lauantai 10. joulukuuta 2011

Tokoilua räntä- ja vesisateessa

Ollaan tässä treenailtu muutamiakin kertoja joista en nyt ole jaksanut kirjoittaa, nyt vaan tästä päivästä "lyhyesti". Oltiin päivällä tokoilemassa Katrin ja käyttölabbis Patun sekä Sarin ja kiharakarvainennoutaja Röllin kanssa. Eipä sää kyllä suosinut. Olin jo kertaalleen kastunut läpimäräksi ja jäätynyt aamupäivällä tokokoetta seuraillen. Kotona sitten kuivat ulkoiluvaatteet päälle ja kengät jalkaan, mutta kun vettä tuli taivaalta niin kastuttiinhan siinä taas kuitenkin. Varsinkin hanskat ihan läpimäriksi ja oli kyllä kylmä! Kenttä oli luonnollisesti jo lumen vallassa, ei niin syvä hanki etteikö pystyisi treenaamaan, mutta sen verran petti jalan alla, että tuntui ettei itse pysty liikkumaan normaalisti.

Aluksi tein Jerikon kanssa askelsiirtymiä ja käännöksiä paikallaan. On kyllä hienon näköistä, kun etutassuilla ottaa ristiaskelia sivulle siirtyessä, tykkään. :) Takajaloista vaikea sanoa, välillä laahaa vähän perässä, välillä kroppa hienosti suorana jolloin varmaan sielläkin tulee ristiaskeleet. Nyt siis näitä vaan treenaillaan ja palkkailen vain noista parhaimmista suorituksista. Paikallaan kääntymiset oli kyllä upeita, Jeriko kääntyi paljon ketterämmin kuin minä! :D Ainut huono puoli, että Jerikolla alkoi taas kierrokset nousemaan ja pilli viheltää, piti sitten pyytää hiljaisuutta. Mutta ainakin se tykkää treenaamisesta. ;)

Ruutuun lähettelin ihan kokonaan ilman alustaa. Otin varmaan 5 toistoa, kaikki todella hyviä, ei mitään valittamista. :)

Tehtiin sitten harjoitusta, että vuorotellen pujoteltiin toistemme ympäri ja paikalla olijat vaan piti kontaktia. Siis tosi hyvä treeni taas vaihteeksi ottaa! Hyvä idea Sari! :) Jerikon kontakti parani koko ajan loppua kohden, varsinkin Rölliä meinasi vähän vilkuilla aluksi, kun jännitti sitä, mutta sitten loppua kohden piti kontaktia koko ajan vaikka Rölli ja Sari kiersi meitä ja pysähtyi taakse tai sivulle, tai jos itse kierrettiin heitä ja pysähdyttiin viereen. Tosi hyvä! Seuraaminen tosi hyvää, itsellä vaan jalat lipsui, ei ole kiva kyllä seuraamista treenata hangessa..

Luoksetulon otin vain kerran, stoppi, maahan ja viimeisestä kutsusta pallo heti palkaksi. Tosi hyvät pysähdykset tuli ja vauhti säilyi koko ajan sopivana, ei hidastellut. Hanki oli tietty pysähdyksiin taas hyvä alusta. ;)

Tunnarin Jeriko tänään tunaroi. En oikein tiennyt miten sen hangen kanssa olisi tehnyt, mutta tehtiin sitten niin, että Sari tallasi tasaisen alustan jolle hänen (+lihapullan, koska Sari oli sillä palkkaillut) hajuiset häiriökapulat sekä oma. Jeriko arpoi tosi pahasti, meinasi ottaa omaa, mutta ei, toi sitten väärän. Käskin vaan irti enkä ottanut edes vastaan väärää (annoin pudota maahan) ja lähetin uudelleen, sitten toi oman. Toisella toistolla jo ihan hyvä. Pitää kyllä varoa noita, että treenikaverilla on jonkun herkun hajuiset kädet, pitäisi varmaan ottaa tunnari aluksi.. Ja sitten vähän mietin, että miten tätä ulkona otetaan talven aikana kun kinokset kasvaa, auratuilla alueilla sitten vaan tai hallissa.

Metallikapulan pitoa ja fiilistelyä otettiin. Jeriko piti sitä kyllä ihan hyvin, mutta inisi välillä vähän. Ihan kivasti kyllä meni.

Toi ruutu on kyllä nyt tosi hyvä! Liike jonka ajattelin olevan eniten kesken osoittautuikin olevan tosi hyvä, kun vaan on selkeet nauhat! Niin, ja itse asiassa Jeriko hahmottaa ruudun nyt tosi hyvin senkin puolesta, että Jeriko oli maassa odottamassa vuoroaan noin 15 metriä ruudusta eri sivulla kuin mistä olin lähetellyt ja itse seisoin jossain näiden kahden sivun välimaastossa, kun Sari lähetti Rölliä ruutuun ja mitä teki Jeriko, meinasi Sarin käskystä ampaista suoraan ruutuun! :D :D Tietenkin piti käskeä pois ettei pojat yhtä aikaa juokse sinne, ja tyhmää että Jeriko noita muidenkin käskyjä niin kuuntelee (varsinkin noita kivoja: "vapaa", "ruutuun", you name it...), mutta hienoa että hahmottaa sen nyt noin hyvin. Siitä tulikin mieleen, että voitais ihan hyvin ottaa ruutuun lähetyksiä nyt EVL-tyyppisenäkin merkiltä, niin ollaan sitten hyvin valmiina sitäkin luokkaa varten ja voittajaluokan ruutu on sitten helppo. Merkkiinkin voisi palailla pitkän tauon jälkeen, kun ruutu on nyt noin hanskassa, tuskin alkaa enää sekottamaan ja kyllähän Jerikon pitää ne joka tapauksessa oppia erottamaan! :)

2 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Kuulostaa tosi onnistuneilta teidän treenit, kelistä huolimatta. ;D Sais tulla jo tännekin pieni hanki ja pikkupakkaset ni ois taas mahollisuutta enempikin treenata ulkona. Mukavaa joulun odotusta sulle ja Jerikolle! :)

Sabina kirjoitti...

Lukuunottamatta tunnaria.. Mutta kaipa se tästä taas. :)
Huomenna pitäis taas vähän pakastaa, täällä ainakin. Ihanaa, ehkä kaikki lumet ei ehdi sulamaan! :)
Ja leppoisaa joulun odotusta myös teille! :)