torstai 14. kesäkuuta 2012

Paimennuskisat Vol2

Eilen oltiin toisissa paimennuskisoissamme Somerolla. Tulos oli silleen tyydyttävä, 48 pistettä ja 4. sija. Häkityskin tehtiin, mutta työskentelypisteitä tuli sen verran vähemmän kuin viimeksi, että tosiaan jäätiin pisteen päähän edelliskertaisista pisteistä. Pisteitä tuli siis seuraavasti:
hakukaari 15/20, nosto 8/10, kuljetus ohjaajalle 9/20, kuljetus 14/30, häkki 2/10.

Hyvää oli mielestäni hakukaari, vaikka lampaat siinä lähtikin liikkeelle liian aikaisin. Jeriko kuitenkin jatkoi kaaren nätisti loppuun asti, joten ei ainakaan vauhdittanut niitä yhtään lisää. Häkitys tuli lopulta valmiiksi aika nopeasti ja sen onnistumiseen on pakko olla tyytyväinen. Häkillä Jeriko itse asiassa teki nyt melko hyviä flänkkejä. Ja Jeriko meni pillistä hakukaarella maahan ja lähti ajamaankin. :) Oma pilli oli itse asiassa unohtunut kotiin (taas! miksi en säilytä sitä autossa!?), mutta sain Marikalta pilliä lainaan.

Sitten ensin omat mokat: tolpan kierrossa annoin turhaan Jerikon viedä lampaat liikaa tolpasta ohi, jolloin ne lähti jo ihan omille teilleen, olisi pitänyt huomattavasti aikaisemmin käskeä Jeriko vasemmalle kääntämään niin oltais vältytty tolta kiemuralta. Muutenkin ehkä liian varovasti käskin Jerikoa vasemmalle estämään, kerralla kun olisi kunnolla pistänyt niin oltaisiin päästy suoremmalle linjalle nopeammin.

Poispäinajossa annoin Jerikon ja lampaiden valua liian kauaksi musta, jolloin olin 1. portilla tosi kaukana ja joutui oikein ottamaan juoksuaskelia, että ehti lampaiden eteen. Lähempää ohjaten olisi ehkä käskyt mennyt Jerikolle paremmin sisäänkin.

Häkityksessä aloin turhaan leipomaan lampaiden paikalla pysymistä, olis vaan siitä valumisesta pitänyt Jeriko lähettää suoraan kaarelle ja itse juosta häkille ja katsoa mitä tulee. Lampaathan lähti tossa liikkeelle, kun Jeriko luopuu niistä kääntymällä mun perään ja sitten takaisin kohti. Turhaan leivoin sitä alkua niin suunnitelluksi ja rauhalliseksi, kun ei ne lampaat tykänneet siinä pysyä. :D Muutenkin harkitsin aina tekosiani liian kauan ja lampaat ehti jo aika kauas, jotenkin vaan odottelin, että jos ne kuitenkin pysähtyisi itsestäänkin.. No, ei ne pysähtynyt ja ensi kerralla pitää tajuta reagoida joka asiaan silleen välittömästi. ;) Ja leipomisesta huolimatta ensimmäisellä yrityksellä lampaat häkistä ohi. Tässä taas oma moka, käskin Jerikon turhan aikaisin maahan flänkillä ja lampaat meni oikealta ohi. Kun olisin antanut Jerikon mennä pari metriä pidemmälle, niin olisi tullut ehkä häkitys tosta.

Mitäköhän vielä itse tunaroin..? No, aika paljon oli kyllä ohjaus hakusessa tällä kertaa. Kyllä Jerikokin sitten antoi oman osansa soppaan, korvat oli aikas pahasti kateissa, veikkaili mun käskyjä eikä kunnolla kuunnellut mitä sanoin. Kyllä luulis jo tässä vaiheessa osaavan suuntakäskyt, mutta herra ei malta kuunnella! Lisäksi intoa ja vauhtia oli liikaa, työskentely ei ollut kovin nättiä. Oikein kotona videota katsoessa alkoi suututtamaan katsoa sellaista työskentelyä, nyt yöunien jälkeen verenpaineet pysyy jo maltillisempina videota katsoessa. ;)  Mutta siis ärsyttää, kun Jeriko esitti tollasta työskentelyä, vaikka pystyis parempaankin! Yli-intoahan on viime aikoina ollut kyllä muutenkin ilmassa, joten jos treenatessa Jeriko tekee vielä tollaista juoksentelua, niin saa kyllä kepistä nenilleen! Malttia! Varsinkin toi poikittaisen ajon lampaiden puskeminen mun ohi oli tosi raivostuttava temppu! ;(


Ukkokin pääsi kisojen jälkeen lampaille. Ukko alkoi kiertämään laumaa jo ihan siististikin, tiiviisti kyllä kun vauhti ei riitä, mutta piti niitä mun ympärillä ja kiersi vasemmalle. Siitä se lähtee. :) Ensi kerran sitten pentupäivillä. :)

Immi oli mukana Rudin ja Sisun kanssa, ja Sara Rallin kanssa. Immi kuvasi meidän radan, kiitos Immi! :) Paimenteluiden jälkeen päästettiin koirat juoksemaan ja Katja tuli myös kävelemään Louhin kanssa.

Kuvassa Jeriko, Louhi, Ukko, Sisu ja Ralli. Rudi uupuu kuvasta.

Louhista, Sisusta, Simosta ja Ukosta otettiin myös yhteiskuva, tässä Katjalta pöllättynä kuva. ;)



Seuraavan kerran meillä onkin sitten kisat 29.6. Kotikoskilla. Toivotaan ettei sitten vieraassa ympäristössä vierailla lampailla menisi aivan metsään.. :D

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Videosta sai vissiin ihan selvää? :D Siinä ei oikein ruudusta aina nähnyt, että onko tarkennuksessa vai ei, niin meni vähän summassa. ;D

Sabina kirjoitti...

Ihan hyvin selvää saa. :)