perjantai 12. elokuuta 2016

Kisoista arkeen

Tiistaina päästiin Jerikon kanssa pitkästä aikaa hakutreeneihin. Oli aivan huippua! Koko kesänä ei olla hakutreeneihin päästy ja nyt vihdoin. Tutussa maastossa oltiin, tehtiin valmiilla maalimiehillä ja kaksi tyhjää. Pariin kertaan puutuin vähän vinoon pistoon ja se meni ihan hyvin, Jeriko otti korjauksen oikein hyvin ja teki sitten hienot pistot. :) Lähellä oleva maalimies tuli vähän yllätyksenä, kun Jeriko ei meinannut uskoa, että se ihan keskilinjan lähellä oleva voi olla se mitä etsitään. Jeriko ihan jopa vilkaisi Saria ohi mennessään, että "mitä sä siinä kyykit". :D Mutta siis hauskaa oli.

´Paimennusta on myös treenailtu. Maanantaina otettiin lyhyttä treeniä kotona. Ukko oli tosi hyvin kuulolla ja "auki", otti lie downit ja juoksi rennosti ja vapaasti laajoilla flänkeillä. Kyllä tuli hyvä mieli. :) Jerikon kanssa ajeltiin myös lampaita mahdollisimman itsenäisesti aitausta ympäri ja kiva treeni oli.

Keskiviikkona käytiin Annen luona treenaamassa paimennusta. Mukana oli Jeriko, Ukko ja Musti, jokaiselle yksi treenivuoro. Hitsi kun oli rankkaa. Jos Ukko oli maanantaina hyvin auki, niin nyt se oli taas aivan jumissa, "lie downit" kaikui kuuroille korville ja Ukko sääti vaan itselleen. Ukon treenin jälkeen olin henkisesti aivan poikki eikä sitten muidenkaan treenistä tullut oikein mitään.

Torstaina hain Mustin taas meille ja treenattiin paimennusta. Päätin, että pakkohan se on edetä joskus ja ottaa hyppy kylmään veteen, ja alettin kunnolla tekemään hakukaaria. Loppuosasta meinasi olla vähän ahdas, mutta ei Musti kyllä mitään tuhmaa edelleenkään tee, on se kiltti. :) Menin sitten kaaren pulleutta vahtiakseni jonnekin väliin avuksi. Hienosti Musti myös otti käskyt, mutta suuntakäskyt ei vielä oikein ole Mustille kirkkaana mielessä. Haastetta antoi, kun toinen karitsoineista uuhista edelleen paapoo noita melkein itsensä kokoisia karitsoita, imettää edelleen ja "vaaran" tullen olisi heti kuljettamassa ne vaivihkaa jonnekin muista erilleen. Musti sai sitten harjoitell koko porukan pitämistä kun yksi meinasi kakaroidensa kanssa aina liueta omille teilleen. Onko toi ihan normaalia käytöstä uuhelta, kun karitsat on nyt 5kk ikäisiä jo..? :D

Käytiin välissä Ilonan kanssa lenkillä ja jatkettiin sitten vielä treeniä ja sen jälkeen jatkettiin treeniä Tein myös Ukolle treeniä ja ihan kivasti oli taas nyt auki, flänkit oli pulleita. Hakukaarella meinasi korvat mennä taas tukkoon, mutta kun otin Ukon sitten lampailta kokonaan pois ja otettiin hetken päästä uusi, niin Ukko meni välittömästi käskystä maahan. Hyvä treeni siis Ukonkin kanssa.

Mustin kanssa jatkettiin samaa treeniä kuin ennen lenkkiä ja ihan hyvältä näytti. Melkein alkoi jo miettimään, että pitäisikö tässä toteuttaa alkukesäinen suunnitelma, että syksyllä vielä starttaisi kisoissa, mutta jotenkin nyt on paljon varovaisempi noiden kisasuunnitelmien kanssa kuin aikaisemmin. Ei haluaisi mennä sinne 1-luokkaan yrittelemään, vaan sen pitäis olla sitten varma, että taidot ja koulutustaso riittää siihen PAIM1-koulariin... No, mietitään..


Sellaistakin meille kuuluu, että olen siirtänyt pojat nappularuualle ihan tämän viikon aikana. Aloin pohtimaan asiaa, kun eräs tuttava oli raakaruokkinut aikaisemmin ja kertoi siirtyneensä nappulaan sen vuoksi, että koiran selässä oli vähän kuivaa karkeaa karvaa. Mä olen ollut tosi laiska raakaruokkija, en laske mitään ihmeellisiä vitamiiniannoksia enkä sen puoleen anna purkistakaan juuri mitään. Olen vaan tunnustellut kylkiä ja katsonut päälle suurin piirtein, että näyttääkö koirat terveiltä. Tuli kuitenkin tästä mieleen, että kun Jerikolla on takajaloissa sivuilla aika kuivaa karvaa ja muutenkin sellainen karkean tyyppinen ja pöyhkeä karva, niin johtuisiko se osittain ruokinnasta.. Lähdettiin sitten ihan vaan kokeilemaan ja katsotaan nyt jonkun muutaman kuukauden sisällä, että onko vaikutusta turkkien laatuun tmv. :)

Vaihto itsessään meni helposti vaikka aika äkkijyrkästi vaihdoinkin (laiskuus ja huolettomuus taas), mitään mahaoireita ei ole ollut. Aloin antamaan nyt ensin Fitminin ruokaa jota oltiin saatu paimennuskisoista, mutta tänään ostin Acanaa ja sillä jatketaan. Ulosteen määrä ja haju on vähän lisääntynyt varsinkin Ukolla, mutta Jerikolle ulostekin oli aika normaalia koostumukseltaan. Jeriko tuntuu myös tykkäävän nappulasta enemmän kuin raakaruuasta! :D Tällä nyt sitten jatketaan ja katsotaan mitä vaikutuksia on. :)

Ei kommentteja: