perjantai 10. tammikuuta 2014

Pientä tekniikkatreeniä

Tiistaina käytiin pitkästä aikaa paimentamassa Somerolla. Aamulla jo vähän sateli ja koska tässä on sadellut varmaan syyskuusta asti, niin pelto oli sen mukaisessa kunnossa. Olimme siis sisällä. ;)

Ukko aloitti. Otettiin hakukaaria ja sisäflänkkejä, siis lähinnä nyt siinä lähietäisyydellä haettiin sitä kunnolla sivulle lähtemistä sekä flänkin ilmavuutta myös siellä loppuosassa. Hienosti Ukko kyllä on alkanut kaaria aukaisemaan, tosi hyvin meni! :) Sitten taas poispäinajo ontui ja pahasti, Ukko ei olis millään lähestynyt suoraan lampaita, kun olis vaan flänkännyt lauman taakse. Tää nyt on aika yleistä, kun yksi asia saadaan toimimaan, niin se toinen joka on vähän niin kuin vastakkainen ontuu hetken. Mutta Ukolla on aina ollut hyvä poispäinajo, joten kyllä se siitä varmasti. :)

Jerikolla oli sisällä ihan liikaa kierroksia. Viimeksikin sisällä sama homma. En oikein ota selvää mikä sitä siellä niin kiihdyttää, liukas lattia, ahtaammat tilat? Joka tapauksessa liikkeelle lähdöissä Jerikolla jalat sutii ja siihen sitten kai turhautuu ja haukahtelee. Tosi hienoa paimenkoiran toimintaa. :D Kyllä se sitten taas lähti sujumaan, kun sai Jerikon tajuamaan, että voi liikkua vähän hitaamminkin pienessä tilassa, niin sitten ei lipsu eikä tarvi hermostua. Vähän siis liikaa vauhtia. Jerikolle myös flänkkiharjoitusta. Alkuun Jeriko oli taas kepillä ohjauksesta vähän pihalla, kun ei sitä aluksi koskaan ole sille kunnolla oikeasti saanut opetettua. Sitten kuitenkin, kun Jeriko tajusi mitä halusin, niin käänsi pään lähdöissä oikein selvästi sivulle ja siitä lähti nätille flänkille. Kaarethan Jerikolla on mainion pyöreet ollut jo pitkään, mutta noita sisäflänkkejä ei oo treenattu vielä kuntoon. Pitäis pystyä ottaa sellainen sisäflänkkitehokurssi Jerikolle. ;)

Keskiviikkona ylökkin treeneissä kivaa rataa, ei mitään erityistä sinänsä. Toisella treenivuorolla tein molemmille puomia, mutta Ukko oli selvästi jo liian väsynyt. Jeriko teki hienosti, tosi upeaksi on Jerikolla puomi muodostunut, todella tykittää loppuun asti. Vähän vielä voisi viilata kuitenkin. ;)
Ukolle sitä vastoin on edelleen hieman epäselvää, että mitä sen oikeastaan pitäis puomilla tehdä. "Koske"-käskyllä hidastaa vaan alastulolla vaikka temppuillessa alastulon edessä osaa tarjota loppuasentoa. Kosketusalustaakaan Ukko ei edelleenkään tunnu tajuavan mitenkään, ei vaan noteeraa koko alustaa eikä ymmärrä, että sen pitäisi olla vihje tehdä jotain. Jotenkin Ukkoa ei ole koskaan saanut kunnolla oppimaan sitä vaikka kuinka on yrittänyt ja tavallaan se silti toimii esim. ruutuun lähetyksessä. Kummallinen ongelma... Kävi kuitenkin tosi selväksi, että puomia ja kontaktiesteitä ylipäätään pitäis päästä treenailemaan PALJON useammin, että Ukolla olis mahkuja sisäistää kontaktiesteiden suorittaminen lopultakin. Ehkä itsevarmuus kontakteilla toisi itsevarmuutta koko agilityradalle ja sitä myöten vauhtia lisää..?

Torstaina tehtiin hyppytekniikkaa wuffilla. Taas sai kyllä ihailla Ukon vaivatonta tekniikkaa. :) Lisäksi Ukko nostatti selvästi vauhtia perussarjalla ettei vaan hölkötellyt yli. ;) Jerikokin selvästi kehittyy vaikka vaikeammilla toistoilla takajalat tuleekin vähän perään kiinni eikä ojennu niin kauniisti. Sitten toisaalta kuitenkin aina kun on mahdollisuus Jeriko ojentaa jalat kivasti. :) Viimeisellä sarjalla molempien kanssa oli vähän viimeisen estevälin pituuden kanssa säätämistä, kun ei meinannut sopivat askeleet siihen luontevasti mahtua. Otettiin pariin kertaan Ukolle myös kepit ja sitten keinutreeniä molemmille. Alla muutamia videoita treeneistä.















4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onpa kyllä pojilla komeat hypyt! Ukko on kyllä luonnostaan niin taitava! Ihanaa katsottavaa.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Tuli tuplakommentti jostain syystä, niin poistin toisen. :D

Sabina kirjoitti...

Ukon vaivaton tekniikka on kyllä ihanaa katsottavaa. On se vaan taitava <3