lauantai 2. marraskuuta 2013

Yhdistysmestikset

Tänään lähdettiin ajelemaan Vantaalle rotuyhdistyksen mestiksiin.Tuija lähti onneksi mukaan seuraksi ja tueksi, niin ei tarvinnut yksin ajella ja kyllä siellä kisapaikalla itellä oli välillä ajatus niin hukassa, että Tuijan apu tuli todella tarpeeseen. Kiitos! :)

Ei olla nyt tosiaan treenailtu oikeestaan olleenkaan kahteen viikkoon, eilen kävin nopeasti lähinnä testaamassa mikä on tilanne ohjatun kanssa ja meni tosi hienosti. Enempää en tehnyt. Edeltävä treeni oli pari viikkoa sitten. Jotenkin kummasta tää tokomotivaatio hävinnyt Jerikon valioitumisen jälkeen... ;) Mutta tosiaan näihin kisoihin olin ilmoittanut ihan vaan sosiaalisena reissuna, kun lähdettiin samalla Anitaa moikkaamaan eikä tuloksilla nyt enää niin väliä ja tosihan se on, ettei treenaamatta voi kauheen ihmeellisiä tuloksia odottaa jos muut treenaa useita kertoja viikossa... :D Nähtiin paljon muitakin tuttuja, joten reissu oli tosi mukava. :)

Paikallaolot tuomaroi Pirkko Bellaoui. Koko kisat sujui muuten tosi jouhevasti ja kisat päättyi tunti aikataulusta edellä, mutta tässä kohtaa on pieni kritiikin paikka järjestelyistä. Paikallaolokehään kuljettiin ulkokautta ja oli vähän epäselvää koska pitäis olla valmiina, kun sitten yhtäkkiä huomasin vaan parin koirakon "kadonneen" mun vierestä, joiden tiesin olevan samassa ryhmässä. Kukaan ei ollut huudellut mitään tmv, mutta vähän hiipi epäilys mieleen ja valuin ulos ovista myös. No siellähän porukkaa oli jo jonossa ja mua huidottiin tulemaan kiireenvilkkaa omalle paikalle. Siitä sitten suoraan paikallaoloihin, hieman jännitti. Olisin toivonut, että joku kovaääninen olisi ihan kunnolla hallin puolella kajattanut kyseisen kehän vierellä, että paikallaolot alkaa (oltiin siis ekassa ryhmässä toinen koirakko) ja että pyydetään koirakkoja siirtymään ulos. No, pieni kritiikki vaan, tästä selvittiin, ja muuten oli todella hyvin järkätyt kisat. :)

Paikkaistuminen 10: Jännitti alun vuoksi, mutta hyvin pysyi.
Paikkamakuu 7,5: Tuplakäsky taas maahanmenoon. Oli nostanut kerran päänsä maasta häiriökävelyn aikana ja laskenut sitten takas, tästä lisävähennys.

Seuraavassa kehässä alkoi sitten yksilöliikkeet joita tuomaroi Carina Savander-Ranne.

Seuraaminen 8,5: Seuraaminen oli Jerikolta aikas hyvää, ei äännähtänyt kertaakaan, mutta vire oli hyvä. Yhdessä käännöksessä kun käveltiin melkein seinään kiinni Jeriko hämääntyi katsomaan yleisestä jotain, ja toisessa kohtaa käännöksen jälkeen perusasento jäi vinoksi. Muuten tosi hyvä. :) Pk:ta varten treenataan kyllä virettä lisää.. ;)

Luoksetulo 7: Vähän hitaammin tuli kuin aiemmin ja silti seisomaan pysähtyminen oli hieman aiempaa hitaampi.

Ruutu 8: Merkki oli taas hidas, mutta ruutuun lähti hyvin. Ennakoi maahanmenon, mutta tuli sieltä hyvin kutsusta seuraamaan. Tuomari mainitsi myös pistemenetyksen aiheeksi maan nuuhkaisun ja vinon asennon ruudussa.


Seuraavan kehän arvosteli taas Pirkko Bellaoui.

Zeta 6: Maahan-seiso-istu, ennalta aattelin että tämä on varmaan Jerikon kannalta paras mahdollinen järjestys, kun heikoin eli istuminen oli viimeisenä. Mutta istuminen jäi silti tekemättä, minkäs sille mahtaa, näitä sattuu. Tuomari mainitsi myös, että kävelen liian kaukana merkeistä..


Kaukkarit 7,5: Jättömaahanmenoon tuplakäsky. Muuten vaihdot tapahtui mielestäni virheettömällä tekniikalla, en ainakaan nähnyt Jerikon takajalkojen liikkuvan yhtään. Vauhdikkaammat vaihdot olisi ehkä toivonut..?

Tunnari 9: Nopeasti löytyi oma ja Jeriko lähti varmasti tuomaan, mutta pyöräytti kapulaa suussaan. Pirkko oli tosi tarkka näissä ja tarkisti ainakin kaikilta näkemiltäni koirakoilta tunnistuskapulan, että oliko tullut hampaan jälkiä. Ei ollut meillä liiaksi ja muuten Pirkko sanoi tykänneensä, että tosi hyvä liike.

Ohjattu nouto 8,5: Merkki oli vauhdikkaampi kuin aikaisemmin, mutta merkki jäi vielä vähän vajaaksi. Lisäksi huomasin itsekin heti lähettämisen jälkeen, että annoin aikas vahvan vartaloavun. Hups. :D

Metsku 9,5: Tästä Pirkko tykkäsi paljon, ainoastaan pieni kapulan kilinä suussa herätti huomiota. Itse tykkäisin, että palauttaisi vauhdikkaammin, mutta Pirkko ehkä sitten tykkää tuollaisesta rauhallisemmasta suoritustavasta...Kokonaispisteet siis 259,5 ja sijoitus 9/23. Tässä seurassa ei tosiaan ajateltukaan kauheen hyvin sijoittuvamme ja itse asiassa kehien jälkeen aattelin, että kakkonen varmaan tulee, joten 1-tulos oli positiivinen ylläri. :) Nyt voi sitten hyvillä mielin kerätä tokokamat autosta pois ja tehdä jälkeä vielä sen minkä ehtii ja ensi keväänä keskittyä ihan täysin vaan siihen. Nyt tosiaan aletaan treenaamaan tottiksia ja Jerikolle niitä ajatellen korkeampaa virettä.

Tuomarit Pirkko Bellaoui ja Carina Savander-Ranne olivat tarkkoja, mutta mukavia ja ystävällisiä. Molemmat selittivät kehän jälkeen tarkkaan mistä pistevähennykset tuli. Pirkko erityisesti antoi kommentteja myös "tulevaa ajatellen", että mitä pitäisi korjata. Teki mieli sanoa, että ei me enää tokoilla tän jälkeen, mutta mitä turhaa: hymyilin vaan ja kiitin. ;)

Tällasissa ns. tiukoissa tuomareissa tykkään kyllä siitä, että heillä linja pysyy eikä vaihtele koirasta toiseen rodun tai minkään muun vuoksi. Sen sijaan ns. lepsuilla tuomareilla tuntuu linja usein elävän, jolloin "hyvät koirakot" saavat suhteessa enemmän sanktiota kuin joku aivan onnettomasti suoriutuva. Sellainen ärsyttää ainakin mua. Tänään oli hyvin oikeudenmukainen arvostelu, joten onnea menestyneille ja suorituksiinsa tyytyväisille! :)

Mua kyllä hämäsi, kun oman suorituksen jälkeen jäätiin katsomaan kehiä ja kun toinen kehä saatiin valmiiksi, niin sen valtasi hirvee määrä kilpailijoita, jotka alkoi treenaamaan siellä. Ja siellä pyöri varmaan 20 koiraa joita riehutettiin, niille naksuteltiin ja vinguteltiin leluja. Aika kohtuutonta mun mielestä niitä koirakoita kohtaan, jotka viereisessä kehässä vielä teki koesuoritustaan! Pirkko onneksi sitten sanoikin siitä vinkulelujen vinguttelusta, mutta olisi saanut mun mielestä häätää nämä treenaajat kokonaan tai joku järjestäjien puolelta olisi voinut puuttua tähän. Mun mielestä tosi epähuomaavaista ja itsekästä niitä kohtaan, joilla vielä koesuoritus oli kesken. :(

Tän viikon treeneistä en muuta nyt jaksa kirjoitella, mutta tiistaina oli treenit Mouhijärvellä ja meni oikein kivasti molemmilla, Ukolla hieman ongelmia saksalaisessa kun pitäisi mua kohti hypätä, mutta jos olin kunnolla pois alta, niin sujui paremmin. Keskiviikkona ei ollut treenejä. Torstaina käytiin wuf-hallilla tekemässä hyppytekniikkaa. Yhden harjoituksen olin jotenkin vahingossa unohtanut, joka itse asiassa olisi Jerikolle ehkä tärkein, eli ns. vauhdittoman korkeuden harjoitus, jossa yhden matalan hypyn jälkeen korkeampi okseri. Hyppyytin nyt Jerikoa tässä 60 cm muistaakseni, tekniikassa vielä hiottavaa. Sinänsä kyllä treeni meni tosi hyvin ja huomas, että pojat oli taas varmempia kun tehtiin lyhyeen aikaan toinen treeni. Oon ajatellut, että käytän noi wuf-hallin vuorot ihan puhtaasti hyppytekniikan ja pk-hypyn harjoitteluun, varsinaisia agilitytreenejä ei tarvita kolmea kertaa viikossa.. ;)

2 kommenttia:

Tiia, Riitti ja Käämi kirjoitti...

Hurjasti onnea!

Sirkku kirjoitti...

Nyt vasta ehdin tulla katsomaan, kuinka teillä kävi kokeessa. Paljon onnea ykkösestä! Mäkin tykkäsin paljon tuomaroinnista – tarkkaa mutta tasapuolista :)