lauantai 27. heinäkuuta 2013

Ukon virallisten agikisojen korkkaus

Ukko täytti tiistaina 1,5 vuotta ja tänään korkattiin viralliset agilitykisat. Tea lähti matkaseuraksi ja kuvaamaan, sekä tuomaan onnea. ;) Paikalla oli myös Satu ja Trip metsästämässä viimeistä ykkösten nollaansa. Ihan parhaassa iskussa en taaskaan ollut (oliko Jerikon viimeisimmät kisat, kun mulla oli jalat kickbikesta sairaan kipeenä..?), kun jostain käsittämättömästä syystä tällä viikolla yhtäkkiä tuli oikean jalan säärilihas aivan älyttömän kipeeksi. Aamulla olin ottanut kunnon särkylääketujauksen ja uuden paukun ennen ekaa rataantutustumista, mutta rataantustumisessa vielä jokainen askel tuntui ihan hirveeltä. Onneksi kuitenkin särkylääke alkoi vaikuttamaan siinä ennen omaa rataa ja adrenaliinikin toki auttoi asiaa, että pystyi ihan normaalisti suoriutumaan. :)

Ekalta radalta saatiinkin heti nolla, sijoitus 3. Ukko teki omaan tyypilliseen tyyliinsä, melko rauhallisesti, mutta tarkasti ja huolella. Rimojen tiputtelu ei ainakaan ole ongelma. :D Keinu oli varmaan vähän kevyempi kuin mitä ollaan nyt tehty, kun Ukko meinas vahingossa juosta siitä läpi. Lisäys: itse asiassa videota katsottuani huomasin, että kuulostaa vain siltä kuin sanoisin virheellisesti keinulla "kiipee" enkä "keinu".. En tiedä mokasinko oikeasti näin, vai kuulostaako vain siltä, mutta selittää hyvin Ukon arviointivirhettä. Olihan se tosi hilkulla ettei siitä tullut virhettä, kuten Satu sanoikin. Mutta eihän tohon voi olla kuin tyytyväinen ensimmäisenä starttina. :)


Toinen rata olikin paha. Radalla oli sekä pöytä että pussi, molempia esteitä ollaan tehty tosi vähän ja pussia vain YHDEN kerran alueellisen valmennuksen treeneissä. Silloin se meni hyvin ja Ukko oppi nopeasti pussin idean eikä tuntunut arkailevan ja tehtiin radassakin, mutta kun oli vaan yksi treeni alla ja yhdellä ainoalla pussilla, niin kyllähän sen tiesi, että se voi olla ongelma. Pussia ei tosiaan ollut wuffin hallilla ollenkaan, eikä talven aikana tehty kertaakaan pussia Ylökkinkään treeneissä vaikka sitä toivoin... Myöskään Somerolla ei nyt ollut pussia käytettävissä. Pöytä sentään oli wuffin hallilla ja sitä tein muutamia kertoja huvikseen. Ja onneksi pöytä löytyi lämppäesteistä! Alkurata meni hienosti, ja pöytäkin tosi hyvin, mutta sitten pussiin kaatui toinen nolla. Ukko ei uskaltanutkaan mennä pussiin enkä voinut sitä siitä kyllä tosiaan tällä treenimäärällä syyttääkään, pari kertaa kokeilin josko kuitenkin menis ja saisin sen kehuttua siitä oikein hurjasti sitten, mutta ei uskaltanut ja jatkoin sitten vaan suoraan maaliin.


Mutta ei siis mikään huono aloitus virallisille kisoille ja uskon, että Ukko nousee aika pian kolmosiin, niin saa sitten molempien koirien kanssa kisata samoissa kisoissa. Se ainakin olis tavoite! :D Ja vauhtia Ukolle tulee aivan varmasti lisää koko ajan, Ukossa on älytöntä räjähtävyyttä ja nopeutta kun se vaan on varma, että tekee oikein, joten kokemuksen myötä se varmasti tulee myös agilityyn. :))

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kertakaikkisen upeita ratoja! Hienoa! Me tähdätään samaan, nähtäväksi jää kuinka käy :)

Emmi kirjoitti...

No ei kieltämättä huono aloitus agilityuralle, kun ekalta radalta nolla :D Onnea siitä! Voi kunpa mekin pian saataisiin niitä nollia, kun niiden keruu tuntuu monille olevan niin kovin helppoa :D Ehkä meidänkin aika koittaa vielä - toivottavasti myöskin pian.

Sabina kirjoitti...

Kyllä ne nollat tulee aikanaan. Kannattaa pitää vaan meno rentona ja asettaa tavoitteensa johonkin muuhun kuin niiden nollien tekemiseen, rata voi kuitenkin mennä tosi hyvin vaikkei nollaa tulisikaan. :) Ja meille Jerikon kanssa tuli heti kaksi nollaa yksistä kisoista, kun luovuin siitä nolliin keskittymisestä ja tuloskeskeisyyydestä. ;)

Maija kirjoitti...

Onnittelut nollasta!!