tiistai 14. tammikuuta 2014

Viretreeniä

Ukko oli tänään Katriinan hierottavana ja oikein hyvässä kunnossa olikin. Pientä harrastuskoiralle ominaista jumia lantiossa ja rintarangassa, jotka kuitenkin hyvin aukesi eikä mitään sellaista vakavampaa tai syvien lihasten jumia niin kuin viimeksi oli. Tosiaan silloin varmasti oli sen mahatulehduksen peruja. Ukko on nyt myös kehittynyt tosi paljon fyysisesti ja niinpä päätin, että on sopiva aika kuvauttaa Ukko uusiksi lonkkien ja kyynärien osalta. Kuvausaika varattu ensi maanantaille.

Lähdettiin sitten pelkästään Jerikon kanssa tottistelemaan Nassun ja Milon seurassa. Lyhyt treenit tehtiin kovassa pakkasessa, mutta oikein hyvin tarjettiin. :) Jerikon kanssa tehtiin noutoa, seuraamista ja luoksetuloa. Noudon palautukseen sain hyvän vinkin Janikalta, että käyttää apuohjaajaa pitämään koiraa, hetsaa koiraa ja antaa sen haukkua, juoksee itse kauammaksi, kutsuu koiran ja apuohjaaja antaa kapulan suuhun, jolloin koira pääse tulemaan. Aiemminhan ollaan esteillä jonkin verran tehty sitä, että apuohjaaja on pitänyt kiinni ja on yritetty hetsata, mutta Jeriko on ollut tästä ihan kysymysmerkkinä. :D Nyt kun sitä kehoitti haukkumaan, niin oli meno aivan erilainen. ;) Jeriko haukkui siis samalla kun juoksin ja innostin samalla, sitten vielä pysähdyksistä vähän innostusta ja käsky noutaa, jolloin Jeriko tuli niin lujaa kuin vaan töppöjaloistaan pääsi. Just sellainen fiiis kuin olen halunnutkin tuohon palautukseen! Näitä toistoja nyt vaan alle paljon, että saadaan se vire ja fiilis muutettua kokonaan oikeaksi ilman hetsauksiakin ja sitten samaa hetsausta myös esteille, niin hyvä tulee! ;)

Samaa tehtiin myös luoksetuloon ja tähänkin sai vielä hurjasti lisää vauhtia, vaikka se on jo muutenkin kehittynyt paljon.  On niin hienoa, kun Jeriko lähtee heti vastaamaan koulutukseen ja näkee kuinka se parantaa. :) Pieniä pätkiä seuraamista myös otettiin ja erityisesti kiinnitin huomiota siihen takapään käyttöön. Käytin myös Nassua ja lyhtypylvästä henkilöryhmän korvikkeena ja se meni hienosti, ihan kiinni Nassun jalkaan pysähdyttiin eikä Jeriko edes meinannut vilkaista. Seuraamisessa meinas pariin kertaan tulla vähän ininää, mutta Jeriko kyllä hillitsi itsensä hienosti, kun huomautin.

Loppuun vielä viimeistä KIKK-tuntia varten harjoitus, että Nassu hetsasi Jerikoa purutyynyllä ja juoksi kauemmaksi, mihin vapautin Jerikon leikkimään. Pinkoi sinnekin lelulle minkä jaloistaan pääsi ja olisi jatkanut leikkiä vaikka koko loppu illan. Tämän perusteella ei pitäisi olla ongelmia leikkiä musta kauempana, mutta luulen, että Juhan kanssa ei ole kuitenkaan näin helppoa.. :D

Ei kommentteja: