torstai 1. elokuuta 2013

Hyvä kakkonen

Tätä ei tietenkään lähdetty hakemaan ja matkaan mahtui myös pari ei niin hyvää hetkeä, mutta loppujen lopuksi olen tosi tyytyväinen tän päivän saldoon. Oltiin Tamskin kokeessa, jossa tuomarina Ralf Björklund, kokonaispisteet 245,5 ja niillä 3. sija, 1-tuloksia ei tullut ollenkaan. Nyt ei ollut valitettavasti kuvaajaa läsnä. ;)

Ensin paikallaolot.
Paikalla istuminen 10: Jätössä tuntui, että Jeriko oli vähän kuutamolla ja mietin, että istuukohan, mutta siellä se oli skarpin näköisenä mua odottamssa. :)
Paikkamakuu 9: Jätössä meni tosi vinoon maahan ja samassa asennossa oli mun palatessa. Ei siis muuta valitettavaa, hyvin odotti omat käskyt vaikka oltiin rivin viimeisenä ja siis vaikeampia eli maahanmeno-käskyjä joutui kuuntelemaan kaksi aika terävää käskyä ennen omaa.



Ensimmäinen osio yksilöliikkeistä oli vähän tahmainen. Tai osittain meni hyvin, mutta kaksi viimeisempää liikettä enemmän tai vähemmän penkin alle.

Metallinouto 9: Jeriko meinas itse asiassa ennakoida liikkurin käskystä, mutta ennakointi oli niin pieni että en tiedä tuliko pistevähennys siitä. Luulisin, että ennakoinnin aikomisesta Ralf olisi ottanut enemmänkin jos olisi huomannut, nyt taisi lähteä pistettä siitä, kun palautuksessa lähti ensin ravilla ja nosti sitten laukan ennen hyppyä.

Tunnari 8,5: Pistevähennykset varmaan vauhdista, koska muuten suoritus oli tosi hyvä. Oma oli 3. vasemmalta, Jeriko meni ensin 2. kapulan luo ja otti jo siitä heti hajun vierestä, kävi nappaamassa oman ja moitteeton luovutus ja siirtyminen perusasentoon. Muistaakseni laukalla meni ja tuli, mutta ei se mikään vauhdikas ollut, että liekö siitä sitten pisteet pois... Siitähän voi sitten olla montaa mieltä missä viretilassa ja millä tyylillä tunnistuskapuloille pitää/kannattaa mennä... ;)

Kaukkarit 5: Sarja oli hassu i-s-i-m-s-m. No, ei siinä mitään, ollaan me joskus näinkin tehty vaikka siitä onkin aikaa, kun liikkurikurssilla kerrottiin että muut sarjat on jäämässä uusista säännöistä pois ja vain s-i-m-i-s-m ja i-s-m-s-i-m tulee jäämään.. Jonka jälkeen olen siis teettänyt vain kahta viimeksi mainittua.. Liikkuri jäi myös koiran taakse millaista ei ole koskaan harjoiteltu, en kyllä näkis niinkään että Jeriko olisi osoittanut siitä paineistuvansa, mutta joudun tuplakäskyttämään joka tapauksessa toisen istumisen sekä toisen seisomisen. Jumittamiseksi  meinasi siis mennä.

Ohjattu nouto 5: Jeriko meinasi mennä suoraan kapulalle ja vielä väärälle, kun oikeaa piti lähteä noutamaan ja vasemmalle oli menossa. Pysäytyksen jälkeen yritin korjata merkille, koska Jeriko oli niin sivussa, mutta Jeriko paineistui tästä jotenkin ja lähti tulemaan luimistellen mun luo. Johtuu varmastikin alkuviikon treeneistä, kun tuli jotain virhettä kans merkillä ja mulla oli jotenkin pinna tosi tiukalla ja treeneissä paineistin Jerikon sitten siitä merkistä. :( Kuitenkin nyt pelasin tilanteen sinänsä hyvin, että annoin Jerikon tulla kunnolla kohti ja vasta kun se todella katsoi mua hymyilin ja sanoin vaan rohkaisevasti uudelleen merkki ja sillä sitten Jeriko menikin merkille ja nouto ihan hieno. :)



Kahdesta liikkeestä kuitenkin jo vitoset = sama kuin nollais jonkun liikkeen = toiveet ykkösestä meni jo siinä. Eniten kuitenkin harmitti Jerikon mielentila ja yritin sitä vaan tsempata ja kehuin kaikista liikkeistä meni miten meni. Pelotti vähän, että miten toinen liikesarja menee ja vaihdoin sitten palkankin lempipalloon. Päätavoitteena saada nyt sitten hyvää tekemistä ja toiveena saada kakkonen räävittyä kasaan.

Luoksetulo 9: Vähän vauhdikkaampi olis voinut olla, mutta napakat pysähdykset.

Zeta 5,5: Järjestys seiso-maahan-istu. Seiso-istu erottelun kanssa on nyt taisteltu ja oli ihan 50-50 että mitä tulee tapahtumaan. Seisominen ja maahanmeno hyvät ja seuraaminen ja seuraamiseen lähdöt tosi hyvät, mutta istuminen meni sitten taas seisomiseksi. Seuraamisosiot oli kuitenkin tosi hyvät, että siihen nähden vähän heikot pisteet...

Ruutu 9,5: Merkki ei ollut mun silmään sinänsä hyvä, koska jäi merkillä vajaaksi, mutta aivan sääntöjen mukainen eikä kukaan sitä tiedä, että itse vaatisin tikkusuoraan taakse menoa. Lähti kuitenkin merkille hyvin, hyvin ruutuun ja nyt käskytin suoraan maahan, kun en halunnut ottaa mahdollisia pistevähennyksiä siitä jos/kun Jeriko menee maahan "stop"-käskyllä. Treenaillaan sitä ruutuun seisomista sitten joskus toiste. ;) Mutta siis kaiken kaikkiaan hieno suoritus.

Seuraaminen 6,5: Pisteet kertoo toista, mutta tähän olin aivan älyttömän tyytyväinen! Ensimmäisen osion laamailun jälkeen toisen osion Jeriko oli tehnyt hyvällä vireellä ja seuraaminen oli parasta mahdollista: joka askeleella tunsin kevyesti suupielen reidessä ja tiesin siitä, että Jerikolla pysyi kontakti koko ajan. Ei poikittanut, ei painanut, ei päästänyt pihaustakaan, mutta koko ajan innolla mukana, varsinkin täyskäännöksissä oli niin hyvä, että mietin mennessäni, että onko koskaan treeneissäkään tehnyt niitä ihan noin hyvin?? :D Myös hitaassa seuraamisessa Jeriko oli koko ajan aivan yhtä lailla mukana. Menin sitten vaan pää pystyssä ja virnuilin hullun lailla, turvallinen olo mennä koiraan katsomatta, kun kevyesti koko ajan tuntee suupielen ja tietää, että se on mukana ja hyvällä fiiliksellä. :) Kaksi selvää virhettä kuitenkin tuli: hitaasta seuraamisesta pysähdyksessä jäi seisomaan viereen eikä istunut ennen kuin liikkuri pisti jo jatkamaan; ja peruutusaskeliin lähdössä oli just jotenkin herpaantunut niin, että tuli vähän perässä uudelleen perusasentoon. Näitä kahta virhettä lukuunottamatta seuraaminen oli kuitenkin edellä kuvaamaani ja trust me, mä kyllä erotan poikittavan ja painavan seuraamisen suorasta, kun Jeriko on niitäkin niin paljon harrastanut! ;) Ei kuitenkaan ilmeisesti ollut Ralfin mieleen, mutta pisteistä viis, mä olin aivan älyttömän tyytyväinen ja oli ihanaa lopettaa koe tollaseen suoritukseen, kun voi todella sydämensä pohjasta olla tyytyväinen ja kehua. Vaikka kuinka kehuis kaikista liikkeistä, niin kyllä koira sen huomaa millon sitä todella tarkoitetaan. ;) Ja nyt siis loppui koe parhaaseen mahdolliseen fiilikseen alun kankeudesta huolimatta.

Jatkossa sitten vaan lisätään tokotreenien määrää tästä max. kerta viikkoon tahdista pariin kertaan viikossa, tehdään paljon motivoivaa treeniä ja vähän liikkeenomaisia. Erityisesti merkille motivointia ja periaatteessa voisi kokeilla sitäkin ennen seuraavaa koetta, ettei tekisi kokeenomaista treeniä ollenkaan, koska ne aina vähän jotenkin hajottaa tota pakkaa.. Vaikka olis muuten jo saanut tosi hyvän motivaation merkille, niin kun kerran lähettää siitä noutamaan niin Jeriko ajattelee taas vaan merkin ohittamista... ;)

Ei kommentteja: