lauantai 7. joulukuuta 2013

Hyvin luistaa.. vai luistaako?

Käytiin tänään aamulla taas tottistelemassa ja lenkillä Tuijan kanssa. Hitsi Ukko on kyllä hieno, tykkään ihan sikana! Tää on nyt jatkuvaa hehkutusta, mutta sallittakoon se, kun välillä on ollut toisenlaista.. Seuraamista tein nyt ihan BH-kaavion mukaan Ukolle, väliin palkkaillen. Se on kyllä hienoo, sopivan vietikästä ja käännökset on voimakkaita. :) Luoksetulon asentoa edessä vahvistelin ihan lyhyiltä matkoilta ja alkoi nyt näyttämään tosi hyvältä. Noudon kohdalla meinas käydä hassusti, kun vein pallon etukäteen kentän päähän ja Ukko meinaskin kapulalta jatkaa matkaa eteenmenoon. :D Tuli kuitenkin takaisin noutoon kutsusta ja toi kapulan mulle, palautus tosin vähän mitä sattuu, kun ajatukset oli jo eteenmenossa. Aika nopsaan tästä tullut Ukolle lempiliike. ;) Eteenmeno sitten olikin hieno vaikka ei voi mitenkään olla, että Ukko olisi keltaisen pallon lumesta erottanut kuin vasta ihan muutama metri ennen. Ukko teki myös paikallaolon Ronjan treenatessa eikä kyllä vinkulelutkaan Ukon rauhallista keskittymistä häirinneet. Itse olin kylki Ukkoon päin, en kyllä usko että olis ollut suurta vaikutusta vaikka olisin ollut selinkin. En ottanut aikaa, mutta kyllä Ukko siellä makoili ainakin 5 min, ehkä enemmänkin. Kylmässä lumessa en kuitenkaan viitsinyt makuutta pidempään, varsinkaan kun tälleen ekaa kertaa näin tehtiin.

Jeriko myös teki hienoa työtä. Täyskäännöksissä oli jo selvästi enemmän voimaa ja ilme ylipäätään oli tosi hyvä. Aivastuksia meinas vaan tulla aina lähtöjen jälkeen muutama. Luulen, että ylimääräisistä aivasteluistakin päästään, kun korkea vire vakiintuu ja saa runsaasti palkkaa seuraamisesta tässä vireessä. Jäävät otin juoksusta, varsinkin maahanmenoa täytyy vahvistaa naksuttelemalla enemmän, että tulee nopeampi. Luoksetulo maasta on nopeampi, mutta käytinkin vahingossa seisomasta luoksetulossa tokon luoksetulokäskyä, että ihmekös tuo. ;)
Nouto oli taas tosi hieno, palautukseen edelleen toivon vaan lisää voimaa. Eteenmeno loistava.

Lenkillä kiinnitin huomiota, että lenkinpolun laidoille oli jo latumerkkejä kiinnitelty vaikkei latupohjaa ole vielä ajettu. Ehkä kuitenkin pian ajetaan ja pääsee hiihtämään, jee! :) Tänään käytiin Matin kanssa kaupoilla ja muutamien joululahjojen lomassa ostin itselleni toiset luistelusukset. Aattelin meinaan, että olis hyvä olla kahdet sukset joissa voisin pitää erilaisia voiteluita eri sääolosuhteille. Sitten ei tarvis omalla voiteluräpellyksellään pilata hyviä voiteluita.

Sitten palataan taas vanhaan ongelmaan: kun molemmat pojat on niin innokkaita vetäjiä niin olisi kiva, että molemmat pääsisi kisoihin ensi talvena. Kisoja on kuitenkin harmillisen vähän jos pitää alkaa vuorottelemaan koirien kanssa. Innokas vetohiihdosta kiinnostunut hiihtäjä olisi siis hakusessa, katsotaan kuinka meidän nyt käy vai pitääkö vaan päättää kumman kanssa hiihdän missäkin kisoissa.... Hakemuksia saa laittaa tulemaan ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mehän käytiin Ettiksen kaa Juha Korrin vietti- ja leikkiseminaarissa viime vkl ja samaa keppiviehemikälietreeniä tehtiin :) Oli kyllä tosi hyödyllinen viikonloppu juurikin nyt ennenkuin ehdin pilata ton koiran lopullisesti ;)
-Sini

Anonyymi kirjoitti...

Ja mitenköhän toi kommentti tuli ihan vääräön paikkaan.. :-D
-Sini edelleen

Sabina kirjoitti...

Mäkään en meinannut huomata kommenttia, kun vasta jälkikäteen, että onkin täällä eri aiheen kommenteissa. :D

Itsellekin olis ollut joku tollainen seminaari tosi hyödyllinen alkuaikoina Jerikon kanssa, ei tarvis sitten välttämättä nyt jälkikäteen yrittää uudelleen kaivella sitä raivoisaa leikkimistä ja röyhkeyttä esiin, minkä on pentuaikana pilannut.. :/