sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

2. vuorokausi ja tottistreeniä

Täällä on harjoittelut jatkunut. Kynsiä on leikattu taas vähän lisää ja nyt alkaa olemaan jo melkeinpä normaalipituiset, enää ei kopise lattiaan ja huomaa, että liikkuminen on helpompaa. :) Riekkuminen Ukon kanssa on jatkunut ja lenkeillä on jatkettu hihnakävelyn harjoittelua, joka onkin lähtenyt sujumaan jo selvästi paremmin. :) Meillä kävi taas täällä vieraita, sellaisia joista saattaa tulla koiran uusi koti. :)

Jerikon kanssa käytiin tänään kisanomaisissa tottiksissa. Meillä oli ihan oikea tuomari Matti Viljamaa arvostelemassa ja antamassa vinkkejä ja kylläpä olikin antoisat treenit! :) Tultiin odottamaan vuoroamme jo toisen parin arvostelun aikana, ikään kuin SM-kisoissa oltaisiin ja siitä sitten tuomaria tervehtimään. Tuomarilta huomautus, että pitää parin kanssa rinnakkain tulla, nyt pari jäi taakse. Tiedänhän tuon, mutta hyvä että muistutettiin, että oikeasti katsoo, että pari on mukana. Paikkamakuun jälkeen kunnolla perusasentoon istumaan ja odottamaan kun toinen teki eteenmenoa ja tästä palkkailin. Sitten lähtöpaikalle ja palkkailin vielä kontaktista, kun pari jätti koiransa paikkamakuuseen.

Ja kappas. Kun koira oli kunnolla kuulolla lähtötilanteessa, oli ekan suoran seuruukin harmonisempaa ja keskittyneempää, korrektia eikä hajoillut keskittymisen puutteeseen. Oikein oivaa seuruuta koko kaavio. Huomautuksen sain istumisesta, että kun katsoin koiraa niin voisi tulkita lisäkäskyksi. Nyt kyllä siinä käytin tilanteen Jerikoa kehumaan hyvästä seuruusta, mutta tämäkin erittäin hyvä huomio! Sitten henkilöryhmä ja lähtöpaikalle ja kokeenomaisesti vaan taputin ja kehuin. Mutta kun se mielentila oli hyvä (!) niin tattada-daa: liikkeestä istuminen onnistui! :) Noudot muuten ok, mutta hypyn kanssa ongelmaa niin kuin ennenkin, on se jännä kun kotona pystyy hyppäämään metrin rennosti, mutta kentällä ei 90 cm (no hyppäs mennessä ja kiersi paluun). Toisella yrittämällä ponnisti paluussa. Tuomarin kommenttina, että älä tuosta kiertämisestä välitä, kun siinä ei ole paljoa pisteitä kiinni jos yhteen suuntaan kiertää. Sitten vielä eteenmeno ja siinäkin oli mielentila parempi, ei lähtenyt edistämään heti, vaan vasta reilun viiden askeleen jälkeen. :P Puutuin siihen kyllä tekemällä täyskäännöksen ja vielä sitten uuden ja odotin, että seuraa korrektisti reilu 10 askelta ja siitä vasta lähetys. Eteenmeno hyvä, koska se on Jerikolla hyvä. :P

Melkein liian hyvin menneet kisanomaiset treenit, kuin noin moni aiemmin vähän korjausta vaatinut osa meni hyvin? Enkö saanut Jerikoa uskomaan, että on kyse koetilanteesta? Luulen, että se kyllä uskoi olevansa kokeessa, mutta koska mielentila pidettiin liikkeiden väleissäkin keskittyneenä, oli tulos näin hyvä. :)

Muiden parien vuorojen jälkeen otin vielä hyppyä niin, että otin Ukon mukaan ikään kuin oltais kotona vuorotellen hömpöttelemässä. Matalammasti aloittaen sain näin Jerikon hyppäämään 95 cm puhtaasti molempiin suuntiin enkä tällä kertaa nostanut rimaa tämän korkeammaksi. Ukko hyppäsi kertaalleen metrin ja meni vinoesteen. On sillä vaan hieno kropan käyttö. :) Eikö autoon kuullut laukaukset häntä yhtään häirinneet. :)

Ei kommentteja: