maanantai 17. lokakuuta 2011

Kouluttaminen on NIIN kivaa.. :)

Viimeisimmän Canis-lehden innoittamana olen ottanut nyt taas ohjelmistoon takapään hallintatreenit. Jatkettiin peruutusharjoituksia ja levitin kenkiä lattialle eteisen käytävään esteiksi jotta Jeriko joutuisi kunnolla nostelemaan jalkojaan ja työstämään takapäätään.. No myönnetään, kengät oli siinä jo.. :D Ja sitten pistin Jerikoa peruuttamaan portin suuaukosta, vaatii tarkkuutta ja erityisen suurta peräpään hallintaa, takajalatkin pitää nostaa kunnolla, kun portti muodostaa tavallaan kynnyksen. Olin suunnitellut muutenkin ottaa ohjelmistoon myös jonkun korokkeen päälle peruuttamisen kuten Canis-lehdessä neuvottiin, mutta Emmin blogiteksti innosti asiassa vielä enemmän. Ties vaikka edettäis tästä joskus opettelemaan tuota etutassuilla seisomistakin. ;)

Tänään pääsi sitten patologian kirja hyvään käyttöön, Jerikon astinlaudaksi! ;) Meinasin ensin peruututtaa Jerikoa kirjan päälle, mutta päätinkin opettaa Jerikon sheippaamalla kohdentamaan takajaloillaan kirjan päälle. Tällä tavalla ainakin takajalkojen hahmotus varmasti kehittyy! Se olikin hauska juttu, jotenkin tosi virkistävää pitkästä aikaa opettaa jotain aivan uutta nollasta lähtien sheippaamalla, varsinkin kun se meni niin mukavasti! :) Heti, kun laskin kirjan maahan Jeriko alkoi katselemaan ja kokeilemaan tyyliin "Mikäs tää on? Pitääkö sitä koskea nenällä? Ai ei. Entä etutassulla? Ei? Nyt se naksautti! Mitä mä tein? Oliko se jotain etutassuun liittyvää? Ai ei? Takatassu? KLIK!"... Siis tosi virkistävää katsella vaan valppaana, kun koira pähkäilee ja sheipata pikku hiljaa niin, että molemmat jalat tuli lopulta kirjan päälle!

Välillä tuntuu, että käytän liian vähän sheippaamista ja haluaisin enemmänkin asioita opettaa sitä kautta (ja jatkossa varmasti niin teenkin!), mutta ihan huippua huomata, että ollaan kuitenkin tehty sitä tarpeeksi niin, että Jeriko heti tietää mistä on kyse ja kokeilee mikä saa mut naksauttamaan. Tämä oli aivan huippuhauskaa vaihtelua, miten pienestä voikin ihminen tulla iloiseksi? :) Jeriko on niin fiksu <3

Ei kommentteja: