keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Vitosvaihde silmään

Tällä viikolla on mennyt agilitytreenit tosi hienosti! Ei että kun on ollut kivaa. :) Jeriko on löytänyt vitosvaihteen ja tekeminen on ollut ihan erilaista kuin ennen. Virheitä ja väärille esteille lähtöjä on kyllä varmaan tullut myös aikaisempaa enemmän, mutta lähteepähän sitten täysiä tekemään omaa rataansa eikä vaan hidastele ja ihmettele, että mihin pyydän sen menemään. Jos ohjaan paskasti niin sitten voi syöksyä jonnekin vääräänkin paikkaan, pääasia että mennään täysillä. ;) Vauhtia on siis löytynyt huomattavasti lisää ja ylipäätään tekemiseen asennetta. Jes!

Tiistaina Päivin treeneissä oli oikein mukava vauhdikas rata, paljon ohjaamista mutta sai juostakin ja siitä tykkäsin. :) Lähdössä tulin kolmannelle esteelle, toinen ja kolmas suorassa kulmassa ensimmäiseen nähden, ohjasin siis kolmannelta kakkosenkin ja vaikka aluksi mietin mitenköhän onnistuu niin hyvinhän se meni. Loppuradasta oli myös kohta jonka onnistumiseen oli erityisen tyytyväinen: muurin jälkeen hyppytakaakiertona ja sitten taas hyppy alkuperäiseen menosuuntaan, puolen vaihto ja ohjaus kepeille avokulmaan niin että koira kääntyy kepeille melkein 180 astetta. Muurin jälkeinen hyppy ohjattiin saksalaisella ja olen todella tyytyväinen siihen kuinka hyvin sain sen onnistumaan! Itse asiassa varmaan ensimmäistä kertaa kunnolla tajusin miten se pitäisi tehdä! :D Joka tapauksessa onnistui joka kerta ja tosi hyvin Jeriko tuli mukana. Keppien avokulma onnistui myös todella hyvin, yhden ainoan kerran Jeriko lähti väärään väliin. :)
Ja kun muutenkin meni hienosti ja Jeriko oli hyvällä vireellä, niin lisäksi Jerikon kunto tuntui riittävän edellisiä treenejä paremmin ja jaksoi loppuun asti tosi innolla tehdä. :)

Tänään Ninan oltiin Saran ja Theban kanssa kaksin! Kaksi koiraa kennelyskässä ja kaksi muuta perunut muista syistä. Mutta eipä haittaa kun on paljon rata-aikaa. ;)
Treeneissä kolme erilaista 11 esteen radan pätkää. Jeriko oli tänäänkin tosi innoissaan ja vauhdikkaana. Virheitäkin toki tuli, mutta myös tosi hienoja suorituksia ja puhtaita ratoja. :)
Pääsin tässäkin kokeilemaan saksalaista, mikä meni hyvin. Kahdessa radassa oli myös lähdössä ohjaus pakkovalssi-jaakotus, kun ensimminen hyppy suoraan, toinen takaakierrolla ja kolmas taas menosuuntaan. Esteet ei ollut mitenkään linjassa keskenään, aika vaikea ohjaus, mutta kakkoselta hienosti sain Jerikon tulemaan ja kääntyi taas tosi tiiviisti ja näppärästi. :)

Jerikon uudestaan löytynyt into tuotti sitten ongelmia, kun Jeriko lähti omia aikojaan puomille (puomin lähtö seinää vasten eikä muitakaan esteitä tarjolla), Jeriko ei olisi oikein malttanut odottaa mun ohjausta vaan olisi lähtenyt puolille jo sen sivusta jolloin tietty herkästi kontaktivirheitä. Otettiin tätä sitten ihan erikseen, että palkkasinkin ennen puomia, kun sain Jerikon "täällä"-kutsulla kääntymään/kuuntelemaan. Herkästi meinasi kyllä silti rataa tehdessä mennä omia aikojaan eikä malttanut kuunnella. Hassu ongelma, ennen on kuunnellut liikaakin ja jäänyt hitaaksi, nyt on sitten päättänyt että voisihan sitä itsekin päättää miten sitä rataa tehdään. :D
Puomin alastulolla harjoiteltiin myös mun irtoamista ja että Jerikon pitää silti mennä päähän. Lelun kanssa meni ensimmäisellä kertaa tosi hyvin, mutta sitten alkoi vaanimaan lelua. Otin kosketusalustan käyttöön ja sitten Jeriko meni taas upean varmasti täysillä suoraan päähän, oikein syöksyi alas ja pyssäsi kuin seinään. Ei tosin laittanut jalkojaan alustalle niin kuin pitäisi, mutta eipä sen sitten väliä kun pääasia että teki kontaktin upeasti vaikka irtosin! :D

Olikin sitten erityisen hienoa, että meni tällä viikolla näin hyvin ja alkoi taas löytyä oikea tekemisen meininki molemmille, kun sunnuntaina on kisat Hyvinkäällä. Seuraavana lauantainakin Hyvinkäällä kisat. :) Toiveikkaana lähdetään! :)
Tokokokeita sitten onkin vähemmän, seuraava koe kohtuuetäisyydellä mihin päästään on vasta 28.4. :( Pitkä aika siis siihen, vaikka olisi ollut sellainen fiilis että olisi voinut vaikka heti mennä uudestaan yrittämään! Mutta eipä siinä sitten mitään, varmaan silleen rauhakseen treenaillaan tai pidetään tokosta taukoakin ja sitten muistutellaan lähempänä koetta. Tylsä homma kyllä, kun on vasta silloin. :(
Agilitystartteja suunnittelin tähän väliin sitten, mutta ei niitäkään ole ihan hirveästi mihin pääsisi. 22.4. onkin sitten Jerikon luonnetesti. :)

Täytyy vielä hehkuttaa kuinka reipas Lulukin on ollut. :) Sillä on ollut nyt taas jotain pissavaivaa (niitä on ollut nuorempanakin useaan otteeseen) ja nyt sitten vein Lulun Hervannan eläinlääkäreille. Lulu oli oikein reipas potilas ja antoi ottaa virtsanäytteenkin neulalla suoraan mahan läpi ilman minkäänlaisia vastaväitteitä tai rauhoituksia. On se vaan reipas! <3
Muutenkin Hervannan eläinlääkäreillä oli tosi hyvä palvelu, päästiin vastaanotolle ajallaan tai jopa pari minuuttia etuajassa, lääkäri (Tiina Tanskanen) oli todella mukava ja otti todella mukavasti kissapotilaan huomioon, rapsutteli ja teki tuttavuutta ihan rauhassa. Aikaisemmin olen tottunut siihen, että eläinlääkärit joko pelkää tai muuten inhoaa kissoja ja heti alkuun pistetään vaan rauhoitepiikke niskaan sen enempää tuttavuutta tekemättä. Ja kyllä huomasi mikä vaikutus oli tällä toimintatavalla, säästyttiin rauhoituksilta ja kaikki sujui oikein mallikkaasti. Jatkossa aion kyllä tarpeen mukaan käyttää vallan tuolla Hervannan eläinlääkäreillä, sen verran tyytyväinen olin! :)

Ei kommentteja: