sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Toinen LUVA

Eilen piti olla alueellisen valkun treenit, mutta jäi sitten mun osalta väliin. Samoin jäi väliin suunnitellut jälkitreenit. :( Aamulla jotenkin kylkeä sängyssä kääntäessä iski aivan järkyttävä noidannuoli niskaan, en pystynyt päätä kääntämään yhtään mihinkään, saati sitten nostamaan, piti ihan käsillä auttaa. Onneksi sain lääkkeitä avuksi ja niinpä sitten vedinkin kunnon annokset särkylääkettä ja lihasrelaksantteja, nukuin päivällä pitkät päikkärit enkä tehnyt yhtään mitään. Tänään aamulla aloin olemaan sitten jo voiton puolella, niskaa pystyi kääntämään sivusuunnassa ihan ok, tietyt liikkeet edelleen sattui, mutta kisoihin oli päästävä! ;) Kesken kisojenkin piti välillä tankata särkylääkkeillä, mutta onneksi ne auttoi niinkin hyvin!

Ukon kanssa ensin kaksi rataa. Ensimmäisenä ratana Minna Räsäsen tekemä hyppyrata. Tosi kiva rata, ei voi muuta sanoa. Ja 2,5 viikon treenitauon jälkeen Ukko teki tosi hienosti töitä ja on nyt selvästi nostattanut vauhtia. Edelleenkin oli vähän sellainen hölköttelyn maku, Ukosta löytyy huomattavasti enemmänkin potkua, mutta tälläkin menolla etenemäksi ihan kelpo 4,24 m/s, aika -11,60. Niin ja joo, LUVA tuli, sijoitus 2.! :)


Toinen rata oli Johanna Wütrichin tekemä agilityrata. Tämäkin varsin kiva rata ja Ukolla hyvä meininki, joskaan ei ihan niin hyvä kuin edellisellä radalla. Etukäteen jännäsin keppejä, jotka oli radan lopussa mutkaputken ja yhden hypyn jälkeen. Pelkäsin, että Ukko paahtaisi niistä ohi. Niinpä sitten tein idioottimaisen virheen, jonka suhteen olen aikas pettynyt itseeni. :( Jarrutin Ukkoa tosi voimakkaasti ja myöhään ennen hyppyä, niin että vielä hyppyyn lähtiessä Ukko katsoi mua ja rima tuli alas. Kepit Ukko pujotteli virheettä ja hyvää sykettäkin alkoi löytyä, ja kaksi viimeistä hyppyä Ukko haki tosi hyvin vaikkei olleet linjalla! Ilman tuota mun puuttumista asiaan oltaisiin varmaan nykyään 2-luokassa. :( Jerikon kanssahan en oo koskaan tollasia hölmöyksiä tehnyt, vaan aina sitten vaan käskyttänyt keppejä ajoissa. Miksi siis en Ukollekin heti putkesta käskyttänyt keppejä? Harmittaa! Etenemä tällä radalla 4,08 m/s, aika -13,70.


Sitten käytiin kotona välissä, ruokaa naamariin, pieni lepo ja koiran vaihto ja uudelleen kisapaikalle. Ensimmäisenä Markku Kaukisen tekemä hyppyrata. Suunnittelin hyppysuoralle aika rohkean persjätön ja pidin kiinni siitä, että sitä yritän vaikka kukaan muu ei moiseen uskaltautunut. :D No, enhän mä sitten ehtinyt. Tai melkein ehdin. Jos olisin vaan tehnyt persjätön ajoissa valmiiksi, vaihtanut ohjauspuolen ennen kuin Jeriko ponnisti, olisi Jeriko saattanut ehtiä ymmärtää vaihtaa puolen ja persjättö olisi saattanut juuri ja juuri onnistua.. :D Nyt kuitenkin tämän seurauksena kaksi rimaa alas. Ensi kerralla juoksen vaan kovempaa ja teen persjätön rohkeammin. ;) Etenemä 4.40 m/s, aika -6,05.


Toisena sitten Jari Helinin tekemä agirata. Kaikki rimat 65 sentissä. Alun takaakierrättelyt tuotti vähän päänvaivaa, arvoin vielä rataantutustumisen jälkeen niistojen ja palkkovalssi-viskileikkauksen välillä, mutta niistot tuntui lämmitellessä toimivan paremmin, joten tein niillä. Hyvin lähti rata käyntiin, mutta joku hassu kömmähdys tai takajalkojen unohdus kävi Jerikolla renkaalla, kun takajaloilaan rikkoi renkaan. Puomin ylösmenolta kontaktivirhe, näähän on aina ollut vähän siinä ja tässä Jerikolla, mutta oli ensimmäinen kerta kun niistä todella tuli virhe. Loppua kohden rata meni tosi hyvin, kunnes sitten keinulla Jeriko vapautti itsensä vähän liian aikaisin, olin myöhässä enkä juossut riittävän vahvasti päälle ja takaakierto tokavikalla esteellä jäi tekemättä ja tästä HYL.


Kontaktit (siis alastulot) on nyt nopeutunut huomattavasti ja tämä kontakteilta "karkaaminen" on ollut tiedossa, että tulee varmaan jossain vaiheessa eteen. Olen kuitenkin halunnut keskittyä kerralla vain yhteen asiaan, mikä tähän mennessä on ollut nopeus. Nyt sitten pitää pikku hiljaa alkaa harjoittelemaan myös kontakteilla pysymistä. ;) Niin ja putkijarruja pitäis kans treenailla, vähän nimittäin tolla ekalla radalla valui toi Jerikon käännös.. ;D

Kivat kisat oli ja eritysen tyytyväinen olen Ukon kasvaneeseen vauhtiin. Ukon liikkuminen ja hyppääminen on kyllä niin ihanan vaivatonta, että sitä on ilo katsella. :) Sitten kun varmuus vielä kasvaa Ukko varmasti lähtee ihan tosissaan tykittämään, ja silloin mulle taitaa tulla "vähän kiire". ;)

1 kommentti:

Emmi kirjoitti...

Hauska yhteensattuma, mekin tehtiin eilen LUVA ja kaksi nollaa :D Onnea teille toisesta nousunollasta, pian te siellä kakkosissa viiletätte!