torstai 29. elokuuta 2013

Tokopohdintoja

Jeriko vietti maanantaina ja tiistaina lomaa eikä tehty mitään. Ukkokaan ei päässyt tekemään mitään, paitsi että käytiin tiistaina Laioksella. Ukolle on edelleen kiertymää rangassa vaikka ei kyllä mitään vakavaa. Kuitenkin mennään Laiokselle vielä kuukauden päästä, toivottavasti sitten ei tarvi enää hetkeen käydä. Rangan vinous näkyy kuitenkin Ukossa, kun käydään juoksemassa: alkumatkasta pystyy ravaamaan usein melko lailla suorana, mutta sitten kun alkaa väsyttämään Ukko alkaa juoksemaan aivan vinossa ja nimenomaan niin, että oikea takajalka jää kauemmaksi. Laioksen mukaan lantio olikin jumissa nimenomaan oikealta eikä oikean takajalan liike ollut täysi, joten ilmeisesti Ukko kompensoi tätä väsyessään juoksemassa lantio vinossa, kun vasurilla vielä pystyy venyttämään pidemmälle. Ja kai se huomaamani tukijalan heikkous oikeaa jalkaa nostaessa myöskin liittyy samaan asiaan... Aloin kuitenkin tämän pohjalta miettimään, että voiko tuo vinous osittain olla seurausta huonopannan käytöstä ja siitä, että Ukko toisinaan kuitenkin vähän nojaa siihen..? Ainakin Laios oli nyt sitä mieltä, että kiertymä lähti nimenomaan niskasta/kallosta ja hoiti sieltä, joten sopisi kuvioon.. En kuitenkaan tullut kysyneeksi. Joka tapauksessa päätin jättää kuonopannan käytön nyt tähän, katsotaan olisiko sillä vaikutusta.

Eilen kävin päivällä tekemässä pienen pienet fiilistelytokot Kyötikkälässä. Jerikolle aluksi ruutua niin, että naksutin ja palkkasin makkaralla virittelyssä kun Jeriko merkkasi ruutua. Sitten vein Jerikon merkille ja lähetin ruutuun, jossa vinkutennispallo oli valmiina. Näitä ihan pari toistoa. Sitten pari toistoa metallinoutoa aivan matalalla esteellä vauhtipalkkana ja hitsiläinen, kun Jeriko lähtikin tulemaan vauhdilla. Viimeisen kun meinas ottaa loppuun asti, niin Jeriko meinaskin porhaltaa musta ohi ja pudotti kapulan odottaen palkkaa. :D Toisella yrittämällä meni sitten oikein. Näiden jälkeen pidin jo pienen tauon ja otin Ukon kanssa pari ruutuun lähetystä ja pari palkkausta hypyltä, kunnes sitten muistin ettei mun pitänyt tehdä sen kanssa, kun oli Laioksella juuri käynyt! :D

Jeriko pääsi sitten vielä tekemään ohjatun merkkiä. Kapulat hieman hautautui pitkään ruohikkoon, mutta merkki meni hienosti. Lähetin vielä noutamaankin siitä ja hienosti Jeriko suoriutui vaikkei ensin erottanut kapuloita. Selkeästi kuitenkin haki, että mikä on reunimmainen eikä tyytynyt ensimmäiseen jonka bongas. Meinasin sitten tämän perään tehdä puun kierrätyksiä ja siitä stoppeja, mutta Jeriko oli yllättäen jotenkin tosi väsähtäneen oloinen, heitti puun varjoon makaamaan kieli vyön alla. Paistoihan silloin aurinko ja oli jotain 19 astetta, mutta ei Jeriko normaalisti noin äkkiä ole väsähtänyt! En tiedä mikä Jerikoa sitten vaivas, mutta otettiin pieni lepotauko ja tehtiin sitten niitä puunkiertoja ja stoppeja tosi onnistuneesti. Illalla vielä agitreenien yhteydessä Marjukka ja Sarit käskytteli maahan ja palkkailin Jerikoa kun pysyi perusasennossa. Alkoihan se paine hellittämään. :)

Tänään käytiin pitkästä aikaa tokoilemassa Tiinan kanssa ja tehtiin Jerikolle kenraaliharjoitus. Ekana ohjatun merkkiä jolle Tiina oli vienyt jo tennispallon, kun hain Jerikoa. Tehtiin ihan käskytettynä kokonaan ja sitten Jeriko saikin yllättyä, kun merkin takana olikin pallo. ;) Toinen lähetys vielä ja hienosti meni! :) Sitten ruutuun lähettäminen, missä myös oli vinkutennispallo valmiina. Teki hienon suoran merkin ja hienosti vauhdilla ruutuun. Tämä jäi yhteen toistoon. Pari palkkausta vielä, kun Tiina käskytteli maahan ja selvästi on tässä jo Jerikolla itsevarmuus kasvanut eikä niin paineistu käskytyksistä. Vikana jäävistä istumista ja seisomista. Ensin istuminen, mikä menikin seisomiseksi. Toisella onnistui ja siitä palkka. Sitten seisominen ja palkka ja vielä istuminen onnistuneesti ja se oli siinä.

Tiinakin nyt kommentoi, että Jeriko oli jotenkin vaisu hänen mielestään ja vaikka ei ollutkaan yhtä väsähtänyt kuin eilen, niin olen kyllä samaa mieltä. Mietin jo eilen, että onko Jerikolla kuitenkin jotenkin viikonlopun jäljiltä nestehukkaa, kun oli kuitenkin pitkät ja rankat päivät, vaikka kyllä juotin Jerikoa niin paljon kuin se vaan suostui juomaan... Ja onhan tässä ollut jo kaksi vapaapäivää ja vettä koko ajan tarjolla, mutta silti se on ainut selitys joka tulee mieleen tollaiselle poikkeavalle väsähtämiselle... Joka tapauksessa pitää vielä kyllä venytellä Jerikoa jos sieltä löytyiskin jotain syytä.. Toivotaan että ei! Kuitenkin olen nyt ylipäätään pitänyt aina viikottain vähintään 1-2 vapaapäivää, mikä on kuitenkin enemmän kuin kesän aikana keskimäärin, joten en oikein uskois että tää mitään yliväsymystäkään on, jollei se sitten voi tulla jälkikäteen... Joka tapauksessa nyt on tehty viimeistelytreenit tosi lyhyinä fiilistelyinä ja toivotaan, että fiilis on hyvä sunnuntaina! Jos nyt saatais se viimeinen 1-tulos, niin olen ajatellut meidän vihdoin siirtyvän taas jäljen ja pk-tottiksen pariin ja että pidetään tokotaukoa ihan reilusti ja aletaan liikkeitä hiomaan taas vasta ensi vuoden SM-kisoja varten hyvissä ajoin.. Toivon mukaan siis Jerikon osalta toko jää tauolle sunnuntain jälkeen.

Ukon kanssa on nyt vähän kaksijakoiset fiilikset. Olen SM-kisojen jälkeen ollut vähän sillä ajatuksella, että heitän kirveen kaivoon kisa-ajatusten suhteen. Vaikka sitten olenkin Ukolle tokoa treenannut, niin koetavoitteet on haudattu täysin. Ja treeneissä Ukolla onkin huippuhyvä fiilis ja into tehdä, Ukolla on sellaista hulluutta ja intoa, joka Jerikolta puuttuu ja voisi kuvitella, että Ukosta saisi hienon tokokoiran. Ainakin jos se kokeessa pystyisi suorittamaan samalla tavalla, niin se olis jo tosi näyttävää ja hienoa menoa. Mutta jotenkin kai pelkään, että jos menen kokeeseen Ukon kanssa, niin joudun taas pettymään ja Ukko tekee samat kuin ennenkin, eli feidaa henkisesti aivan täysin ja saan kalastella sen huomiota koko kokeen läpi... Kai tässä on vähän sekin aspekti, etten halua tulla enää nolatuksi sillä tavalla.

Ja silti Ukko oli nytkin aivan huippu treeneissä. Aivan raivoisa pallonsa perään, seuraaminen oli tosi hyvää ja innokasta ja ainoastaan juoksuun lähdössä tuli pienen pieni erkaneminen, kun Tiina käskytellessään lähti mukaan rinnalle juoksemaan. Tosi nopeasti Ukko senkin kuitenkin selvitti ja jatkoi upeeta seuraamistaan! Takapäänkäyttä käännöksissä on Ukolla kyllä huikeen hyvää! Luoksetuloon on myös tullut hirveästi vauhtia, eikä Ukko nyt ainakaan ollenkaan katsellut mua sen näköisenä, että aikoisi jähmiä. Hieman laajan kaarroksen teki sivulle tuloon, mutta tuli kuitenkin hyvällä vauhdilla. Liikkeestä seisominen ei liikkuroituna meinannut oikein luonnistua, kun ei olla sitä hetkeen tehtykään. Ukko meinasi ennakoida Tiinan käskyä ja alkoi jo siitä käymään maahan. Ei tarvittu kuitenkaan kuin yksi korjaus, että kutsuin uudestaan seuraamaan ja sen jälkeen ei silmäänsä räpäyttänyt Tiinan käskytyksille ja kuunteli hyvin stoppikäskyn. Odottaessa oli hieman levottomat jalat, mutta kuten sanoin, tätä ei olla kokeenomaisena tehty, kun en ole kokeisiin menoa suunnitellut.

Tiina oli kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että Ukon kanssa pitäisi kokeeseen tähdätä, hioa paketti kuntoon ja antaa mennä. Ja ottaen huomioon minkä vaivan olen Ukon eteen nähnyt, niin tavallaan ajatus houkkuttaisi. Mutta sitten se pelko siitä, että menee taas laamailuksi hirvittää. Olen kuitenkin nyt ehkä sillä kannalla, että aletaan treenaamaan sillä ajatuksella, että jos joskus tässä kokeeseen meniskin ja katsotaan miltä alkaa näyttämään. Sellainen muutos tässä nyt tehdään ainakin kokeilumielessä, että hieman alan omaa aktiivisuuttani laskemaan ja edellytämään Ukolta että tekee hommia mun kanssa eikä niin, että mä teen kamalasti töitä ja pidän virettä yllä. Tässä on ehkä vähän tullut vahvistettuakin Ukon laamailua, jos laamailu saa mut vaan aktivoitumaan.. Tästä lähtien Ukko siis päätyy autoon jos ei huvita treenata. Ainakin lampailla viimeksi huomasin sen, että kaari kyllä aukes oikein nätiksi, kun mulla alkoi pinnan palamaan ja oikeasti vaadin. Tämä saa ajattelemaan, että ehkä Ukolta olisi jo aika ylipäätään alkaa vaatimaan asioita. Ehkä Ukko on päässyt liian pitkään liian helpolla...
Vire siis runsaalla palkkaamisella on nyt aivan huikeen hyvä, mutta aletaan pikku hiljaa hakemaan sitä, että Ukko itse kantaisi virettään vaikkei joka välissä pallo lentäisikään ja katsotaan riittääkö rohkeus lähteä joskus Ukon kanssa vielä tokokokeeseen...

1 kommentti:

Mirkku kirjoitti...

Nova kulkee ravissa myös vinossa, mutta siihen on syykin: sen sääriluut on suhteessa pidemmät kuin reisiluut. Tämä aiheuttaa sen, että ravissa takaliike tulee sen verran eteen, että takatassut osuu vähän etutassuihin, ja sitä Nova "korjaa" siirtämällä takapäätä vähän vinoon. Tosin kummalle puolelle vaan suunnasta riippuen. Kävellessä tätä ei onneksi kuitenkaan tapahdu.