perjantai 3. tammikuuta 2014

Vilkaisu taakse, katse eteen

Päivitykset on vähän uuden vuoden ajalta jääneet työkiireiden ja laiskuuden vuoksi. Uuden vuoden päivänä muhun myös iski kunnon flunssa, olihan sitä jo koko vuosi 2013 menty terveenä läpi. Nyt pieni katsaus vuoden tapahtumiin on paikallaan.

Paimennus:
Alkukesästä käytiin vielä yksissä vai kaksissa 1-luokan kisoissa, mm. Kotikoskilla. Toiselta kierrokselta saatiinkin hieno 3. sija, kun vaan annoin Jerikon tehdä töitä liikaa puuttumatta. Startattiin Jerikon kanssa 2-luokassa sekä SPKY:n että SBCAK:n kisoissa. Jeriko kävi SPKY:n kisoissa myös Marikan kansa aivan minimaalisella yhteisellä treenillä (5 min 3 viikkoo aikaisemmin), kun itse en töistä ehtinyt kisoihin ja hienosti meni. Rata päättyi kyllä lampaiden karkaamiseen, kun Jeriko otti suuntakäskyä väärin ja suunnan korjaamisessa meni liikaa aikaa (Jeriko vissiin kuuli vähän huonosti sinne kauaksi ;)). Kaiken kaikkiaan tosi kivasti Jerikon kanssa mennyt kisoissa, yhdistysmestiksistä saatiin 3-tulos. Ei ole helppoa koularin saaminen, suurimmat pistemenetykset meillä lähtee nostosta ja linjoista. Loppukesästä kuitenkin aloin pysäyttämään Jerikoa seisomaan ja se toimikin tosi hyvin, näyttää lupaavalta ensi kesää ajatellen. :)

Kesän viimeisissä SPKY:n kisoissa startattiin kuin startattiinkin Ukon kanssa SPKY:n paimennuskisoissa. Molemmilla radoilla päästiin häkille asti, ensimmäisellä radalla minä sössin lopun, toisella radalla Ukolta lähti vähän mopo käsistä ja keskeytin radan. Pettymys oli sinänsä suuri, mutta näin jälkikäteen ajateltuna olen ihan tyytyväinen. Ensimmäinen rata oli hienoa menoa. :)

Agility:
Jerikon kanssa SM-nollat taisi jäädä kahdesta kiinni. Päätin kuitenkin jo ajoissa toukokuussa, että en lähde niitä väkisin hakemaan, halusin pitää ilon mukana. Siihen päätökseen olen todellä tyytyväinen. :) Nyt kesän/syksyn aikana nollia on tullutkin jo ihan mukavasti, mukaan lukien tuplanolla, joten ensi kesän koti-SM-kisoihin voisi kyllä hyvinkin tähdätä. :) Valiokellot ei ole lähteneet käyntiin, vaikka pienestä on ollut kiinni, kahteen kertaan yhtä paremmin sijoittunut on saanut sertin.

Ukon kanssa tosiaan startattiin agilityssä melko lailla heti kun Ukko täytti 1,5 vuotta. Heti ensimmäisestä startista nasahti nolla, toista nollaa odoteltiinkin sitten jonkin aikaa, mutta nyt on yhtä vaille. Viimeisistä kisoista jäi nollat saamatta, rähmä. ;) Niistä videot vihdoin alla, kun saatiin ne käänneltyä monen mutkan kautta oikein päin. :D





Toko:
Tokossa Ukko starttasi ensimmäisessä kokeessaan tilanteessa, jossa se oli vielä liian kesken, erityisesti pään sisäisen kypsymisensä ja häiriökestävyytensä kanssa. Oltiin kuitenkin lupauduttu Woollandian SM-joukkueeseen ja oli parempi startata liian aikaisin kyläkisoissa, kuin mennä suoraan SM-kisoihin. Tai niin ainakin mun mielestä. Kaksi ensimmäistä koetta ei sitten mennyt kauheen hyvin, nousujohteisesti kuitenkin ja sitten syksyllä alkoi palaset loksahtaa paikoilleen ja Ukko sai ALO1:n.

Jerikon kanssa ensimmäinen EVL:n koe huhtikuussa, ensimmäinen 1-tulos kolmannesta kokeesta. Siitä sitten kaksi muuta tasaisin välein lokakuussa samassa kokeessa missä Ukko sai ALO1:n, Jeriko saavutti ensimmäisen valiotittelin (mun mokailusta huolimatta)! :)


Pk-jälki:
Startattiin jäljellä uudelleen toukokuun lopulla Ylöjärvellä ja JK1 koulari ansaittiin ihan kelpo pisteillä. :) Tämän jälkeen jätin 2-luokan ihan tarkoituksella hautumaan, vaikka maastojen osalta olisikin ollut kunnossa, koska halusin tehdä pk-hypyn todella hyppyteknisesti kuntoon. Alun perin se on treenattu niin kiireellä ja hutiloiden, ei ole osannut kiinnittää tekniikkaan huomiota vaan on riittänyt kun koira ylittää tietyn korkeuden ja sitten "rimaa" ylös. Tämän vuoksi Jerikolla ei alun perinkään ole täydellinen hyppytekniikka ollut, mutta Vappu Alatalon ohjeistamana ollaan päästy tosi hyvään alkuun sen asian kanssa ja näyttäisi siltä, että ensi keväänä Jeriko hyppää metrisen ja oikeasti nätillä ja turvallisella tekniikalla, ei vaan roiskaise yli. ;)

Jälkimotivaatio noin niin kuin yleensä ottaen on ollu aivan huippulukemissa. Somerolla asuessa ei vaan valitettavasti millään ehtinyt jälkeä tekemään, kun vapaailtoja paimennukselta ei hirveesti jäänyt ja ne päivät sitten koomailin kämpillä. En myöskään tiennyt hyviä maastoja enkä sitten jaksanut lähteä etsimään. Syksyllä Tampereen suunnalla ollaan sitten tehty jälkeä sen verran mitä on ehditty ja polte tehdä lisää on iso! Molemmat pojat on aivan äärettömän taitavia siinä ja kehittyneet huikeesti. Ukkokin ajaa jo puolen kilsan jälkiä ja ilmaisee kepit, enää tarvii janatyöskentely opettaa. ;)

Tottikset menee molemmilla hienosti, Ukolla on löytynyt upea vire tokohinkkauksen lopettamisen jälkeen ja Jerikolle ollaan haettu vaan sitä "ekstraa", lisää voimaa ja viettiä. ;)

Valjakkohiihto:
Asia mitä en osannut vielä viime tammikuussa odottaa on se, kuinka paljon innostuttiin vetolajeista. Hiihdot vei täysin mukanaan ja Jerikon kanssa käytiin maaliskuussa yhdistysmestiksissäkin. Tosin siellä oli KOPAn tiedoista poiketen 7,5 km matka (KOPAssa 5 km) eikä oltu niin pitkää treenattu, muutenkin itsellä vasta kymmenkunta hiihtolenkkiä takana, joten ei sitä huipulle tähdättykään. Jeriko antoi kaikkensa ja veti hurjan hyvin, itse en vaan osannut.

Ukkokin pääsi vetoa kokeilemaan, ensin alkutalvesta tosi lyhyinä vetoina ja sitten lopputalvesta yhdessä Jerikon kanssa pidempiä pätkiä. Alkuun Ukolla oli hepulointia kesken vedon (lue: hyppy ympäri ja kiinni naruun ohituksen jälkeen), mutta aika nopsaan Ukko sai päänsä kasaan ja siitä kuoriutu aivan vallattoman hyvä ja halukas vetäjä. :)

Terveyden osalta vuosi 2013 on mennyt tosi hyvin Ukon akuuttia gastriittia lukuunottamatta. Onneksi Ukko kuitenkin saatiin hoitoon ajoissa ja lähti hyvin toipumaan, tosin lihasjumia syviin lihaksiin siitä oli jäänyt vielä viime hieronnassa. Pääasia, että on kuitenkin nyt hyvässä voinnissa. :)


Tavoitteet vuodelle 2014:

Paimennus:
Ukon kanssa 1-luokan kisoja ja PPR1 sekä PAIM1. Ehkä nyt vähän ahnehdin, mutta nämä on tavoitteet. Jos ei niihin ylletä, niin ei maailma siihen kaadu. ;)
Jerikolle 2-luokan kisoja ja toivon mukaan myös PAIM2. Ihan saavutettavissa kunhan saadaan kaikki palaset, erityisesti ne linjat kohdilleen.
Molemmille siis paljon treeniä, Jerikolle erityisesti stoppeihin ja sisäflänkkeihin, joita ei edelleenkään olla treenattu kunnolla auki, Ukolle ylipäätään kaarien aukaisua ja tarkemmat stopit.

Agility:
Jerikolle SM-nollat ja sitä valiokelloa..? Ukko 2-luokkaan ja mahdollisesti vielä 3-luokkaan loppuvuodesta. Ukolle päätavoite ehdottomasti fiiliksen ja vauhdin metsästys. Kisatavoitteet on ihan toissijaisia siihen verrattuna.

PK-jälki:
Jerikolle JK2 ja starttaaminen 3-luokassa. Ukolle BH koe ja starttaaminen 1-luokassa mikä laukauskestävyys riittää.

Toko:
Tätä me ei enää treenata eikä yhtään mitään tavoitteita. ;)

Valjakkohiihto:
Toivon mukaan saadaan lainahiihtäjä puikkoihin niin, että molemmille saadaan kisastartteja. Tavoitteena opetella itse hiihtämään paremmin, erityisesti ylämäkitekniikka pitäisi jo vihdoinkin oppia. :D Lumettoman alkutalven vuoksi ainakin ensimmäiset kisat on siirretty ajankohtaan X, katsotaan koska päästäisiin edes laduille. Siihen asti pyritään tekemään vetoja polkupyörän kanssa. Tänään tehtiinkin ensimmäinen polkupyöräveto, joka ei ollutkaan yhtään niin varallista kuin mitä ajattelin. Tehtiin vedot kolmessa pätkässä, eka pätkä noin 4 km, sitten noin 1 km kaksi pätkää ja jäähdyttelyt väleihin ja loppuun. Vähän oli pojat kesäterässä, mutta kyllä se siitä. Nyt kun ahkerasti kävis pyörällä vedättämässä, niin olis ainakin hyvässä terässä sitten joskus, kun ne lumet tulee. ;)

Toivotaan, että ensi vuodelle ei tule mitään näin säikäyttäviä sairastumisia ja vammoilta vältytään. Toivon mukaan ensi vuonna asuttais siellä jossain, missä voisi pitää lampaitakin. ;)

Ei kommentteja: