tiistai 19. heinäkuuta 2016

Osteopatiaa, kaupunkilenkki ja mini-luonnetesti

Tänään pojat pääsi pitkästä aikaa Katriinan luotettaviin käsiin hoidettavaksi. Otin myös Neiti-X:n mukaan, koska tarkoitus oli käydä sen kanssa vähän kaupunkikävelyllä hoitojen jälkeen, jotta näkis miten se reagoi erilaisiin kaupungiympäristön asioihin. Neiti-X:ää kävi mahdolliset uudet omistajat sunnuntaina katsomassa ja sen kutsumanimeksi tullee sitten Roosa. Käytetään jatkossa sitten sitä nimeä. ;)

Tultiin vähän ajoissa pihaan ja kävelytin koiraa jo siinä. Palkkana oli pelkkää nappulaa ja huomio oli jossain ihan muualla kuin mussa ja paljon joutui tekemään, että sai sen huomion itseensä ja kävelemään jota kuinkin remmi löysällä.

Jerikolla oli jumia edelleen jonkin verran lannerangassa vasemmalla ja rintarangassa oikealla, mutta ilmeisesti jo aika hyvin lähtenyt aukeamaan. Jeriko selvästi oli tyytyväinen Katriinan käsissä. :) Ukko olikin yllätykseksi huomattavasti enemmän jumissa, jumit sinänsä samoilla alueilla eli lannerangassa vasemmalla ja rintarangassa oikealla, mutta ristiluussa ja rintarangassa myöskin selvää kiertymää. Ihan jäänyt huomaamatta Ukon liikkeessä, enkä oikein osaa sanoa missä olisi itseään kunnolla loukannut viime aikoina.. Roosan liikkeeseen ollaankin kiinnitetty huomiota, että liikkuu vähän huonosti ja käyttää takajalkoja vähän hassusti ja peitsaa paljon. Katriina vähän kokeili myös sen selkää ja selvää jumia ja turvotusta siellä oli. Olisi siis osteopaattisen käsittelyn tarpeessa sekin. Sehän nyt on ihan arvoitus, että mistä/kuinka pitkältä se oli tullut silloin kun sen löysin, oliko sille sattunut joku isompikin vahinko kun vasemmassa etujalassa oli viiltomainen haava vai onko jotain muuta jumin taustalla.

Roosa suhtautui myös kaikkeen tällä käynnillä rennosti ja poikien hoitojen aikana rentoutui nukkumaan pienen kiertelyn jälkeen. Sillä itsellään olevien selkäjumien tarkempaa selvittelyä vähän "vastusti" kellahtamalla selälleen, mutta muuten ei jännittänyt ollenkaan vieraan käsittelyä. :)


Käsittelyjen jälkeen mentiin tosiaan kotimatkalla Pirkkalaan Citymarketin ympäristöön pyörimään ja katselemaan maailmaan. Kävin ensin cittarista ostamassa nakkia ja voilá, johan alkoi sujumaan! :) Huomio oli sopivasti mussa, otti palkkaa hyvin ja pääsin naksuttimella vastaehdollistamaankin asioihin. Aika neutraalisti se kyllä suhtautui kaikkeen vastaan tulleeseen, autoihin, polkupyöriin, moottoripyöriin, ostoskärryihin, pyörätuoliin, lastenrattaisiin ja eri ikäisiin ihmisiin. Käveli koko ajan rinnalla rennosti ja katseli ympäristöä levollisesti. Olipa mahtava tunne noin vaikeassa ympäristössä saada tuollainen tulos aikaiseksi! :)

Käveltiin citymarket ympäri kävelyteitä pitkin ja kohdattiin luonnetesteistäkin tuttu Pingviini-hahmo. Se pelottikin Roosaa aluksi vähän, nosti karvat pystyyn ja peruutti vähän ja alkoi haukkumaan. Kuitenkin lähti mun mukana lähestymään jäätävän pelottavaa kohdetta (hieman samalla pöhisten), vierelle päästyeään totesi heti ettei se mitään ollutkaan ja unohti asian saman tein. :) Itse asiassa aika kiva nähdä miten tuo koira toimi tilanteessa jossa se säikähti jotain; se ei mennyt toimintakyvyttömäksi tai yrittänyt paeta välittömästi ja palautui tilanteesta nopeasti. Hyviä ominaisuuksia myös kotikoiralla. :)


Tämän lisäksi on tänään köllötelty kainalossa ja käyty lampaiden laitumella (lampaat oli eri paikassa tuolloin) lähteen luona, mutta Roosa ei kuitenkaan uimaan lähtenyt. Ehkä se on niitä koiria, jotka tykkää vaan läträtä rannassa ja lätäköissä, mutta ei kuitenkaan ui..?Meidän aika Roosan sijaiskotina alkaa pian loppua. Torstaina Roosa siirtyy uuteen kotiinsa. Toivon mukaan kuitenkin tapaamme sitä usein. On siinä kiva koira! :)

Ei kommentteja: