lauantai 9. heinäkuuta 2016

Paimennusta ja tottispohdintaa

Perjantaina käytiin Peten luona paimennusta treenaamassa Ukon ja Mustin kanssa. Ukon kanssa edelleen taistellaan tuon silmän käytön kanssa ja pienen pätkän mun ja Ukon treeniä nähtyään Petekin totesi, että se on flänkeilläkin koko ajan kiinni lampaissa, flänkit on sen vuoksi suppeampia ja lampaat lähti aluksi tosi liukkaasti alta pois, koska Ukko "häiritsee" niitä kaarillaankin. En vaan ole saanut sitä vielä tähän päivään mennessä kunnolla irrottamaan vaikka pääperiaatteessaan tiedän miten pitäisi toimia. Pete sitten mun pyynnöstä otti Ukon ohjattavakseen ja on se Ukko kyllä aikamoinen luupää, Petekin sai tehdä töitä sen kanssa, mutta tuli sieltä jo edistymistäkin. Jännä havainto oli, että Ukossa on paljon samaa kuin Peten Spotissa, mutta toki Pete on päässyt noihin asioihin puuttumaan oman koiransa kanssa huomattavasti aikaisemmin kuin mitä nyt Ukon kanssa yritetään. Ukolle siis jatkossakin taas lampaista irrottamistreeniä tiedossa, toivotaan että tuottaa tulosta ja saatais vielä kaivettua se pidemmän etäisyyden päässä ohjattavuus tuosta koirasta.

Mustin kanssa tehtiin aika perustreeniä, flänkkejä ja peruskuljetusta, mutta nyt erityisesti kiinnitettiin huomiota vauhtiin flänkeillä ja otettiin vauhtia pois jos lähti kaahaamaan. Peruskuljetuksessa ajosta ja erityisesti nostohetkestä myös vähän vauhtia vielä rauhallisemmaksi ja hyvältä kyllä näytti. Jatketaan tästä eteenpäin ja tarvittaessa muistutellaan tuosta vauhdista. Hyvin Musti kyllä kuuntelee. :)

(c) Päivi Sumulehto

Jerikon kanssa ollaan pk-hypyssä taas eteenpäin ja takaisin kohti sitä tasoa joka oli saavutettu ennen viimeisimpiä jumeja. Olen nyt ottanut itseäni kunnolla niskasta kiinni eikä tehdä mitään älyttömiä määriä toistoja. Tänään tehtiin ensin kaksi toisto 95 cm, sitten Ukko teki välissä ja tämän jälkeen Jerikolle kolme kertaa 1m (ekalla toistolla rima tippui joten paluuhyppy oli ihan matala, toisella kiersi paluun ja kolmas onnistunut mennen tullen). Tästäkin toistoja haluan ehdottomasti alemmaksi, eli jatkossa (jos ei jotain erityisiä ongelmia ilmene) otetaan heti 1m ja jos onnistuu heti ekalla hyvin niin sitten jätetään siihen toistoon. Muutamaa toistoa enempää ei tehdä kerralla eikä hyppyä treenata mitenkään päivittäin. Jotenkin lähtenyt itsellä lapasesta aiemmin toi treenaaminen ja nyt on ehkä todella syytä ottaa mallia huipuista ja tehdä vain harvoin sitä metriä.

Muutenkin olen pohtinut meidän tottiksen treenaamista. Nyt kun on SM-kisoja varten alkanut treenaamaan, niin on treeni aika paljon muuttunut ja ryhdistäytynyt. Vaikka kyllähän sitä aina pitäisi treenata yhtä tarkasti, riippumatta siitä mitä varten treenaa! :D Tosi paljon on kyllä ollut parantamisen varaa omassa viime aikojenkin treenissä, meidän alkuaikojen treeneistä nyt puhumattakaan. Onneksi Jeriko on anteeksiantavainen ja muovautuvainen eli ehkä vielä saadaan tottis hiottua SM-tasolle ja päästään näyttämään mitä Jeriko oikeasti osaa jos vaan on viety kunnolla määrätietoisesti treenejä eteenpäin.

Ei kommentteja: