lauantai 16. heinäkuuta 2016

1. vuorokausi sijaiskotina

Vähän reilu vuorokausi jo mennyt meillä hoitokoiran kanssa ja hyvin sujuu. Se on solahtanut kuin kala veteen ja vaikuttaa kyllä todella mukavalta tapaukselta. Se on todella ystävällinen myös kissoja kohtaan. En kyllä oikein ota selvää, että onko se tottunut niihin jo aiemmin, vai johtuuko vain siitä että se on niin kertakaikkisen kiltti kaikille. Sen suhtautuminn koiriin ja kissoihin on kuitenkin hieman erilainen: koirat on enemmän vanha tuttu juttu ja kissat aiheuttaa ehkä vähän enemmän innostusta. Koira on kuitenkin todella kiltti ja varovainenkin, eikä yhtään liian riehakas. Sen ystävällisyys on niin ilmiselvää, että jopa meidän Pikkels joka usein pelkää vähän vieraita koiria, on ollut täysin rento hoitokoiran seurassa. Pikkels on vapaaehtoisesti itse tullut mun syliin sohvalle toistuvasti, kun hoitokoira on vieressä eikä yhtään arastele. Tähän Neiti-X (kutsutaan nyt vaikka niin) on vastannut nuolemalla Pikkelsin päätä ja niskaa. :) Mahdottoman hellyyttävää. :))


Olin ajatellut toki, että vieras koira nukkuisi eristettynä, meillä sitten eteiseen portin taakse, mutta koska ei tarvinnut pelätä, että kissojen tai omien koirien kanssa aiheutuisi mitään ongelmia, niin päätin antaa sen nukkua missä haluaa. Rauhallisesti se nukkuikin, asettui sängyn jalkopäädyn eteen lattialle.

Aamulla Ukko ja Neiti-X innostui leikkimään ja tunnelma oli niin kuin koira olisi ollut täällä jo pidempään. Kynnet koiralla on aivan tolkuttoman pitkät ja tänään leikkasin niitä ensimmäisen kerran. Kun otin namin esiin, oli koira intoa täynnä ja kaikki huomio namissa. Rauhallisella "odota"-käskyllä (en toki tiedä osaako käskyn vai tulkitsiko vain mun eleitä) rauhoittui odottamaan eikä huomannut koko kynsien leikkuuta ja leikkasin yhden tassun kerralla ja siitä nami palkaksi. Helpompaa kuin Ukon kynsien leikkuu. :DMinkäänlaista resurssivartioimista ei myöskään ole tullut esiin ruokintojenkaan yhteydessä. Istumista ja malttamista on harjoiteltu ruokakipolla ja ovella ja hyvin luonnistuu. :) Käytiin aamupäivällä vähän pidemmällä lenkillä ja yksi ongelma tällä koiralla on kyllä hihnassa kiskominen. Se ei myöskään ulkona ota oikein kontaktia ihmiseen, mutta kyllä se pitkän lenkin aikana alkoi hioutua sekin puoli ja samalla saatiin treenattua luoksetuloa. Kävi myös ilmi, että Neiti-X on melko intohimoinen lätäkössä läträäjä vähän niin kuin omat koirat. Löytää lätäköitä joka paikasta ja mielellään loiskuttelee vettä tassuillaan.


Meille tuli päivällä vähän yllättäenkin kylään mun äiti ja siskot. Ensin toinen sisko poikakaverinsa kanssa, jolle Jeriko vähän haukahti ja Neiti-X mukana. Sitten kun tuli seuraavat tulokkaat eikä Jeriko haukkunut, niin ei tulokaskaan. Kaikki vieraat otettiin myös häntää heiluttaen ja luottavaisesti vastaan. :) Huomenna tulee mahdolliset uudet omistajat katsomaan, mutta katsotaan sitten koska hän lopullisesti siirtyy uuteen kotiin, vielä varmaan vähän harjoitellaan hihnakävelyä yms. meillä. :)

Tänään treenattiin omien koirien kanssa paimennusta. Jerikon kanssa otettiin yksittäinen häkitys ja sitten jakoa sortteeraamalla eli siis tiettyjen lampaiden jakamista erilleen. Ensin otin porukan valkoiset lampaat erilleen, sitten mustat. Sain harjoiteltua Jerikon kanssa eri äänenpainolla annettuja suuntakäskyjä niin, että normi äänellä Jeriko lähti vauhdikkaalle kaarella ja matalasti kuiskatulla käskyllä hitaammin/varovaisemmin kaaarelle jolloin lampaat ei sen liikkeestä lähteneet liikkeelle. Jaot sinänsä onnistui hienosti, mutta Jeriko ei ihan rehellisesti jäänyt pitämään lampaita, tämä on ollut ongelmana aiemminkin.

Ukon kanssa tehtiin myös jakoa ja Ukko taas pitää lampaita todella hienosti itse, tasapainottelee nätisti ja tuntuu kyllä tykkäävän siitä. Päästettiin vielä jaetusta kolmesta yksi takaisin isompaan porukkaan ja sitten Ukko sai jäädä pitämään vielä kahta. Hienosti meni! :)

Lopuksi Jeriko vielä teki kolme hyppyä pk-hypyllä. Ensin 95 cm jolloin Jeriko ilmeisesti ihan rytmissä sekoilun vuoksi ohitti mennessä, mutta hyppäsi puhtaasti takaisin tullessa. Toisella kertaa meni puhtaasti mennen tullen. Sitten vielä metrinen puhtaasti molempiin suuntiin eikä enempää otettu. :)

Ei kommentteja: