keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Back in the game

Maanantaina oli hyvät paimennustreenit. Suorastaan loistavat. Olin tässä aiemmin tuskaillut Jerikon kanssa häkityksen ja jaonkin kanssa, ja ihmettelin mistä kaikki ongelmat johtuu. Nyt kun en ole tehnyt sen kanssa tolpalta ajoa vaan olen tarjonnut sille enemmän itsenäisiä tehtäviä, niin johan on alkanut sujumaan. :)

Tehtiin nyt pitkästä aikaa myös jakoa. Edelleen noi lampaat on liian kesyjä ja sen puolesta vähän hankalia jakaa, mutta mä sain nyt itse vähän enemmän kiinni siitä miten toimia niiden kanssa ja saatiin pari onnistunutta jakoa. Päivän hienoin juttu oli kuitenkin onnistunut single, tai itse asiassa kaksi. Jeriko on ollut nyt viime aikoina myös jaon jälkeen vähän haluton kunnolla pitämään lampaita erillään ja nytkin ekassa singlessä ei ollut ottaakseen yksinäistä pidettäväkseen. Sain kuitenkin omalla liikkeelläni autettua Jerikoa niin, että yksinäinen pysyi yksin. Sitten tuli vähän niin kuin lennossa puolivahingossa otettua toinen yksin erikseen ja kas, yhtäkkiä Jeriko sitten päättikin että voi pitää sitä ja oikeasti tasapainotti ja piti sitä. Olin niin tyytyväinen!! :) Häkityskin onnistui tosi hienosti.

Ukon kanssa poispäinajo kauempana musta on alkanut sujumaan ihan ok. Edelleen välillä jumittuu joko paikoilleen tai väkisin tuomaan lampaita mulle. Eteenpäin on kuitenkin tultu. Tein Ukonkin kanssa pitkästä aikaa jakoa ja on se kyllä hauska miten hyvin se Ukolta sujuu vaikka voisi ehkä olettaa muuta. Siinä missä Jeriko jakoon tullessaan usein kääntyy "väärin päin" ja tarvitsee väliintulon jälkeen vielä ohjeistuksen, että minkä porukan ottaa, Ukko on ottanut porukan jo ennen kuin on varsinaisesti välissä. Ukko tavallaan tulee jakoon niin, että osoitan sille porukan ja se painostaa ne erilleen jo ennen kuin on välissä. Ukko selvästi tykkääkin tästä hallinnasta. ;)

Eilen oli hakutreenit, oltiin NPKH:n majalla, jossa ei olla ennen treenattu. Maasto oli aika haastavaa kallioista ja pusikkoista, näkyvyyttä ei juurikaan ollut, mutta koiraa helpottavia polkuja siellä toisaalta kyllä meni. Tehtiin Jerikolle nyt norjalaisena sekametsänä, koska oli uusi paikka ja halusin varmistaa onnistumisen. Ilmaisut oli nyt oikein hyviä, aloitti nopeasti ja ponnekkaasti, ja yhdelle maalimiehelle menin perille asti. Kun tulin näkyviin Jeriko taas pysähtyi vähän vilkaisemaan mua, mutta jatkoi sitten. Yksi tahaton tyhjä pisto tuli ja se olikin aikas hyvä. Sitten tuli yksi kämmikin, nimittäin luultiin toiselle puolelle tulleen tyhjän piston, kun Jeriko ei alkanut näkyä ja kutsuin sen pois, mutta se olikin ilmeisesti ollut tarkentamassa ja juuri löytänyt/löytämässä maalimiehen, mutta tulikin mun kutsusta pois. Hitto. Tämäkin oli toisaalta niin uusi tilanne ja asia, että enpä tuosta huolestu, katsotaan jatkossa miltä näyttää..

Lauantaina mennään kisoihin Lietoon ja samalla päästään tapaamaan Jerikon ja Nokin pentua, Savua (a.k.a. Noriko). Odotan kyllä niin innolla! :)

Ei kommentteja: