman jakautuvan tasaisemmin koiran selälle. Alla Jeriko uusissa liiveissä.


Siis mä olen noihin liiveihin niin tyytyväinen, että taidanpa käydä ostamassa toisetkin samanlaiset, että molemmilla olis hyvät liivit, ja heittää vanhat jonnekin nurkkaan! Todennäköisesti Jeriko kuitenkin käyttää nyt uusia, koska niissä on paremmin säätövaraa ja sitten ostetaan toiset samanlaiset. Vilkaisin myös Ezy Dogin pelastusliivejä, mutta mun silmään tää Hurtan uusi malli on parempi, Ezy Dogillakin tulee hihna (vaikka onkin pehmustettu ja paksumpi kuin Hurtan vanhassa mallissa) kikkelin eteen.. :D Mutta jos harkitset pelastusliivien ostamista koiralle niin suosittelen erittäin lämpimästi Hurtan pelastusliivien uutta mallia, kyllä on hintansa väärti (itse satuin saamaan vielä 30% alennuksella ;))! Tai sitten saat meiltä noi vanhat, narttukoiralla ei ainakaan kiristä herkistä paikoista.. ;)

Toinen tuote mihin olen ollut todellä tyytyväinen ja suorastaan yllättynyt sen tehosta, on Yumega ravintoöljy. Koirahieroja Katriina Falhi suositteli sitä mulle joskus keväällä, kun viimeksi hieroi Jerikoa ja päätin kokeilla, kun Jerikolla on ollut hieman karhea/kuiva karvanlaatu. Olin jo ensimmäisen viikon käytön jälkeen ällikällä lyöty, kun vietettiin viikonloppukin mökillä ja Jeriko ui koko ajan, ja siitä huolimatta yhtäkkiä kotona Jerikoa silittäessä tajusin, että turkki on tosi paljon sileämpi! Turkki on myös kiiltävämpi ja takajalkojen päältä missä ennen karva oli erityisen kuivaa ja sojotti välillä minne sattuu, nyt karva on sileää ja kaunista. Lisäksi tajusin ihan juuri, että Jerikolla ei ole runsaasta uimisesta huolimatta turkkiin kehittynyt yhden yhtä paakkua (viime kesänä niitä sai joka mökkireissun jälkeen setviä) eikä yhtään hotspotia/ihoärsytysaluetta (niitäkin tietty karvapaakkujen juureen tuli ja Jeriko ei tosiaan tykännyt, kun paakkuja selviteltiin ja revittiin samalla hellää ihoa). Katriina sanoi, että on kuullut myös muilta, ettei hotspoteja tule, kun koira on käyttänyt Youmegaa. Siis ihan taika-ainetta! Joskus käytin jonkun pullon nutroliniakin Jerikolla, mutta en siinä koskaan näin selvää vaikutusta huomannut.. Kohta Yumega on varmaan doping-listalla ainakin näyttelyissä ja vepessä! ;D

1 kommentti:

Ronja Ryövärintytär kirjoitti...

Pistä mulle viestiä jos hankkiudut noista vanhoista eroon, oon harkinnut jo pidempään Iitulle liivejä kun sen uima-asento on vähän huono. (hörppii paljon vettä)

Maksan tietysti niiden väärtin. ;)

Kaisla