sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Eipä ollutkaan ulkopaimennukset vielä ohi..

Tiinalta oli jäänyt muutama uuhi tyhjäksi ja nyt päästiinkin sitten niitä vielä paimentamaan metsälaitumelle. :)
Aitaus oli hieman epäsäännöllisen muotoinen, eikä mikään suorakaide, ja tosiaan metsälaidun jossa yksi kohta vähän avoimempi, mutta muuten melko pusikkoista. Aluksi piti tehdä pieni kierros aitauksessa, että hahmotti missä aidat kulkee, mutta sitten meni tosi hienosti. Kaaret oli pääosin hyviä, aluksi tuli muutama huonompi, kun Jerikon oli vähän vaikea hahmottaa, missä puiden takana lampaat oli. Mutta siis hyvä harjoitus niin kuin Tiinan kanssa puhuttiinkin, opettaa koiralle sitä, että aina tehdään tietyn tyyppinen kaari vaikkei lampaita heti näkyisi, kyllä ne sieltä sitten löytyy. :)
Ajo oli tosi hyvää. Lyhyitä flankkeja myös otettiin, mutta koska tilaa ei oikein ollut ja lampaat tosi herkkiä, niin ei pystynyt niitä oikein pitämään poissa mun luota niin, että Jeriko pyörii ympärillä. Kun sitten keksin ajaa lampaat aidan viereen, niin pystyi hyvin ottamaan suuntia niin, että olin itse takana ja kokonaan poissa kuviosta, tässä Jeriko teki kaikki flankit oikein. :)
Oli kyllä tosi kiva päästä paimentamaan, hienoa että tällainen mahdollisuus aukesi! :)

Ainut huono puoli on nyt se, että Jeriko on alkanut piippaamaan lampaille pääsyä odottaessaan. Ja kun Jeriko ei ikinä piippaa tokoilua odottaessa, eikä agilitykentänkään laidalla päästä pientä ynähdykstä kovempaa ääntä, mutta että pitää sitten lampailla inistä. Nolottaa ihan sikana tollainen! :D Ei tollasen kanssa kehtaa kisoihin mennä jos inisee aitauksen vieressä, mutta ehkä se oppii taas siinäkin patoamaan, nyt on vaan niin suureksi into noussut lampaille, ettei malttaisi..

Ei kommentteja: