sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kevätaurinkoa

Tänään oltiin Somerolla paimentamassa. Alun perin piti olla ratatreenit, mutta kun nyt kuitenkin vielä talvi jatkui pidempään niin ei ollut pellolle menemistä. Lampolan ulkoaitauksessa sitten treenailtiin oikein mukavassa keväisessä auringonpaisteessa. :)

Jeriko pääsi taas alkuun ottamaan lampaita pihalle, lampolaan työskentelemään tuli myös Ja (vai miten nimi kirjoitetaan? :)) joka oli juoksuissa, ilmeisesti sitten oikein hyvillä päivilläkin. Ei tämä varsinaisesti Jerikon työskentelyä haitannut, välillä kun osuivat aivan vierekkäin meinasi jäädä liiaksi haistelemaan toisen pyllyä, mutta pienellä murahduksella jatkoi hommia. Hyvin meni lauman ja seinän välistä, ei mitään ongelmaa missään vaiheessa. Hieno poika! :)

Jos ei juoksuinen narttu vielä sekoittanut Jerikon päätä, niin soppaan lisättiin sitten vielä pari Taimin ja Royn pentua juoksentelemassa aitauksen edessä. Klossnereille jäänyt pentu "Köpi" taisi pitää itseään aika uskottavana pikku jätkänä ;) kun murraili ensin Roylle ja sitten Jerikollekin vähän örräili. Mitäs Jeriko sitten keksii?? Nostaa kinttua yhden treenaajan jalalle!! Että sillä sitten näytti, että hän tässä on iso aikuinen uros vai?! Eikä se siihen jäänyt, hetken päästä sama juttu Sannan jalalle! Siitä kyllä sai sellaisen pöllyytyksen, että ehkä muistaa jatkossa olla keksimättä tollasia vaikka kuinka olisi juoksuinen narttu ja pentuja.. Huh huh, miten noloa!

Ensimmäisellä vuorolla otettiin häkitystä. Viime kerrasta on aikaa aivan hirveesti, eikä kaiken kaikkiaankaan olla paljoa häkitystä harjoiteltu. Mutta hienosti kyllä meni, Jeriko oli hyvin kuulolla ja malttoi tosi hyvin odottaa ja liikkui juuri sen verran kuin pyysin. Pari kertaa häkitettiin lampaat ihan mallikkaasti. Poispäin ajoa myös pari pätkää, jotka meni tosi kivasti.

Toisella vuorolla oli tarkoitus treenailla suuntia ja lauman ympärillä pyörimistä, mutta hyvin nopeasti kävi selväksi, että Jeriko oli jo niin poikki, että turha yrittää mitään liian vaikeeta enää. Häntä alkoi nousemaan ja selvästi turhautui hankalaan treeniin, ja kun meni vielä haukahtamaan kaarelle lähetyksessä niin vaihdoin suunnitelmaa ja tehtiin vain peruskuljetusta. Se meni taas ihan hyvin ja paremmalla vireellä, turha tosiaan hakata päätä seinään jos toinen on jo aivan väsynyt. Jos ei pysty tekemään jotain oikealla vireellä niin parempi olla tekemättä ollenkaan ja jättää toiseen treenikertaan.

Mutta siis ihan kivat treenit, Jerikolla tosiaan oli periaatteessa kolme treenivuoroa joista kaksi ensimmäistä meni tosi hyvin häiriötekijöistä huolimatta. ;) Ja kun on taas kertynyt hieman taukoa paimennuksista niin voin olla ihan tyytyväinen työskentelyyn tänään. Katsotaan pääsiskö nyt taas jossain välissä Mahnalaan paimentamaan vai missä kunnossa aitaus siellä on..

Tokoiluista täytyy mainita sen verran, että eilen ensin aamulla tehtiin taas ruutua leluhäiriöillä. Nyt Jeriko ei häiriintynyt kertaakaan, ei edes kun heitin sekä wubban että patukan sekaan. Iltapäivällä tehtiin uudestaan niin, että laitoin häiriöksi kaksi purkkia kissanruokaa. Näistäkään Jeriko ei häiriintynyt. Kun levittelin lisäksi lelujakin maahan, niin Jeriko meinasi alkaa kiertämään niitä, kunnes sitten avasin kujan keskelle. Eikä varmaan näitä häiriöjuttujakaan kannata koko ajan tehdä, joskus ihan hyvä tehdä perus häirötöntäkin ruutua. :D
Mutta siis tosi nopeasti on Jerikon päähän mennyt, että matkalla olevista häiriöistä ei välitetä! :)

Ei kommentteja: