torstai 12. joulukuuta 2013

Hyvän mielen viikko :)

Ai että kun on ollut kiva viikko! :) Treenit on mennyt ihan sika hyvin ja muutenkin alkaa jo aivot olemaan loma-ajassa, kun tähän viikkoon loppuu koulu. Tosin ensi viikolla alkaa heti työt, mutta olin viisaas enkä ottanut täysiä viikkoja. ;)

Tiistaina käytiin päivällä tottistelemassa Leinolan koulun kentällä, missä ei siis nyt olla käyty pitkiin aikoihin eikä olla siellä tehty eteenmenoa kummallekaan koskaan. Ensin Jeriko teki oman vuoronsa, vein pallon alkuun kentän päähän. Seuraamisessa edelleen keskityttiin siihen takapään käyttöön ja se onkin selvästi parantunut. Häiriönä toimi kentällä kiinan palatsikoiran kanssa pyörivä lapsi, sekä toinen lapsi joka tuli ihan lähelle katselemaan. Lopulta kysyin häneltä saammeko kiertää häntä ja käyttää ikään kuin yhden hengen henkilöryhmänä. Lasta olisi Jerikon mielestä ollut tosi kiva haistaa ohittaessa, mutta hyvä treeni, kun sitten sain pysäytyksenkin lapsen viereen ilman, että Jeriko edes vilkaisi. Sitten tehtiin luoksetulo niin, että Jeriko juoksi vastaan ja ohitti tuntemattoman naisen, joka käveli kentän läpi. Kysyin siis häneltä, että sopiiko. ;) Hienosti meni, ei haitannut vauhtiakaan vaan lujaa tultiin ohi eikä vilkaistukaan. Nouto myös ihan kiva, edelleen tähän haluan voimaa kuitenkin enemmän. Eteenmeno oli aikas hyvä, Jeriko kaarsi ehkä n. 20 metrin kohdalla 3-4 metriä oikealle, mutta sen jälkeen juoksi taas suoraan eteen lopun kolmisen kymmentä metriä. Hieno! :)

Ukolle vein nyt myös palkan ihan alkuun valmiiksi kentän päähän. Ukko teki seuraamista aikamoisessa häiriössä, kun kentän laidalla olevassa pulkkamäessä koira haukkua räksytti koko ajan. Alkuun Ukko meinas vähän siitä häiriintyä, mutta ihan pienellä kannustuksella jaksoi pitää kontaktin tosi hyvin ja vire oli hieno! :) Luoksetulo haukkuvaa koiraa kohti oli myös nopea ja Ukko tuli hienosti suoraan eteen, tää on kehittynyt huikeesti! :) Noudossa edelleen palautusasento on vaiheessa, mutta melko hyvä jo. Ja sitten eteenmeno: se oli huikee!! Lähetin Ukon sieltä jostain 40 metrin päästä ja Ukko ampui kuin raketti tikkusuoraan koko matkan täysiä kentän päähän asti. Vau! :)

Tiistai oli kyllä toimintaa täynnä, kun ennen Markon treenejä käytiin myös Jerikon kanssa kaverikoira vierailulla. Tuli kyllä vierailusta taas niin hyvä mieli. :) Jeriko on kyllä kuin luotu tuohon hommaan. Selvästi Jerikolle meinaa sisällä tulla aina kuuma, kun on vielä ihmisten lähellä (kotonahan Jeriko on aina jossain viileässä sohvan takana tmv). Välillä Jeriko sitten ottaa huilia makaamalla viileämmällä lattialla ja sitten taas nousee rapsuteltavaksi. Mutta jotenkin erityisen ihanaa on se, kuinka Jeriko ottaa aivan erityistä kontaktia joihinkin ihmisiin, jotka tuntuvat sitä erityisesti kaipaavan, uhraa jopa omaa mukavuuttaan antaakseen itsestään enemmän. Kyllä kaverikoira toiminnasta saa itse aivan hurjan paljon hyvää mieltä ja välillä meinaa tulla ihan kyynel silmään, kun katsoo Jerikoa jonkun ihmisen kanssa. :)

Procaniksen treeneissä teemana niistot ja yksi ihmisnuoli. Hyvä näitä treenata, kun olen jo jonkin aikaa tiedostanut, etten osaa tehdä/tee niistoja kunnolla. No nytpä harjoiteltiin! Ihmisnuolikin meni hienosti Jerikon kanssa, kun muistin pitää katseen koiran reitillä. Keskiviikkona ylökkin treenejä meille veti Ville Pirisjoki ja radalla keskityttiin erityisesti putken pimeisiin kulmiin. Näitäpä olikin hyvä harjoitella, kun Jeriko oli yllättävänkin ulalla! :D Ukko taas oli oikein hyvällä fiiliksellä ja sykkeellä mukana, kun pääsi vihdoin treenaamaan tällä viikolla ja putken pimeät päät löytyi oikein hienosti. Kestipä vielä kepeillä irtoamista kohdassa jossa aattelin, että on haastetta Jerikollekin! Mutta niin ne vaan molemmat meni sen tosi hienosti! :)

Tänään taas lisää hyvää mieltä, kun tein wuf-hallilla molemmille pojille harjoitusta pk-hypyllä. Käytin siis tuota omaa kangasharjoitusestettä. Ensinnäkin Ukko: siis vau kun sillä on upea tekniikka, niin kaunis ja rento hyppy, että sitä jäi ihan ihastelemaan. :) Ukko hyppäs aivan vaivattomasti vaihtelevia korkeuksia käyttäen ja eri pätkiin hajotettuna 85 cm saakka, tekniikka tässäkin edelleen aivan upea. Otin sitten vielä 90 cm ja siinä tuli pari riman tiputusta, johtuen ihan siitä, että putki oli siirtynyt ja lähestymiskulma huono. Teknisesti hyppy oli edelleen kaunis ja on toi harjoitushyppy vaan loistava, kun ei tarvi pelätä loukkaantumista eikä koiran tarvi säikähtää kosketusta. Ja kyllä Ukko sen 90 cm:kin vielä hyppäs samalla kauniilla tekniikallaan ja tällä kertaa jätin siihen. :)

Jeriko pisti kyllä myös parastaan. Viimeksi alkoi näkymään takajalkojen ojennusta 60 cm hypyllä, nyt jalat ojentui lähes joka hypyllä kauniisti taakse ja jopa kun nostin rimaa 70 cm korkeuteen! Jeriko on kehittynyt tässä aivan huikeesti ja oli kyllä ihana nähdä Jerikon hyppäävän umpiestettä kauniilla tekniikalla rentona ja takajalat ojentuen. Siitä on aikaa, kun sellaista on viimeksi nähty. Mutta nyt mennään siis maltilla eteenpäin ja varmasti saadaan metriselle takaisin hyvä hyppytekniikka. Oon kyllä niin iloinen! :))

Ei kommentteja: