tiistai 27. joulukuuta 2011

Operaatio "hiljaisuus" ja muita treenailuja

Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että Jerikohan on bordercollieksi jopa melko hiljainen. Mutta siitä huolimatta se pienikin vinkuna mitä siitä lähtee, on alkanut siinä määrin ärsyttää, että päätin että se loppuu nyt. Ovella ei siis enää vinguta eikä ulos pääse jos pitää mitään ääntä. Sen puoleen mitään tehtävää tehtäessä vaikka oltais vaan ulkona lenkillä ei vinguta eikä haukuta. Toi ovella vinkuminen ennen ulos lähtemistä on kyllä varmasti vaikeasti kitkettävissä kun sellaisen tavan on päässyt oppimaan. Mutta uskon, että kun tähän ääntelyyn nyt puututaan niin lopulta tajuaa ja sitten se vähenee ja toivon mukaan loppuu kokonaan. Enhän toisaalta voisi mitenkään vaatia Jerikoa olemaan hiljaa seuraamisessa, jos kaikissa muissa kierroksia nostattavissa tilanteissa saa pitää älömölöä.. Eli siis nyt saapuu hiljaisuus. ;)

Nyt ollaan siis aluksi puututtu vinkumiseen ovella ja liitetty siihen virhevihje "oijoi", jota nyt olen alkanut käyttämään myös treenatessa. Tällä pyrin siis siihen, ettei käsitä, että kiellän itse liikkeestä, vaan nimenomaan siitä ääntelystä, siksi ääntelylle ihan oma kieltonsa. Olen siis harjoitellut Jerikon kanssa ulkona puiden kiertoja, missä Jeriko yleensä haukkuu, ja alkoihan se hienosti tekemään hiljaakin. Samoin jalkojen välistä pujottelu on aina ollut hyvin paljon kierroksia nostattavaa, mutta sekin onnistuu nyt hiljaa vaikka tekeekin tiukkaa. Seuraamista olen myös pyytänyt kepin kanssa, kun Jeriko on oikein kierroksilla ja keppi kainaloon, kyllä meinaa ääntä tulla, mutta koko ajan vähemmän. Tässäkin ajattelin, että täytyyhän mun nyt opettaa sille kunnolla, että korkeillakin kierroksilla pitää olla hiljaa, koska kokeessa Jerikolla aina on kierrokset katossa. :D Ei siitä paljon lohtua ole, jos Jeriko osaa olla hiljaa normitreeneissä perusvireellä, jos sitten korkeessa vireessä pakka leviää.
Mutta siis tällä jatketaan niin varmasti tulee hyvää jälkeä ja Jeriko oppii paremmin patoamaan. :)

Nyt ei juuri olla tokoiltu, perjantaina viimeksi, mutta sitten kyllä joulu rauhoitettiin treenailuilta. Perjantain treenistä lyhyesti sanottuna seuraaminen tosi hienoa, askelsiirtymät hyviä, kaukkarit hyvät. Vaikka edelleen välillä saattoi seiso-maahan vaihdossa jompi kumpi jalka liikkua ehkä pari senttiä, mutta kun en näe samaan aikaan toista jalkaa niin en voi varmasti sanoa, että oikaiseeko vaan lantiota jos on ollut vino, perstuntuma sanoisi, että oikaisee vaan lantiota eikä toinen jalka välttämättä liiku ollenkaan..
Ruutua tehtiin myös, hyviä ja vähän vähemmän hyviä lähetyksiä tuli, mutta kuitenkin siinä määrin, että kokeessa saisin liikkeen kyllä onnistumaan kun vaan käskyttäisin maahan enkä odottaisi, että Jeriko itse hakee keskelle. Metallikapulan pitoa seuraamisesssa otettiin myös, tosi hyvä oli kyllä. :) Niin ja hyppynoutoa penkin yli, bueno. :)
Ei ole enää pitkä aika kokeeseen, joten tässä vaiheessa olisi varmaan hyvä aika vetää liikkeet kokeenomaisesti läpi ja sitten jatkaa taas yksityiskohtien treenaamista. Katsotaan jos vaikka torstaina pääsis treenailemaan niin, että joku liikkurois..

Tänään meni Päivin agilitytreenit tosi hyvin. Ensin mentiin koko rata läpi ja yksi rima vain tippui, vaikka sainkin ihan tosissaan laittaa tossua toisen eteen ja tuntui että olin koko ajan hieman jäljessä. Mutta rata läpi! :) Sitten hiottiin vähän yksityiskohtia, valssilla tiukkaan kääntymistä, putkelle irtoamista kun itse juoksen sivulle putken suuntaan, keppien lähdön hakemista kun persjätän juuri ennen keppejä ja kepit tiukassa kulmassa, kepeillä leijeröintiä.. Hienosti alkoi kyllä kaikki sujumaan, ei nyt ensimmäisellä toistolla, mutta kuitenkin. :) Jeriko itse asiassa kääntyy tosi hyvin ja ihan melkein kuiskatulla "tässä" komennolla juuri ennen hyppyä, kun vaan ajoittaa sen oikein. Eli tähän siis pitää kiinnittää huomiota. Rata meni kuitenkin tosiaan hyvin ja mun itsetuntoni agilityohjaajana sai taas vähän tuulta siipiensä alle. ;)

Lisäys: Ai niin, joulun kunniaksi kameran toinen objektiivi meni rikki (tarkennus ei toimi). Piti kuvailla Jerikon temppuja, mutta sisällä hieman haastavaa pitkällä 55-250 mm objektiivilla kun kohteet tuppaa olemaan vähän liian lähellä.. 

Ei kommentteja: