keskiviikko 7. elokuuta 2013

Lomalla

Mä olen ollut jo viime viikon lomalla, mutta nyt Mattikin jäi sitten lomalle. Maanantaina ajeltiin yhdessä Riihimäelle ja käytin pojat Laioksella, ja Matti pyöri Riksun kylillä sillä välin. Paljoa ei kuulemma ollut nähtävää. ;)
Jerikolla oli pienen pientä jumia lantiossa, mutta ei mitään harrastuskoiralle poikkeavaa ja hyvin aukes. Jerikolle ei sovittu uusintakäyntiä.
Ukolla oli lantiossa kiertymää ja vatsakalvoissa kireyttä oikeastaan koko rangan matkalla tästä johtuen. Laiokselle jäi vähän epävarma fiilis siitä mikä tässä oli muna ja mikä kana. Osittain tämän vuoksi mennään uusintakäynnille kuukauden päästä, sekä koska Ukko oli nyt ensimmäistä kertaa Laioksella ja haluaa kontrolloida miten hoidon tulos on säilynyt. Hyvin siis siinä käsitellessä sai jumit aukeamaan. Hyvä siis, että käytiin mutta ei mitään maata mullistavaa kuitenkaan kummallakaan. :)

Laios-keikan jälkeen ajettiin Pälkäneen kautta kotiin. Matti ensin vaihtoi autosta öljyjä ja mä tein Jerikolle harjoitushyppyestettä. Olin siis ostanut puurimn ja sinistä kangasta ja ompelin nyt kankaan rimaan. Tarkoitus siis tehdä kangaseste jossa rima on vaan kannattimilla  ja putooa jos koira siihen koskee: turvallisempaa harjoitella ja toisaalta ei ainakaan edesauta esteestä ponnistamista tms. ;) Mietin, että miten kangas saadaan pysymään paikallaan tuulessakin jos ei ole kiinteästi kiinni, mutta isän vaimo sitten keksi, että ompelen helmaan taskut ja sinne muutama kivi painoksi. Nerokasta! ;)

Iskä sitten yritti huoltaa meidän jarruja joiden vuoksi ei auto mennyt katsastuksesta läpi, mutta mentiin ojasta allikkoon kun siellä olikin jarruissa joku mäntä ihan jumissa ja sitten jäi vuotamaan jarrunesteet pihalle. Huoltamokeikka siis kutsui, mutta tiistaiaamuna soitellessa ei todellakaan onnestanut. Onneksi kaverin mies on automekaanikko ja töissä varaosaliikkeessä, josta sitten nappas töistä lähtiessä varaosat mukaan ja korjasi jarrut illalla. Oli tosin aika jännä matka ajella Kutalaan, kun ohitustieltä Nokiantielle liittyessä kiihtydyskaistalla ajotietokone alkoi yhtäkkiä huutamaan "STOP! Break fault" Ja jarrut tosiaan toimi silleen vähän heppoisasti ja pariin kertaan matkan aikana lisättiin jarrunestettä. Mutta hyvin se meni kun varovaisesti ajoi, vaikka vastaan tietenkin tuli hälytysajossa olevaa ambulanssia jne. ;)

Mutta jarrut tuli kuntoon, kiitos Ollin! Ei noi pojat kyllä mitään ääniarkoja ole, kun Olli alkoi irrottamaan renkaista pultteja koneella, joka piti aivan älytöntä meteliä, niin Jerikoa olisi kiinnostanut tulla ihan viereen katsomaan, että mitä täällä tehdään. :D Ja kun käski sen siitä pois niin molemmat pojat kävi makaamaan auton puskurin eteen.

Tänään tultiin mökille. Alkuun oli ihan aurinkoista, mutta sitten on sadellut. Mutta ei se haittaa vaikka sadepäivääkin viettää mökillä, kyllä se aina kaupungissaolon voittaa. ;)
Huomenna lähdetään Keskiselle käymään, katsotaan mitä sieltä tarttuis mukaan... Hain muuten tänään postista vetoadapterin, tarkoituksena alkaa käyttämään sitä polkupyörässä. Pitkään haaveilin kickbikesta ja aattelinkin, että ostan kesällä, mutta nyt tuntuu ettei rahat riitäkään, kun pitää syksy elellä ilman opintotukia.. :/ Mutta tänään sitten kuulin käytettynä myytävästä kikkarista, jossa kyllä siinäkin hintalappu oli aika korkeella, katsotaan nyt sitten miten käy..


Ukko katselee telkkaria keinutuolissa


Viikonloppuna on Jerikolla paimennuskisat sekä pitkästä aikaa agilitykisat! Odotan kyllä tosi innolla, että päästään Jerikon kanssa taas radalle! :))

Ei kommentteja: