keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Taas lähti lapasesta

Käytiin Jerikon kanssa taas tänään agilitykisoissa ja taas lähti lapasesta. Ensimmäinen rata oli kyllä taas parempi. :D Joka tapauksessa kaikki tai ei mitään -periaatteella tänään tuloksena ei mitään, kaksi hyllyä siis. Tuomari Leena Rantamäki-Lahtinen oli tehnyt aika vauhdikkaat radat jotka periaatteessa olisi voinut olla helpot, mutta eipä niitä nollia kyllä tullut kuin pari missään luokassa.

Ensimmäinen rata oli tosiaan parempi, lähti ihan hyvin ja meni ihan ok kepeille asti, tosin yksi rima ehti jo tippua. Kepeiltä jatkettiin suoraan pituudelle hypylle ja yritin ottaa vähän liikaakin etumatkaa, kun aattelin että ehtisin ohjaamaan hypyn tiukemmin. Hannan treeneissä oltiin juuri eilen tehty hieman samanlaista kohtaa, jossa jätin Jerikon pujottelemaan ja aattelin että voisi onnistua. No, ei onnistunut vaan Jeriko livahti ennen aikojaan kepeiltä pois ja ehti jo suorittaa pituuden ennen kuin itse ehdin kissaa sanoa. Loppurata meni muuten ihan jees, mutta yksi rima tippui sielläkin.


Toinen rata kosahti jo neljännelle esteelle. Jätin Jerikon lähtöön ja ehdin hyvin ohjaamaan putken jälkeistä hyppyä, suhisin jarrun että Jeriko tajuaisi kääntyä tiukasti ja niinpä se sitten kääntyi niin tiukasti että vei okserin siivekkeet mukanaan! Aikamoiseksi kolisteluksi mennyt tämä Jerikon agilitaaminen, mutta ei voi hitaaksi haukkua tai että olis löysät käännökset! :D Kaikki tai ei mitään, hylly tai nolla tosi nopealla ajalla.. No kyllä ne vitosetkin joskus lämmittäisi mieltä..
No joo, sitten annettuaan ratatyöntekijöille tekemistä Jeriko oli kepeillä vähän sekaisin alkuun ja jouduin uudestaan lähettelemään. Sitten meni ihan ok, mutta taas yksi vauhtisuora veti loputkin suorituksesta viemäristä alas. Mitenkään en ehtinyt pussin jälkeen renkaalle ohjaamaan, että Jeriko olisi kääntynyt tulemaan hypyn taas oikeaan suuntaan eli kohti putkea hypäten ja siitä sitten hylly. Loppusuora meni sitten taas jo oikein kivasti, pakko aina jotain hyvää keksiä. :DMutta siis hitsi mitä töpötystä mun menoni, vaikka yritän oikeasti juosta, niin en näytä etenevän ollenkaan! Minä olen tosi hidas ja aivan liian hidas koiralle, pitäis opetella juoksemaan!

Unohtui aikaisemmin kirjoitella kaverikoira toiminnasta. Sunnuntaina oltiin Kaveri koira -kurssilla ja Jeriko läpäisi "testin". Kennelliiton alaiseen kaverikoira toimintaan päästään sitten mukaan joskus loppukesästä, kun nyt kesällä ryhmillä on hieman hiljaisempaa. Sopii sinänsä meille hyvin, koska nyt kesällä meillä on ihan hirveen kiireistä! ;)

Ei kommentteja: